Светослав Петров: Една точка е повече от 0

Старши треньорът на Етър Велико Търново Светослав Петров сподели, че в отбора му е имало напрежение през първото полувреме и добави, че една точка е повече от 0.DSPORT.BG

Дузпа в края спаси точката на Етър срещу ЦСКА 1948 

“Това, което не ми хареса. Първо, първото полувреме имаше може би напрежение, по-скоро имаше нервност в играчите. Нямахме контрол над топката, който трябваше да имаме. Имахме ги ситуациите, позициите. Просто, когато отнемехме топката от противника или първия пас бъркахме, или не насочвахме играта там, на където трябва да насочваме, или втория, третия пас бъркахме, тоест по-скоро изостряхме играта в ситуации, в които не предвещаваше и нямаше предпоставки за това изостряне. За мен получихме лек гол от ситуация, в която топката бе в нас, в централната зона. Вместо да развием атака, сбъркахме и ни направиха преход, за който говорехме, внимавахме, но за съжаление футболът е игра на голове. След това съм доволен като цяло от хората, които влязоха. Това е нещо, от което съм изключително доволен. Всички, които са в отбора, без значение, който започва или кой влиза на смяна, всички трябва да бъдем отдадени. Всички трябва да бъдем максимално в мача, максимално да желаем едно добро представяне. Една точка е повече от 0., започна Петров.

“Планът за мача, който бях направил при благоприятен резултата, беше смените да бъдат постепенни. Идеята беше първоначално, в зависимост от резултата и начина на игра, първоначално да сменя определени играчи на определени позиции и вече в краен случай, когато се наложи, тоест ако се наложи, да сменим повече хора и системата на игра. Общо взето, имах конкретен план за мача, съобразявайки се най-вече със силните страни на противника и с футболистите, с които разпологаме. Мисля, че до гола, който получихме, като цяло сработи планът”.

“Ние пак можеше да допуснем гол в последната минута от статичното положение. Но миналия сезон допускхаме много голове в началото на полувремената. Мисля, че сега отброът е малко по-добре подготвен физически. Видяхте, че до последните минути ние натискахме и искахме да отбележим поне един гол. Надявам се, че отборът ще бъде с тази отдаденост”, завърши Петров.

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS