Черно море и ЦСКА – София излизат в тежък сблъсък за първото място

Черно море и ЦСКА – София се изправят един срещу друг в горещо дерби от 22-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Тича” стартира в 15:15 часа, а главен съдия ще бъде Валентин Железов.

Черно море

Черно море
efbet Лига, България
2023/2024
vs
ЦСКА-София

ЦСКА-София
efbet Лига, България
2023/2024
21
13
6
2
36
19
Мачове
Победи
Равенства
Загуби
Отбелязани голове
Допуснати голове
21
13
6
2
33
11

Към момента три тима са с равен брой точки на върха в класирането на родния ни елит – Лудогорец, Черно море и ЦСКА – София. “Моряците” към момента са втори и с мач повече от разградчани, които са лидери в класирането.

Варненци не стартираха по най-добрия начин футболната пролет. След като за пръв път в историята си зимуваха на първото място, още в първия кръг след подновяването на шампионата те трябваше да премерят сили с шампиона Лудогорец. Въпреки че поведоха с 1:0, в крайна сметка “моряците” допуснаха обрат и загубиха с 1:3. След мача пък се разви и престрелка между двата клуба, като се публикуваха декларации и нападки в социалните мрежи. Поводът бе ситуация в средата на второто полувреме, когато футболист на Черно море бе съборен в наказателното поле от Серджио Падт, но дузпа не бе отсъдена.DSPORT.BG

Лудогорец удари Черно море в гладиаторска битка! Бразилец съсипа "моряците"! Имаме триумвират на върха

Лудогорец удари Черно море в гладиаторска битка! Бразилец съсипа “моряците”! Имаме триумвират на върха

Иначе по-рано през седмицата варненци обявиха и трансфера на най-голямата си звезда Алекс Фернандес, който премина в руския Балтика. Атакуващият футболист не взе участие и в предишния мач, като влезе в пререкания с клуба. Добрата новина за Илиан Илиев е, че той по всяка вероятност ще може да разчита на Цветомир Панов. Крайният бранител бе изнесен на носилка в двубоя срещу Лудогорец, но травмата му не се оказа толкова сериозна.

ЦСКА – София от своя страна излиза като трети в класирането. Както вече стана ясно “червените” имат равен брой точки с Черно море и Лудогорец, но заради директните двубои столичани са под тях в класирането.

  • #
  • Отбор
  • Форма
  • М
  • П
  • Р
  • З
  • +/-
  • Т
Шампионски плейоф
Лига на конференциите
Плейоф за изпадане

Отборът стартира по перфектен начин пролетния дял, след като надви с 3:0 Ботев (Враца). Всички погледи тогава обаче бяха насочени върху Фернандо Каранга, който записа повторен официален дебют с червената фланелка. В крайна сметка централният нападател не успя да се разпише, а шоуто открадна Тибо Вион, който реализира две страхотни попадения. Сега ЦСКА – София се надява да продължи с доброто си представяне и форма и да се доближи още повече до желаната титла.

38ЦСКА - София 3:0 Ботев (Враца)Както и да завърши днешната среща, едно е ясно – единият от двата тима ще оглави еднолично класирането поне до понеделник, когато Лудогорец гостува на Берое. Последната среща между ЦСКА – София и Черно море завърши наравно на “Армията”, а последният двубой на “Тича” бе за гостите от София, които победиха с 2:0.

ЧЕРНО МОРЕ – ЦСКА – СОФИЯ

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Дробаров, Атанасов, Панов; Димов, Гарсия; Калкан, Панайотов, Сула; И. Иса

ЦСКА – СОФИЯ (4-1-2-1-2): Бусато; Турицов, Кордоба, Х. Петров, Вион; Юга, Кареасо, Хайнц; Линдсет; Каранга, Фаетон

СЪДИЯ: Валентин Железов
СТАДИОН: “Тича”, Варна
НАЧАЛО: 15:15 часа