Бербатов с два гола на “Крейвън Котидж” срещу УБА, Фулъм би с 3:0

Димитър Бербатов, снимка: Георги Димитров/Sporni.bg

С два гола на Димитър Бербатов и един на Стив Сидуел Фулъм победи УБА с 3:0 в среща от 4-ия кръг на Висшата лига.  SPORTNI.BG

Първо българинът се разписа в 32-ата минута след асистенция на Качаниклич, а в последната минута на първата част реализира и дузпа отсъдена за нарушение на Били Джоунс срещу Качаниклич. Сидуел се разписа в 88-ата минута на срещата за класическото 3:0.
Още във втората минута българинът засече центриране отдясно, но не сполучи. Гостите отвърнаха с два опасни удара към вратата на домакините, но стражът на “котиджърс” спаси положенията.
В 21-ата минута Уго Родайега падна за дузпа, но съдията прецени, че Олсон от УБА е играл чисто и остави играта да продължи.
В 32-ата минута на срещата след асистенция на много активния в срещата Качаниклич Бербатов прониза мрежата на УБА. Седем минути по-късно Одемвинге направи безумно нарушение срещу Ритер и беше изгонен.
В последната минута на първата част Качаниклич беше фаулиран в наказателното поле от Били Джоунс и Бербатов реализира отсъдената дузпа за 2:0.
През втората част домакините продължиха да бъдат по-активният отбор и в 56-ата минута Бербатов стреля над вратата от изгодна позиция. Малко по-късно гостите пробваха рефлекса на Шварцер с удар на Брънт.
В 71-ата минута Сидуел пропусна да се разпише, но го стори в последните минути на двубоя. Така “дроздовете” регистрираха първо поражение през кампанията, а домакинският дебют на Димитър Бербатов беше ознаменуван с добра игра и два гола във вратата на Бен Фостър.