Тази година Обиколката завърши в Добрич, а догодина може да стартира от тук

62-ата Международна колоездачна обиколка на България завърши днес в Добрич, а през следващата година може да стартира от тук. Предложението отправи лично кметът на Добрич Детелина Николова от подиума за награждаване на призьорите. Председателят на Българския колоездачен съюз Петър Бончев прие идеята с широка усмивка и се очаква единствено официалното решение на организаторите на Обиколката на България.

Максат Аязбаев от отбора на Астана е победител в 62-ата Международна колоездачна обиколка на България. Казахстанският колоездач вдигна днес в Добрич купата за първото място. В днешния последен етап – 176 километра от Шумен до Добрич Аязбаев финишира с основната група и стана първият чужденец, който печели Обиколката на България от 2006 година насам.
Победител в последния етап стана Вячеслав Кузнецов (Русия) от втория отбор на Катюша с време 4:08.29 часа. Втори и трети със същото време завършиха поляците Дамян Валчак и Роберт Радош от тима Маркпол. Четвърти се нареди българинът Георги Георгиев от Брисаспор, а пети – Мартин Грашев от Несебър.

Георги Георгиев спечели и специалната фланелка на Изида, която му бе връчена от президента на компанията Младен Матеев.

Отборно на първо място завърши полският Маркпол, пред Катюша (Русия) и Астана (Казахстан).

Галерия