Генчев: Най-несигурният резултат във футбола е 2:0

Станислав Генчев остана разочарован след равенството на Крумовград с Пирин. Срещата завърши 2:2, въпреки че новакът поведе с 2:0 и имаше положения за поне още един гол.DSPORT.BG

Крумовград не само пропусна да качи на разлика, но изпусна и победата срещу Пирин

“Най-несигурният резултат във футбола е 2:0. Това е неписано правило. Отлично първо полувреме до 45-ата минута с много създадени положения, два реализирани гола, греда. Може би най-силното ни полувреме откакто сме започнали първенството и резултатът трябваше да е много по-голям. Една абсолютно ненужна грешка, първо 45-та минута да поемаме топката в наказателното поле, след това човек, който е с гръб към вратата, да го фаулираме. И футболът все пак е психология. При един гол в 45-ата минута, най-неприятното време. Това даде увереност в противника. Опитах на полувремето да сваля малко напрежението от нашите футболисти, защото видях, че ги притесни, изнервиха се. Казах им, че трябва да продължат да играем като през първото полувреме. За съжаление чисто психически не издържаха, повече мислеха как да запазим резултата, а не как да реализираме третия гол, въпреки че това беше основната ни идея и логичното се случи. По-настоятелният отбор изравни”, започна Станислав Генчев.

“И два гола не са млако. Все пак Пирин е отбор, който в последните три мача няма загуба. Имаха победа и два равни, така че това е един добре окомплектован отбор, изключително борбени с характер. Два гола не са никак малко и пет създадени положения, просто трябваше да продължим да играем по същия начин както през първото полувреме. При 2:0 на полувремето съм сигурен, че второто щеше да е много по-различно. Сега и да съжаляваме, не можем да върнем времето назад. Мачът е приключил. Сега идва пауза. Мисля, че идва в добър момент за нас. Да поработим малко. Все пак сме в добра серия. 7 мача нямаме загуба. За отбор като нашия, това си е добре”.

“Трудът се възнаграждава. Преди имахме един национал, сега двама. При следващи квалификации се надявам да имаме трима, но това зависи от футболистите”, добави Генчев.

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS