България U17 с драматична загуба от Швеция

Националният отбор на България до 17 години загуби с 1:2 от Швеция първия си мач от квалификациите за Елитния кръг на Евро 2024.

Мачът се игра в румънския град Конкордия Кяжна, където тимът на Тодор Симов поведе в резултата в 52-ата минута, когато се разписа Марто Бойчев. Той получи топката пред наказателното поле, навърза няколко защитници на шведите и прати топката в мрежата за 1:0.DSPORT.BG

Генезис Антви изравни за Швеция в 57-ата минута. След ъглов удар, Куси-Асаре стреля с глава, но уцели гредата. Топката се върна и стигна до Антви, който при добавката не сбърка и порази вратата на Атанас Кехайов.

В края на мача за Швеция на терена се появи Николай Стайков, който е син на известния български актьор Георги Стайков и на шведска оперна певица.

„Тре кронур“ стигна до пълен обрат в добавеното време на срещата, когато Антви направи пробив и центрира. Топката стигна до Аке Андерсон, който стреля и след рикошет в гредата, топката влетя в мрежата – 2:1 за Швеция.

В другия мач от групата ни Уелс победи домакините от Румъния с 2:1. Следващият мач на „лъвовете“ е на 23 март срещу румънците.

Състав на България: Кехайов – Йорданов, Димитров, Цанев, Петров – Найденов, Полендаков, Божков – Бойчев, Гигов, Каймаканов

Топ съдията на Азербайджан ще свири България – Танзания

Промяна в плановете на България заради лошото време в Азербайджан

Кадрови проблеми за Азербайджан преди мача с България

Костадинов: Футболът се развива и няма слаби отбори (ВИДЕО)

Илиан Илиев: Създаването на илюзии, че отиваме на екзотично турне със слаби отбори е далече от истината (ВИДЕО)

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS