ЦСКА отбеляза 50 години от знаменита победа

ЦСКА отбеляза една от най-значимите дати в своята история – 50 години от знаменития успех на „червените” над Байерн Мюнхен от четвъртфиналите на КЕШ.БЛИЦ

Съобщението в сайта на “червените”:

„Армейци,

Днес се навършват 50 години от именитата победа на ЦСКА  срещу германския колос Байерн (Мюнхен) с 2:1. За “армейците” точни са Божил Колев в 41-ата минута (дузпа) и Георги Денев в 48-ата минута.

Срещата реванш от четвъртфиналите на КЕШ се играе пред 70 000 души на Националния стадион “Васил Левски”.

В първия двубой ЦСКА губи с 4:1, като на родна земя небеизвестният съдия Джон Карпентър се изявява не толкова с акуратни отсъждания, а най-вече с подкрепата си за баварския колос.

В състава на баварците личат имена като Сеп Майер, Франц Бекенбауер, Паул Брайтнер, Герд Мюлер и Ули Хьонес. Три месеца по-късно, “баварците” печелят КЕШ за първи път в историята си след успех над Атлетико (Мадрид). Не след дълго самите те признават, че най-трудни са били мачовете им с ЦСКА.

“Защото тия 70 000 души на стадиона бяха дошли не толкова и само с надеждата да вилят един пълен реванш на ЦСКА, а и да се насладят на играта на един отбор, от който 7 души само след три месеца ще воюват за световната титла. А вместо това какво видяха? Видяха например „златната обувка“ на небезизвестния Мюлер да „паркира“ на средната „пешеходна“ пътека, без да насочи кажи-речи нито веднъж бутони те си към вратата на Симеонов. Разочароваха и други”.

                                                     източник вестник „Народен спорт“

   

Стартов състав: 1. Симеон Симеонов (в), 2. Иван Зафиров, 3. Цоньо Василев, 4. Божил Колев, 5. Кирил Станков, 6. Димитър Пенев (к), 7. Цветан Атанасов, 8. Аспарух Никодимов, 9. Стефан Михайлов, 10. Димитър Марашлиев (78′ Стоил Трънков), 11. Георги Денев

Да поздравим целия треньорски щаб, заедно с всички футболисти, които са били част от поредния паметен двубой в историята на ЦСКА и българския футбол!”, припомниха „червените” в официалния си сайт.