Костов: Ние сме ценители на красивия футбол, но днес през второто полувреме не ни се получи (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Николай Костов сподели мнението си след победата на Левски срещу Славия с 2:0. Той коментира, че отборът му е играл много добре през първото полувреме, но през второто футболистите му са започнали физически да страдат.DSPORT.BG

Левски първо доминира, после страда срещу Славия, но спечели

“Мисля, че през първото полувреме имахме много добра игра, много добри взаимодействия, висока преса, държахме противника в неговата половина. Започнахме през второто полувреме да опадаме физически. Наруши ни се физическия баланс в отбора. Един по един – Евертон Бала, Мислович, Охене. Това са между другото и нови играчи. Започнахме да треперим. Има го това във футбола. През второто полувреме играха по-добре от нас. Публиката малко се разстрои, съжалявам за това нещо. Последните впечатления остават най-трайни, а те бяха в полза на Славия. Но победата си е победа. Има такива мачове. Поздравявам отбора за тази победа. Поздравявам футболистите на Славия и треньора им за добрата игра през второто полувреме”, започна Костов.

“Надявам се още в следващия мач да бъдат по-свежи. Така както и Петков не беше напълно възстановен. Имахме и други проблеми, за които не искам да говоря. Искам да поздравя публиката, която ако не беше днес на мача, ако бяхме без публика, много трудно можехме да победим Славия”.

“Мисля, че дотук трябва да спрем да разговаряме за този мач. Така се разви мачът за нас, че ние спечелихме трите точки. Спечелихме ги доста трудно, за което съжалявам още веднъж, че такава игра. Бяхме свикнали да виждаме играчите по-добре да си взаимодействат, да правят по-красиви неща. Ние сме ценители на красивия футбол, но днес през второто полувреме не ни се получи. Нямахме добър контрол на контраатаката. Нямахме добра висока преса. Не контролирахме и дългите подавания, които бяха зад защитата. Сега трябва да си починем малко”, добави наставникът на Левски.

“Нека изчакаме два, три дни. На пресконференцията преди мача (б.р. с Лудогорец) ще кажа дали сме в добро настроение или имаме някакви предразсъдъци и страхове може би”, завърши Костов.

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS