Още на 5 юли миналата година БЛИЦ информира, че ЦСКА гласи размяна на местата на втория си отбор и този на Литекс във футболната ни йерархия. Целта беше тимът, воден от Стамен Белчев, да се качи от Трета във Втора лига и съответно ловчанлии да слязат в по-долното ниво, където ще имат аматьорски статут. Тогава от БФС отговориха, че такива рокада е невъзможна в навечерието на старта на новия сезон.

Сега отново се заговори, че в Борисовата градина и шефовете на клуба от Ловеч планират подобен ход, научи БЛИЦ. Литекс, който е на 12-ти във Втора лига, е на пет точки от опасната зона. И нищо чудно да изпадне и да си отиде директно в Трета лига. Там играчите няма са с професионален статут, което се облекчи финансово началниците на Литекс.

В същото време ЦСКА планира да вкара втория си тим във Втора лига, за да придобие професионален статут.

По наредба „армейците“ нямат право да влизат при професионалистите по спортен път, защото им липсват три поредни сезона в Югозападната Трета лига, уточнява „Тема Спорт“. Те стартираха участие там през 2022/23, като за това заплащат годишна такса от 20 000 лева на сезон.

„Червените“ обаче могат да участват във втория ешелон по административен път, защото този сезон изтича тригодишният период за промени. „Армейците“ трябва да заявят това намерение в БФС и да заплатят такса в размер на 50 000 лева