Демонтажът на „Армията“ изпреварва сроковете, всичко е съгласувано с УЕФА

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Членът на Управителния съвет на „Спортни имоти Българска армия“ Даниел Димов изрази увереност, че събарянето на стадиона на ЦСКА ще отнеме по-кратко от време от предварително начертания срок от три месеца. На официалното медийно събитие за събарянето на козирката на „Армията“ той уточни, че демонтажът струва един милион лева. Димов добави, че строител за новия дом на „армейците“ още не е избран, но всеки ден се водят разговори и за най-малките детайли – таван, стени, коридори, а основните неща са съгласувани с УЕФА.БЛИЦ

“Мисля, че демонтажът ще приключи до два месеца. В момента избираме основния строител. Имаме готов проект. Такъв стадион не е строен последните 40 години в България. Трябва да изберем най-добрата оферта. Няма вариант стадионът да бъде разрушен, а да не бъде изграден нов. Процесът е необратим. Всеки ден имаме оперативки, но процесът е дълъг. Влизаме до най-малкото детайлче. Обсъждат се детайли по таван, стени, коридори. 

Демонтажът струва малко над милион. Съгласуваме всичко с различни лица, както и с ръководството на клуба. Основните неща са съгласувани с УЕФА. Проектът е много мащабен и има много намесени страни. Важно е, че успяваме да стигнем до едно мнение“, заяви Димов.