Томаш: Футболът е игра за мъже, сгреших и изцяло поемам вината (ВИДЕО)

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш коментира поражението с 1:4 от Крумовград на Спортен комплекс „Никола Щерев-Старика“. Той заяви, че „футболът е игра за мъже“, след което призна, че е допуснал грешка за неприятната загуба и пое вината за случилото се.DSPORT.BG

„Футболът е игра за мъже. Когато човек сгреши, трябва да си признае. Трябва да се извиним на феновете за неприятната загуба. Изцяло поемам вината“, започна Томаш.

„Исках да пресираме високо горе с трима души, това наложи смяната Димитър Илиев. Това беше грешка. Исках да пресираме техните трима играчи, но закъсняхме с пресата. Започнахме добре в началото, докато не се получи тази грешка. Това стъписване у нашите футболисти. Аз говорих да не ни води емоцията“, каза още той.

„Предния мач получихме гол от Черно море, когато целият отбор е зад линията на топката. Отговорността и изцяло моя. Опитахме, имахме доста ситуации, две греди, първото полувреме тези три гола. Отговорността и е изцяло моя“, заяви старши треньорът на Локомотив Пловдив.

„Оправдания да търсим… Да поздравим противника и трябва да приемем поражение с високо вдигната глава и да си научим урока. С тези мачове аз съм по-спокоен, защото малко футболисти осъзнават за какво става дума, като чуят Крумовград, но виждат каква серия прави този отбор. Исках да променя нещата, но се оказа грешка“, призна Томаш.

„Този сезон се опитвам да бъда гъвкав. Може би ще допускаме загуби, но ще научим футболистите и ще изградим тяхното качество по начина, по който аз искам. Това е неприятен резултат за цялата локомотивска общност, на която искам да кажа, че аз поемам отговорността, а вината не е във футболистите“, заяви Александър Томаш.

„Мисля, че в момента Крумовград играят без напрежение, забавляват се. Когато вкараш напрежение в тези млади футболисти, че имаме цел и идва скованост“, завърши Томаш.

Крумовград разби безпомощен Локо Пд и предостави шанс на Левски

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS