Лудогорец излиза за спечелване на титлата в люто дерби с ЦСКА – София

Отборите на Лудогорец и ЦСКА – София се изправят един срещу друг в двубой от 32-ия кръг на efbet Лига. Мачът от първата шестица на родния елит стартира в 19:30 часа, а главен съдия ще бъде Волен Чинков.

Лудогорец

Лудогорец
efbet Лига
2023/2024
vs
ЦСКА-София

ЦСКА-София
efbet Лига
2023/2024
31
24
4
3
81
18
Мачове
Победи
Равенства
Загуби
Отбелязани голове
Допуснати голове
31
20
6
5
53
20

Срещата е изключително важна за домакините от Разград, които излизат за минимум точка, за да си осигурят спечелването на 13-ата си поредна титла. Към момента “орлите” водят с 10 точки пред втория ЦСКА – София и успех или равенство днес би им гарантирал златните медали. Лудогорец можеше да стори това още миналия кръг срещу Крумовград, но тогава отборът на Георги Дерменджиев си вкара нелеп автогол в последните минути на мача и изпусна победата, завършвайки 2:2. Иначе разградчани са в серия от 14 мача без загуба в елита, като в 13 от тях записахаSPORTAL,BG поредни победи.

  • #
  • Отбор
  • Форма
  • М
  • П
  • Р
  • З
  • +/-
  • Т
Квалификация за Шампионска Лига
Лига на конференциите
Лига на конференциите

На Лудогорец му предстои и важен мач след 4 дни, когато излиза във финал за Купата на България. На 15 май “орлите” ще премерят сили с Ботев (Пд). Така при добър развой днес и победа в следващия мач отборът от Разград може да направи дубъл, печелейки шампионата и Купата.

Билетите за Лудогорец - Ботев (Пловдив) вече са в продажба

Билетите за Лудогорец – Ботев (Пловдив) вече са в продажба

ЦСКА – София от своя страна със сигурност ще направи всичко възможно, за да спре Лудогорец. “Червените” победиха големия враг Левски в миналия кръг с 3:1 и със събраното самочувствие ще искат да се наложат над разградчани. Столичани се нуждаят от задължителна победа, защото дори и при равен резултат ще дадат титлата на Лудогорец. Шансовете за първото място за ЦСКА – София се илюзорни, така че по-скоро те ще се борят за запазване на второто място до края на сезона. Към момента отборът на Стамен Белчев води с точка пред третия Черно море.

Четирима от ЦСКА - София аут за Лудогорец, групата на "червените"

Четирима от ЦСКА – София аут за Лудогорец, групата на “червените”

Лудогорец и ЦСКА – София вече се срещнаха на два пъти през сезона, като и в двата пъти “орлите” излизаха победители. На “Армията” те се наложиха с 1:0, а в Разград победиха с 3:0.

ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни състави:

Лудогорец
ПадтСонВердонАлмейдаНедялков, Нареси, ПьотровскиТекпетейКрусРикДуа

ЦСКА – София: БусатоТурицовКордобаПетровВионКареасоЮгаХайнцШоповФаетонКаранга

Начало: 19:30
Стадион: “Хювефарма Арена”, гр. Разград
Съдия: Волен Чинков