Берое засили Хебър към Втора лига с късен гол

Берое победи Хебър с 1:0 на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик в мач от третия плейофен кръг в групата на изпадащите в efbet Лига. Гостите бяха по-опасният тим и дълбоко в добавеното време стигнаха до победата с гол на Вини Трибуле, а след това домакините останаха и с човек по-малко заради червен картон на Ангел Бастунов.DSPORT.BG

Заралии, които вече си гарантираха оцеляването, имат 42 точки и са недостижими на първото място в групата, намирайки се на 9 пред Локомотив София. „Гробарите“ все още се борят за мястото си в елита, са на четвърто място, пращащо на бараж за оставане, с 30 точки, на една пред Ботев Враца и с една зад Пирин Благоевград.

В следващия кръг, който е предпоследен, Хебър гостува в Благоевград на Пирин на 21 май, вторник, от 21:00 часа, докато в същия ден, но от 18:45 часа Берое посреща Локомотив София в Стара Загора.

Темпото на игра в началния четвърт час не бе никак високо и до интересни ситуации пред някоя от двете врати не се стигна, като се наложи да се оказва медицинска помощ на вратаря на Берое Родриго Ачинели и полузащитника на заралии Карлос Алгара, на когото превързаха главата.

В 33-ата минута ВАР разгледа потенциална дузпа за Хебър, след като Франко Минго изрита топката в ръката на съотборника си Вини Трибуле, но бе преценено, че контактът не е умишлен и е недостатъчен, за да бъде посочена бялата точка.

В 35-ата минута се стигна до първото сносно положение в мача, след като Федерико Санети получи топката на около 20 метра от вратата и нанесе нелош удар, който обаче премина малко покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Петър Дебърлиев.

Три минути след това Хебър стигна до първия си удар по посока вратата на Берое. Богомил Божуркин предостави добро центриране отляво за Гоерги Каракашев, който опита ножичен удар от около 11-12 метра, но топката премина над вратата на заралии.

В 40-ата минута футболистите на Хебър изпълниха заучено статично положение. От свободен удар Йоан Н’зи пусна късо за Атанас Кабов, който пробва късмета си от далечна дистанция, но не сполучи и топката излетя над вратата. В добавеното време Божидар Пенчев стреля директно от пряк свободен удар, но Родриго Ачинели улови безпроблемно.

Това бе и всичко по-интересно през първата част.

В 50-ата минута се стигна до неточност в отбраната на Хебър, Лазар Марин допусна грешка при изнасянето на топката и я подари на Вини Трибуле, който не се поколеба да стреля от дъгата на наказателното поле, но ударът му бе доста неточен.

Седем минути по-късно се стигна до първа изгодна ситуация за домакните през втората част. Архан Исуф центрира отдясно и намери включилия се в нападение Георги Каракашев във вратарското поле, като дефанзивният халф засече топката с глава, но я прати над вратата на Берое.

В 67-ата минута Ангел Бастунов направи добър пробив през центъра и нанесе удар към вратата на Берое от около 20-ина метра, но бе много неточен.

В 78-ата минута Уерик Каетано стреля с левия крак към близкия ъгъл, но Петър Дебърлиев внимаваше и изби в корнер. Малко след това Вини Трибуле шутира от удобна позиция, но изключително неточно. В 82-рата минута Берое стигна до най-чистото положение от началото на срещата, като Уерик бе изведен от Стефан Гаврилов на стрелкова позиция отдясно в наказателното поле, но Дебърлиев се справи.

В 87-ата минута Франсиско Политино добре намери Стефан Гаврилов, който пробва технично да преодолее Дебърлиев, но капитанът на Хебър бе заел добра позиция и изби в ъглов удар.

Пет минути по-късно, във втората от добавеното време, Стилиян Тисовски опита да донесе успеха на Хебър с удар от далечна дистанция, но стреля твърде слабо и право в ръцете на Ачинели.

В четвъртата минута от добавеното време Франсиско Политино пусна великолепно извеждащо подаване за Вини Трибуле, който се измъкна от засадата и се откъсна от защитата на Хебър, като остана очи в очи с Петър Дебърлиев и го преодоля с презицен изстрел в близкия ляв ъгъл.

В деветата минута на добавеното време Ангел Бастунов получи директен червен картон след намеса на ВАР заради брутално влизане в краката на Стефан Гаврилов.

Ачиари: Демонстрирахме професионализъм

ХЕБЪР – БЕРОЕ 0:1
0:1 Вини Трибуле 90’+4′

Състави:

Хебър: 1. Петър Дебърлиев (К) – 3. Богомил Божуркин (61′ – 14. Олексий Збун), 24. Лазар Марин, 43. Жоао Сеско, 13. Архан Исуф –  75. Йоан Н‘зи, 99. Георги Каракашев (75′ –  84. Стилиян Тисовски), 21. Божидар Пенчев (88′ – 44. Николай Николаев) – 11. Атанас Кабов (61′ – 17. Марк-Емилио Папазов), 29. Шейх Диаманка (75′ – 9. Николас Пенев), 10. Ангел Бастунов

Резерви: 88. Мартин Янков – 18. Иван Дишков, 23. Сашо Лебанов, 77. Октай Хамдиев

Треньор: Любослав Пенев

Берое: 23. Родриго Ачинели – 18. Хуан Пабло Саломони, 4. Франко Минго (К), 14. Викторио Вълков – 7. Федерико Санети (78′ – 12. Темитопе Акинжогунла), 11. Уерик Каетано (90’+3′ – 21. Дамян Йорданов), 19. Карлос Алгара, 20. Сегундо Пачаме (64′ – 24. Стефан Гаврилов), 15. Енцо Еспиноса (78′ – 6. Жорди Говеа) –  9. Франсиско Сагардия (64′ – 10. Франсиско Политино), 91. Вини Трибуле

Резерви: 1. Артур Мота – 16. Денислав Станчев

Треньор: Хосе Луис Ачиари

Съдия: Петър Кузев

Червен картон: Ангел Бастунов (Хебър)

Жълти картони: Ангел Бастунов, Архан Исуф (Хебър), Франсиско Сагардия, Артур Мота – на пейката, Карлос Алгара, Жорди Говеа – на пейката, Викторио Вълков, Темитопе Акинжогунла (Берое)

ВАР: Георги Давидов

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS