Генчев: Следващата мечта е да стана шампион с Левски, крайно време е някой да бутне Лудогорец (ВИДЕО)

Новият старши треньор на Левски Станислав Генчев даде първата си пресконференция като наставник на “сините”. В нея той коментира всички належащи теми в клуба и сподели какви цели си поставя, заставайки начело на Левски. DSPORT.BG

„За мен и моя екип е изключително голяма чест и отговорност да застанем начело на най-обичания български отбор“, започна Генчев, който преди няколко дни бе представен като новият треньор на Левски.

„Още от момента, в който напуснах Левски като футболист, винаги съм се надявал да има момент, в който ще се завърна. Винаги съм мечтал и желал да застана начело на Левски. Това е една моя сбъдната мечта“, призна младият специалист.

Той коментира и как са протекли преговорите между него и клубът: „Разговорите започнаха по-късно от това, което пишеха медиите. Последните три седмици започнахме първите разговори. Селекцията е изключително важна за това дали един отбор ще бъде успешен или не. Минимумът е 5 нови футболисти. Имаме пълно съгласие с ръководството, че аз ще отговарям за селекцията. Които футболисти аз си харесам, те ще бъдат привлечени, което е изключително важно за мен и моя екип. Всеки един ден работа на зеления терен е важен“.

Генчев сподели и мнението са за наличието на Дарко Тасевски в щаба си: „Дарко Тасевски има различно виждане по някои неща от нас. Много е важно да има различно мнение. Работата в Левски е доста по-различна, по-голяма като обем. Имаме план, който ще следваме“.

Той разкри каква е мечтата му: „Реално мечтата ми е да стана шампион с Левски. Едната вече се сбъдна – да бъда треньор. Сигурен съм, че можем да сбъднем и следващата мечта. За това следващата мечта е да станем шампион с Левски“.

„Най-нормалното нещо е да имам условия, които да бъдат изпълнени, когато ставам старши треньор. Едно от тях беше за селекцията, защото начинът ни на игра, стила на игра, който искаме да практикуваме с моя екип, е много важно да подберем точните хора за този начин на игра. Имаме пълната власт около спортно-техническата част, около селекцията“, категоричен е Генчев, който направи много силен изминал сезон начело на Крумовград, с което впечатли ръководството на Левски.

Той коментира и феновете на отбора: „Относно феновете. Нашата част е да направим такъв отбор, че хората да се чувстват щастливи на стадиона, да се радват на играта и тогава няма да има никакви проблеми“.

„Относно селекцията за футболисти от Крумовград. Алекс Колев е голмайстор на първенството, национален състезател. Имаме интерес към него, но всичко е въпрос на разговори“, каза той за слуховете, че Левски ще привлече Алекс Колев.

„На всяка една позиция, където намерим добър играч, ще се опитаме да го привлечем. Ако Кордоба бъде продаден, задължително ще търсим централен защитник и то левичар, защото балансът в отбора е много важен. Едва ли някой е очаквал с Крумовград да направим серия от 15 мача без загуба. Това изглежда доста по-нереалистично, отколкото Левски да стане шампион. Левски има най-ценния актив – феновете зад гърба си. Нуждаем се от подсилване на определени места“, надява се 43-годишният треньор.

Той коментира и какво ще изисква от отбора: „Николай Костов работи тук една година и всеки има свой стил. Има неща, които ще искаме да внедрим в отбора. За мен е много важно отборът да играе резултатен футбол и да завършваме атаките си, преди противникът да се е организирал. Не е коректно да коментирам дали отборът е бил в лоша физическа кондиция. Няма причина да се притесняваме дали ще можем да подготвим отбора. Имаме отличната възможност да направим добър отбор с наличните футболисти. Винаги ми харесва, когато Левски побеждава ЦСКА. Петима футболисти от дубъла ще започнат подготовка с Левски. От тях зависи дали ще използват шанса си. Договорът на Краев приключи и той няма да бъде част от Левски. Имам свой собствен начин за избиране на капитан на отбора. Футболистите ще разберат това в началото на подготовката и вие ще научите кой ще е капитан“.

„Опитът, който имам в Лудогорец е безценен. Там работих с много добри бразилски футболисти. Типичното за бразилците е, че футболът в тях е вроден. Доволен съм, че нашия отбор има толкова бразилски футболисти. Левски трябва да е стабилен и солиден в защита. Не трябва толкова лесно да се допуска противникът да стига до нашата врата“, призна наставникът..

„Знаете какви футболисти купуват Лудогорец чисто финансово. Крайно време е да се появи отбор, който да ги бутне от първото място. Аз вярвам, че ние имаме нужното. Футболът е бизнес и не трябва да взимаме играч без европейски паспорт. Не трябва да плащаме заплата на играч, който не можем да ползваме. Няма нещо, което да ме притеснява и съм наясно каква е ситуацията в България. За Левски е минус, че няма да играе в Европа. Това е загуба за нас, защото тези мачове помагат на отбора да израства бързо. Правим всичко възможно селекцията да приключи максимално бързо“, завърши Генчев.

Боримиров потвърди за преговорите с чужди клубове за Кордоба и отсече: Ако се наложи да плащаме за набелязан футболист, ще бъде сторено (ВИДЕО)

Генчев за селекцията в Левски: Още не сме се договорили с нито един футболист (ВИДЕО)

Станислав Генчев разкри бъдещето на Краев и Бари (ВИДЕО)

Левски води преговори с чужденец за вратарския пост (ВИДЕО)

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS