Футболист на “Ботев” (Враца) в кома

Италианските шефове се гаврят с Асен Чалъков, преди месец го набедили, че ги лъже за здравословен проблем

Футболист на “Ботев” (Враца) е в столична клиника, където го държат в изкуствена кома. 29-годишният Асен Чалъков e бил приет в Окръжна болница в събота вечерта по спешност, след като е припаднал по време на крос на стадиона в Самоков, където е поддържал самостоятелно форма,БЛИЦ

Преди месец Чалъков предоставил болничен лист в офисите на врачанския клуб, че има здравословни проблеми. Въпреки документа, италианските шефове на “Ботев” не повярвали на футболиста и го обвинили, че симулира и иска да си взима парите без да играе за отбора, споделиха неговите близки.

След преглед, направен във врачанската болница, лекарите установяват, че има някакво образование в главата на Чалъков, но не се наемат да поставят точна диагноза на футболиста и го съветват да си направи ядрено-магнитен резонанс. Такъв обаче е отказан от италианските шефове на клуба.

В момента Асен Чалъков е в медицинска кома умишлено, тъй като ако е в нормално състояние, прави постоянни гърчове, предава “Гонг”. Утре се очаква екип от най-добрите специалисти на Окръжна болница да даде окончателна диагноза за състоянието на 29-годишния футболист.

Възможно е в близките дни Чалъков да бъде подложен и на хирургическа интервенция.