Доктор скочи на футболистите в Англия заради Стилиян

Стилиян Петров, снимка: Георги Димитров / Sportni.bg

Бившият лекар Алистър Кемпбъл скочи на звездите в английския шампионат, че не са приели присърце каузата за българския капитан на Астън Вила Стилиян Петров. В началото на този месец беше организирана акция за събиране на средства за борба с левкемията,SPORTNI.BG

Кемпбъл е президент на фондацията, която ще разпредели парите от тази инициатива. Той се изказа доста остро срещу богатите футболисти на Острова, които годишно печелят милиони.
“Футболистите печелят много повече пари от това, което голяма част от хората могат дори да си помечтаят. Те трябваше да обърнат доста по-сериозно внимание на тази кауза, която може да спаси множество човешки животи”, сподели Кемпбъл пред “Дейли Рекърд”.

Инициативата в подкрепа на Стилиян Петров включваше колоездачен пробег от двамата физиотерапевти на Астън Вила, които са големи приятели на българския капитан. Те събраха само 52 хил. паунда при положение, че целта беше минимум 250 хил.

“Селтик и Евертън бяха страхотни. В Нюкасъл – също. Но си мисля, че трябваше да получим по-големи чекове от големите звезди, които осъзнават, че един от тях е поразен от тази ужасна болест”, сподели още Кемпбъл.

Стилиян Петров се бори с тежката болест от март насам. Само преди месец от клуба му обявиха, че вече е в ремисия.

Въпреки обнадеждаващите новини, лечението на българския капитан продължава. Засега лекарите не се наемат с прогнози.