Бивш вратар на Реал (Мадрид) пред трансфер в ЦСКА

ЦСКА е напът да привлече бивш вратар на Реал (Мадрид). 23-годишният Диего Алтубе е хванал окото на скаутите на тима и е одобрен от треньорския щаб.БЛИЦ

Испанецът е роден на 22 февруари 2000 г. Висок е 188 см и тежи 86 кг. През последния сезон вратарят игра за втородивизионния Албасете, но договорът му изтича в края на месеца и след това ще бъде свободен агент. Именно от тази опция са готови да се възползват “червените”.

Алтубе е юноша на Реал (Мадрид) и именно там започва професионалната му кариера. Въпреки че е част от първия отбор, няма записани мачове за представителната формация на испанския гранд. Изиграва 14 срещи за дубъла през сезон 2019/20. Играл е под наем във Фуенлабрада, а от 2022 г. е част от Албасете.

На „Армията“ държат да привлекат нов вратар, тъй като Густаво Бусато е наказан за  първите три мача от следващия сезон, а резервата Димитър Евтимов не беше убедителен в дадените му шансове през миналия шампионат.

БЛИЦ първи писа, че ЦСКА е близо до привличането и на страж от българското първенство. Вчера първи съобщихме, че двама чужденци са дошли на финални преговори с „червените“ – нападател и защитник.