Кайзерслаутерн е отхвърлил офертата на ЦСКА за нападателя Ричмънд Тачи, информира „Билд“. Причината за това е треньорът Маркус Анфанг, който не желае да се разделя с 25-годишния футболист.БЛИЦ

Втородивизионният германски тим е имал и други предложения за родения в Берлин нападател, но и те са били отклонени. Счита се, че „червените дяволи“ ще се разделят с Тачи само при изключително изгодна оферта, а тази от „армейците“ не е била на желаното ниво.

Кайзерслаутерн през това лято взе петима нови и един от тях е голмайсторът на немската Трета лига Яник Маузе от Инголщад (18 попадения).

Именно в привличането на Маузе се крие шансът на ЦСКА да вземе трансферната си цел от Германия. Новият нападател е гласен за титуляр. Така Ричмънд Тачи ще загуби мястото си в основния състав и не е изключено да подаде молба за трансфер, което ще отвори вратата пред „армейците“.

През сезон 2023/24 Тачи е взел участие в общо 33 мача от Втора бундеслига и Купата на Германия, като в тях е записал шест гола и осем асистенции. Според сайта „Transfermarkt“, цената му е 800 000 евро.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023