Старши треньорът на ЦСКА Томислав Стипич даде пресконференция преди началото на сезона. “Червените” откриват първенството с гостуване на шампиона Лудогорец в Разград. DSPORT.BG

“Дойдох тук с голямо желание и любопитство. Стартирахме подготовката доста успешно. Смятам че можем да започнем борбата за точките в първенството”, започна Стипич.

“Това е ново начало за всички нас. Уважавам традициите и историята, но влизаме с увереност в този мач. Вярвам, че можем да изиграем много добър мач и очаквам позитивен резултат”, сподели треньорът на ЦСКА за предстоящия мач с Лудогорец.

“Лудогорец вече имат опит в мачовете под напрежение. Това е предимство за тях. Ние също имаме нашите предимства. Не смятам, че единият от двата тима има по-голямо предимство”, добави той.

“Всеки отбор има слаби страни. Те показаха, че са способдни да изпадат в неприятни ситуации и работим върху това как да се възползваме от това.”

“Знам в кой клуб съм дошъл. Знам какви очаквания има, каква слава и традиции има. Опитвам се да не влизам в суперлативи. Моята цел е да съм моста между миналото и бъдещето. Знам, че ръководството работи усилено върху това да ми се дадат условия да постигна високите цели, които имам пред себе си”, каза още Стипич.

“Първите мачове нашите фенове ще гледат пред телевизора, ако 90 минути останат пред екраните и не ходят да си взимат нещо за хапване, това ще бъде позитивен знак за нас.”

“Имаме разработени конкретни профили на играчи, които търсим. Бързи, различни състезатели, които могат да играят 1 на 1 на малки пространства. Другото, разбира се, е играч, който може да вкарва голове”, разкри Стипич.

“По време на подготовката имахме различни капитани. Целта беше да се покаже отговорнността която те носят. Както знаете Бусато е с наказание за три мача и през този период имаме нужда от друг капитан, който ще бъде избран от мен”, каза Стипич.

“Марселино Кареасо е здрав. Налага се да му се направи още един тест, но смятам, че той ще може да играе срещу Лудогорец”, разкри треньорът на ЦСКА.

“Не, няма разговори с други играчи относно напускането им. Асен Дончев играе като десен бек на позицията имаме двама състезатели – Иван Турицов и Тибо Вион и нямаше как да се пребори за титулярното място.”

“Имаше уругвайски състезател, който беше на проби при нас, но вчера му обяснихме, че търсим играчи със съвсем друг профил. Не планираме скоро да взимаме други играчи на проби.”

“Това е ново начало – генерално за клуба. Смятам, че точните хора в момента вършат своята работа. Ще се опитаме да върнем славата на клуба. Това е нещо, което трябва да направим”, добави наставникът на “червените”.

“Може да сте сигурни, че преди всеки мач ще казвам на моите играчи, че трябва да спечелят, ако не могат да спечелят, трябва да откраднат точка. Ако и това не могат поне да покажат, че могат да се борят”, завърши Стипич.

Стилиян Петров позира с шефовете на ЦСКА

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS