Старши треньорът на Левски Станислав Генчев остана доволен от разгромната победа с 6:1 в гостуването на Локомотив София в мач от първия кръг на българското първенство, но каза, че тимът има къде да надгражда по отношение на играта си.DSPORT.BG

„Изключително доволен съм от това, че стартираме с победа. Последните 4 години не сме стартирали с победа, последните 2 гостувания тук също не успяхме да спечелим. Днес също не започнахме мача така, както ни се иска на нас. Когато вкарахме изравнителния гол, тогава започнахме да играем по-спокойно, да организираме атаките си, да създаваме положения и така вкарахме втори и трети гол. След четвъртия гол мачът се доиграваше. Добра победа за нас, изразителен резултат, но от играта има още какво да се желае, особено от играта в защита, защото прекалено лесно допускаме положения пред нашата врата“, заяви Генчев минути след края на двубоя на стадион „Локомотив“ в столицата.

„Всичко, имаме още да надграждаме. Две нови попълнения отбелязаха голове. Имаме доста нови, които трябва да се приспособят по най-бързия начин към атмосферата и изискванията. Сменихме системата на игра и дори футболистите, които са от миналата година, имат още колебания при изнасянето на топката. Предстои ни много работа, но всяка една победа ни дава самочувствие и ни показва, че сме на прав път. Искам да благодаря на публиката, която ни подкрепя цял мач и има основна роля в това да обърнем резултата“, допълни Генчев за развитието на „сините“.

„Като резултатност да, като игра – не“, каза Генчев за това, дали Левски се доближава до неговите изисквания.

„Казах, че ни предстои доста работа, продължаваме да работим, да следваме нашия план. Знаем къде се намираме и какво трябва да направим, за да може отборът да изглежда така, както на нас ни се иска. Имаме още доста неща да изчистваме, но всяка тренировка и всеки мач ни правят по-добри и ни доближават до лицето, което искаме да виждаме“, завърши Генчев.

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS