Валентин Илиев сподели оценката си след победата на столичани с 1:0 над Будучност в първия мач между двата тима от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. 

“Определено не беше лесно. Изправихме се срещу организиран и подготвен отбор. Предстои ни сериозен двубой в реванша. Имахме и други възможности, които не съумяхме да отбележим. Надявам се това, което имахме като пропуски, да успеем да реализираме в седващия мач. В днешно време няма с какво толкова да се изненадаме. Няма как 90 минути да пресираме високо. Срещу нас седеше добър отбор, който играе грамотен футбол. В определени моменти играеш както ти позволи противникът. Поздравявам отбора си, който се представи на добро ниво”, започна Илиев.

ЦСКА 1948 взе минимален аванс над Будучност преди реванша в Подгорица

“Трябва да имаме търпение към младите играчи. Повечето за първи път излизат на европейска сцена. Със сигурност и на тях им е напрегнато. Такава политика е избрал нашият клуб. Трябва да се заредим с търпение и да бъдем благодарни, че имаме не само опитни футболисти, но и стойностни хора, които помагат на щаба ни да ги адаптираме по-бързо”, добави той.

“Наясно сме какво ни очаква в Подгорица. Дори преди днешния двубой си говорихме с играчите, че такива двубои се печелят с психика, сърце, себераздаване и сплотена група. В такива мачове спортно-техническите качества могат да останат на заден план и да спечелиш със сърце и характер”, каза още наставникът на “червените”.

“Първото нещо, което искам, е да максимално бързо да възстановим. Мисля, че сме подготвени добре, но в крайна сметка мачове през два дни мисля, че се отразяват не само на нашия отбор, а на всеки един такъв”, завърши Илиев.

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS