Добруджа разгроми Несебър с 6:1

Добруджа разгроми Несебър с 6:1 в последен мач от четвъртия кръг на Втора лига, игран на стадион „Дружба“.
Натискът на добруджанци започна още от първия съдийски сигнал, като в 5-ата минута успяха да открият резултата. След центриране отдясно на Петър Георгиев, Лукас Кардозо с красив удар с глава прати топката във вратата на Несебър.
13-ата минута Ивайло Климентов се озова на стрелкова позиция, но ударът му от границата на пеналта бе отразен от вратаря на гостите.  В следващата минута обаче поредната атака на Добруджа завърши с гол на Андриян Димитров, който засече с глава подаване отдясно – 2:0.
В 20-ата минута близо до гола бе и Петър Георгиев, но ударът му от 20-ина метра мина край гредата.
До края на първото полувреме домакините продължиха с активните действия, но не успяха да стигнат до други попадения.

Изненадващо, още в първата минута след почивката гостите върнаха един гол след груба грешка в защитата на Добруджа. Никола Гелин вкара за Несебър.
Това обаче бе всичко за тима от морския град в мача, като до края на срещата добруджанци бяха пълни господари.
Петър Георгиев вкара две попадения – в 55-ата и 60-ата минути, а влезлият като резерва Джорджио Димитров се разписа и при двете възможности, които се откриха пред него, вкарвайки в 71-вата и 84-ата минути, с което оформи и крайния резултат.

Така Добруджа записа втора изразителна домакинска победа в шампионата и с 8 точки се изкачи на третото място във временното класиране.

снимка: ФК Добруджа 1919