Александър Томаш каза за капитана на ЦСКА и отсече: Няма да се спра пред нищо

Снимка: Антон Узунов, Startphoto.bg

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш беше официално представен пред медиите. 46-годишният специалист беше категоричен, че е чест да бъде начело на отбора, но и носи отговорност за връщането на „армейците“ на мястото, което заслужават.БЛИЦ

„Аз съм вкъщи! За мен е привилегия. Преди 11 години мечтата ни беше да поемем любимия отбор. Не съм в ЦСКА, за да изпълня мечтата си, а да го изведа на мястото, където заслужава. Ще имаме отбор на средно европейско ниво и няма да спра пред нищо, за да постигна целта си. С моя екип не сме притеснени от моментното състояние на тима, а допълнително сме мотивирани“, заяви Томаш.

„Ако ситуацията в ЦСКА беше различна, може би нямаше да съм аз треньор. Не знам дали ситуацията сега е кофти, но според мен накрая всичко ще бъде по-сладко. Знам какви са проблемите, но те ще си останат в съблекалнята. Ще отнеме време, за да случи всичко. Няма да се оправдаваме със селекция, с колегите, които са били преди мен. Това, което е ЦСКА е благодарение на вчера. Това, което ще бъде утре, е благодарение на днес. В момента няма вчера. Има днес. Не ме интересува какво е било преди“, допълни треньорът на ЦСКА.

„Във всеки един мач ще има различен капитан, докато не намерим лидер, който е достоен. Привилегия е да носиш лентата. Това значи, че си обединител, че си лидер. Не съм намерил този човек все още. Имам предвид някои неща, но тези хора трябва да се доказват“, отсече наставникът.