Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Всички в Локо (Пд) на детектор Мачът с Ботев (Bp) беше странен, каза босът Марешки, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Всички в Локомотив (Пд) ще минат през детектора на лъжата. Това обяви пред „Меридиан Мач'” клубният бос Веселин Марешки. а причината е съмнение за черно тото в загубеното с 0:1 гостуване на Ботев (Враца). „За мен най-важното е да има феърплей Никой не е застрахован от поражения. Тази загуба обаче е доста странна. Доволен съм, че футболистите и треньорите сами пожелаха да докажат, че няма никаква уговорка за черно тото във Враца, като застанат пред детектор на лъжата. Аз се съгласих и в момента задвижвам нещата”, добави Марешки.
“Сините” фенове виновни за зверската катастрофа, продължава на втора страница футболният ежедневник. Шефът на Националния клуб на привържениците на Левски Владимир Влади-миров-Гугутката оцеля в зверска катастрофа. Той е участвал в тежък пътен инцидент на автомагистрала „Тракия” в неделя вечер. Катастрофата е станала около 18,00 часа. По неофициални данни причината за нея е неправилно изпреварване на автомобила със „сините” привърженици. В колата са били четирима души, като един от тях е бил именно Владимиров. Автомобилът е предприел изпреварване и е блъснал отзад „Опел Корса”, който бил спрял в аварийната лента. Шофьорът на опела, мъж на 55 години, е починал на място. С опасност за живота е била и неговата съпруга, но състоянието й вече е стабилно. Владимир Владимиров и другите пострадали в катастрофата са откарани в болница веднага след инцидента. Състоянието им е било стабилно, без опасност за живота. Гугутката е прекарал нощта в болничното заведение, като вчера бе изписан в стабилно състояние. Феновете на Левски са се завръщали от Катуница, където в неделя се състоя панихида, точно година след трагедията, в която загинаха Ангел Петров и Павел Толев. В селското гробище присъстваха хора от цяла България и привърженици на много футболни клубове, сред които Ботев (Пд), Локо (Пд), Левски, ЦСКА, Берое и още много други.
Мениджърска лъжа гони Опоку Ганаецът дошъл на „Герена” като крило, но искал да е само централен нападател Мениджърска лъжа е на път да прекрати кариерата на Агиеманг Опоку в Левски, научи „Меридиан Мач”. Ганаецът така и не може да се наложи в състава на Илиан Илиев от началото на сезона, като в момента отсъства поради лични проблеми и не е в България вече 10 дни.
„Меридиан Мач” обаче научи, че мениджърска лъжа е в основата на факта, че Опоку не получава шанс за изява. През лятото той е бил представен от агента си Болеслав Козакевич като флангови играч, който може да играе и отляво, и отдясно. Веднага след идването си обаче Опоку е обяснил пред Илиан Илиев, че всъщност може да играе само като централен нападател или зад тарана. На тази позиция обаче Левски има машината за голове от началото на сезона Базил де Карвапьо, както и най-скъпата си лятна покупка Жоао Силва. Показателен е и фактът, че въпреки наличието на ганайския футболист в състава Илиан Илиев прибягна до спешен трансфер на бившия играч на Локо (Пд) Илиян Йорданов, и то по средата на първия полусезон. Юношата на Ботев (Пд) играе именно на поста, за който бе взет Опоку – ляв външен нападател. Твърде вероятно е ганайският футболист да не получи кой знае колко шансове за изява до края на полусезона при сериозната конкуренция, която има в предни позиции.

Радуканов готов за ЦСКА Милен Радуканов иска да се завърне в ЦСКА, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Това заяви треньорът вчера, цитиран от ТВ7. По думите му няма проблем за него да работи отново с ръководството от „Титан”, което го освободи преди близо година.
– Убеден съм, че моето бъдеще е свързано с ЦСКА. Един ден пак ще работя в клуба, а амбицията ми е да го изведа до титла и да го водя отново в мачове от евротурнирите – заяви Радуканов.Преди мача с Лудого-рец „7 дни спорт” писа, че Радуканов е първи вариант за заместник на Стойчо Младенов. Собствениците обаче решиха да не правят треньорска смяна в ЦСКА.
– Не искам да коментирам в момента. Хубавите неща ще се случат – лаконичен бе Радуканов пред „7 дни спорт” за възможността да се завърне на Армията.
Дявол на Ма(га)решки запали Лаута Сензационно-скандалната загуба във Враца с 0:1 от тоталния аутсайдер Ботев е на път да взриви Локомотив Пд. Фитилът запали още през лятото “благодетелят” Веселин Марешки, който с идването си предприе куп рестриктивни мерки, накарали футболистите да мрънкат (виж карето – б.р.). За капак аптекарят пресметна, че може да си позволи заплати от максимум 2000 лева на калпак. От които пък на играчите се удържа и данък. Това принуди 90 процента от звездите, извели тима до евротурни-рите, да си тръгнат. Още тогава мнозина предрекоха, че Локомотив ще има големи проблеми с оставането, б момента черно-белите са само на 3 точки от фаталното 13-о място, което от този сезон дава виза за “Б” група.
Очевидно е, че Марешки е насила на Лаута, а фактът, че е на път да пропусне дербито с Ботев Пд показва колко му пука за отбора. Ако локомотивци загубят Мача на мачовете, това не само ще им гарантира поне половингодишен срам до следващия сблъсък с Канарите, но и много ядове но оставането в групата. Припомняме, че черно-белите паднаха
в последното издание на пловдивското дерби, след което Ботев бе изваден от групата. Сега ултрасите искат реванш, но с оглед последните събития на Лаута такъв изглежда малко вероятен.
Решението на Марешки да прати футболистите на детектор на лъжата след поражението от Ботев Bp е последният ход на аптечния бос, който може да довърши Локомотив. Повечето играчи показаха морал и барабар с треньора Емил Велев предоговориха възнагражденията си. Вместо да им благодарят за жеста, сега ги обвиняват в продажба на мач и чакат от някаква машина да докаже невинността им. Това е опасен ход с оглед ужасяващата серия, в която влиза Локомотив – домакинства на Лудогорец, Славия, Ботев и Черно море и гостувания на Етър, Левски, Монтана и Берое. Нищо чудно при толкова тежки мачове и кризата на доверие в клуба, Локомотив да посрещне Коледа на местата, водещи до изпадане.
Не случайно Марешки се оглежда за заместник на Емил Велев. Той на няколко пъти е виждан във Варна с Атанас Атанасов. За негов помощник пък е гласен ухото на аптечния бос – градския му Марин Петров, който бе привлечен след идването на бизнесмена в Локото въпреки напредналата си възраст. Проблемът обаче не е Кокала или Орела ще е начело, защото не треньорът докара Лаута до положение Дявол на Ма(га)решки.
Наказаха Миро Манолов за 5 мача Нападателят на Черно море Мирослав Манолов бе наказан от ДК към БфС за 5 мача заради червен картон, който си изкара срещу Монтана. Пред “7 дни спорт” той заяви, че неволно се е сблъскал с вратаря на Монтана Цветковски.
– Аз стигнах първи до топката и играх с нея. В този момент Цветковски се хвърли срещу мен с ръце и глава. В стремежа си да го прескоча, за да го предпазя, се получи неволен сблъсък между двамата и съм го засегнал с част над коляното ми. Сега там имам хематом и мястото е посиняло – заяви Манолов.Той призна, че е искал да се чуе по телефона с Цветковски още след мача, но не му позволили заради състоянието на вратаря. Вчера обаче Миро е звъннал на Веселин и му е поднесъл извинения.
– Разговаряхме няколко минути. Казах му, че съжалявам, и му се извиних. Той самият се съгласи, че всичко е станало след неволен сблъсък. Затова не мога да разбера шефа на Монтана как е възможно да ме обвинява в преднамерени действия и да изкривява истината. Как може изобщо да си помисли, че аз умишлено ще контузя колега в главата? И как кметът на Монтана си позволява да лъже, че съм ударил Цветковски с бутони, след като такова нещо категорично няма. Вижда се добре и на записа. Аз самият съм бил контузван от вратар, бил съм и 2 години извън футбола заради травма и операции и зная как се чувства сега Веселин. Пожелавам му да се възстанови бързо – завърши Манолов.

Стойчо покани Паро в ЦСКА Червените приемат Етър на стадион „Славия”, пише на първа страница вестник “Телеграф”. Стойчо Младенов покани Аспарух Никодимов да се завърне в ЦСКА. Двамата са се видели вчера по обяд в столично заведение и са говорили близо час. „Да, така е. Видяхме се със Стойчо и говорихме за евентуалното ми завръщане в клуба. Ще дам отговора си след една седмица”, потвърди Никодимов пред „Тема Спорт”.
В същото време стана ясно, че ЦСКА ще приеме Етър на стадион „Славия.” Мачът е в неделя от 17:00 часа. Дотам се стигна, след като шефовете на червените за пореден път не изпълниха обещанието си да приведат „Армията” в необходимия за лицензира-не вид.
Един от адвокатите на ЦСКА – Кирил Калинков, пък заяви, че очаква Мишел Платини да бъде картотекиран, но не поясни кога.
Локо Сф – Левски на “Герена”? Локо София почти сигурно ще приеме Левски на „Герена”. До този парадокс е на път да се стигне, след като босът на Слабия Венци Стефанов обяви, че червено-черните повече няма да домакинстват на стадиона в „Овча купел”.
По програма железничарите играят с Левски в събота от 17:00. Часът обаче може да бъде променен, тъй като „Георги Аспарухов” позволява мачът да се проведе на осветление.
В същото време стана ясно, че Даниел Боримиров е на 20 дни от завръщане при сините.
ЦСКА: Оптимисти сме за картотеката на Платини Hиe сме оптимисти за картотекирането на Мишел Платини. Това каза адвокатът на ЦСКА Кирил Калинков. Миналата седмица Спортно-техническата комисия към БФС отново отказа картотеката на бразилеца с мотива, че “договорът на футболиста е сключен и влиза в сила от 31.08.2012 г. Договорът е сключен в трансферния период и при течаща спортна санкция”.
Калинков каза по този повод: “Това, което е застъпено в СТК, е, че договорът му е сключен на 31 август. Аз съм сигурен, че ако беше на 1, 2 или 3 септември, решението щеше да гласи, че не може да се картотекира, защото договорът е сключен извън трансферния период. Имаме определена визия, бяхме готови за това развитие. Готови сме с всички документи към СТК, ще видим последващото решение. Не става въпрос за обжалване, а за ново внасяне на цялата документация за Мишел Платини”, добави той.
“По никакъв начин не е доказано, че ЦСКА има проблем с документацията относно неговата картотека. Документите, внесени в БФС за Платини, са същите каквито и за останалите играчи”, каза Кирил Калинков.
Според юриста футболната централа демонстрира тенденциозно отношение към червените. По всеки един казус, за който бе попитан, той твърдеше, че ЦСКА е изряден.
“Ние сме представили документи, че той е свободен агент. А иначе това е поредното решение, което изразява тенденциозно отношение на БФС към ЦСКА”, каза той. “Картотекирането на Платини има свое предисловие. Първото решение е спирането на картотеките на ЦСКА. Това е абсолютно незаконосъобразно решение, което е взето в средата на трансферния период. Не може, при положение че ти вече си привлякъл футболисти, да лишаваш 6-7 играчи от правото им да се състезават. Картотекирането не става по молба на клуба, а по молба на футболиста. Така те спират футболиста от правото му на труд”, обясни Калинков.