Нови скандали разтресоха Федерацията по стрелба

Мария Гроздева и Антоанета Бонева може да бъдат лишени от правото си да участват на финала на Световната купа в Банкок от 22-ри октомври. Двете състезатeлки се класираха сред най-добрите 12 през сезона, но нашата федерация по стрелба не е подала техните заявки. Срокът е изтекъл на 10-ти септември.SPORT.BNT.BG

След като е изпуснат, сега Димитър Тодоров, който координираше административно нещата за Олимпиадата, отново кореспондира с международната федерация. От нашата федерация обаче твърдят, чо той няма право да прави това. А времето тече и състезателките ни много лесно могат да бъдат заместени от други.

Съществува и друг проблем – финансирането на евентуалното участие на Мария и Антоанета във финала на Световната купа. Тук отново се намесва министерството на спорта. От цялата ситуация с нефункционирането на федерацията основно страда масовия спорт. А пари за елитните състезтели ще се намират, макар и да се работи парче по парче, защото след световната купа на вратата ще почука европейското първенство за следващия сезон. И тогава пак ще трябва да се подават заявки и да се финансира подготовка и участие.