Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
ЦСКА спасява атаката със Спас „Червените редят контроли с Партизан и Звезда в паузата, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. ЦСКА реагира на опасността да не може да картотекира Мишел Платини и започна преговори със Спас Делев. Бившият „армеец” е свободен агент, след като през лятото не успя да си намери нов отбор. За възможността нападателят да облече отново червената фланелка призна и мениджърът му Николай Жейнов. „Разбрахме се следващите дни да ни отправят официална оферта, а ние ще преценим”, заяви агентът.
Междувременно ЦСКА урежда контроли с Партизан и Цървена звезда в Белград в паузата на първенството след две седмици. С организацията се е заел лично собственикът Димитър Борисов.
Гугутката: Невинни сме! Трета кола ни засече!, продължава неа първа страница футболният ежедневник. Адвокатите ми казаха да не говоря, но не издържах, обяви Владимир Владимиров
„Невинни сме!” С тези думи се защити шефът на НКП на Левски Владимир Владимиров. Той, заедно със служителката в БфС Ели Ваташка и още двама фенове на „сините” катастрофираха на автомагистрала „Тракия” в неделя вечер, като има загинал човек. „Засече ни трета кола и ни прати в мантинелата. Невинни сме. Повече не мога да кажа, защото тече разследване”, обяви Гугутката пред БТВ.
Шефът на Националния клуб на привържениците на Левски Владимир Владимиров обяви, че е невинен. Той проговори за трагедията в неделя вечер, при която на автомагистрала „Тракия” мерцедесът на фен №1 на „сините” помете спрял в аварийната лента автомобил. При инцидента загина един човек „При мен не е важно какви са пораженията, мъчно ми е за това, което се случи. Нашата кола беше засечена. Движехме се в дясната лента. В аварийната навлязохме, когато ни удариха. Рязко пред нас зави автомобил, който ни удари, и се забихме в мантинелата. Тази кола още не е установена. Карахме със 130 км в час, на автопилот”, обясни пред bTV Владимир Владимиров.
Той допълни, че няма право да коментира повече по темата, тъй като в момента тече разследване. При установяване на вина човекът, който е шофирал мерцедеса на Владимиров, го грози дори затвор.
Всички пострадали след инцидента вече са добре. В най-тежко състояние е била съпругата на загиналия 55-годишен мъж, но тя вече е без опасност за живота. Другите трима, които са пътували в една кола с Владимиров, са леко пострадали. С най-неприятно нараняване е служителката на БФС Ели Баташка, която е със счупена ръка.
Черно море взе треньор от „Армията” Адалберт Зафиров ще бъде новият старши треньор на Черно море. Той ще замени на поста Стефан Генов, който хвърли кърпата след поражението от Монтана с 1:3. „Моряците” направиха незапомнено слаб старт с 1 победа от 6 мача и само два реализирани гола.
Вчера преди обяд Зафето беше във Варна и проведе разговори с шефовете на клуба. След един час престой в канцелариите на стадион „Тича”, Зафиров излезе и лаконичният му коментар беше, че преговорите продължават. Той беше откаран от служител на тима до аерогарата и само 2 часа по-късно Адалберт беше в канцелариите на стадион „Българска армия”, за да уреди напускането си. Зафиров в момента е наставник на юношеската формация на „армейците” до 19 години. Възможно е нещата да се развият бързо и Зафиров още утре да проведе тренировката на Черно море. Почти сигурно е, че той ще води „моряците” при предстоящото домакинство на Черноморец.
След 10 години Адалберт Зафиров се завръща на стадион „Тича”, където игра два сезона под ръководството на Сашо Станков и Велислав Вуцов.
Зафиров е бил предпочетен от ръководството на Черно море, въпреки че са били обсъждани и имената на Стефан Грозданов и Пламен Марков.