Боби: Имаме само 15-16 сигнала за корупция

Борислав Михайлов, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че за последните три години са получени само 15-16 сигнала за манипулирани мачове в България. Сигналите идват от създадената преди три години комисия на УЕФА за мониторинг на съмнителни мачове в Европа.SPORTNI.BG

“От български правоохранителни органи нямаме сигнали за уредени мачове. Имаме сигнали от системата на УЕФА за мониторинг, която работи от три години. За това време имаме не повече от 15-16 сигнала, което не е толкова много като процент.
Заради системното нарушаване на правилата за феърплей извадихме Спартак Плевен”, каза Борислав Михайлов след срещата в Банско, организирана от Асоциацията на българските спортни журналисти по актуални проблеми на футбола.

Припомняме, че преди седмица в Европейската комисия бе изнесен доклад, където България се споменаваше като удобна за организиране на черно тото дестинация.

Имиджът на родния футбол получи още един удар след серията заглавия в немските медии, според които спортната мафия процъфтява по нашите географски ширини.

Както Борислав Михайлов обаче сподели, доказателства няма, а разследващите институции не могат да достигнат до улики срещу участниците в черното тото.