16-годишен българин влиза в историята на автомобилния спорт

16-годишният Михаил Симеонов ще счупи рекорда за най-млад състезател, стартирал в надпревара от Интерконтинентал Рали Челиндж (IRC). Русенският тийнейджър, който все още дори няма шофьорска книжка, е сред подалите заявки за участие в Рали Сливен и ще запише името си в историята на организирания от “Евроспорт” шампионат.БЛИЦ

Мишо дебютира в автомобилно състезание през месец май, когато взе участие в първия кръг от българския пистов шампионат на писта „Дракон”.

В кратката си кариера Симеонов има записани стартове още в състезания от планинския шампионат, а през юли дебютира и в първото си Рали – в Твърдица. Той получи специално разрешение от Българската Федерация по Автомобилен Спорт, да пилотира автомобила в скоростните етапи, а в преходите състезателната кола е карана от неговия навигатор Васил Георгиев.

Михаил и Васил ще стартират и в Рали Сливен, което е 11-и кръг от календара на IRC, като ще бъдат на борда на познатата Опел Корса в клас 6.

Мабанол Рали Сливен започва с церемониален старт в 18 часа в петък, който ще се проведе на стадион „Хаджи Димитър”. Супер специалният етап „Сливен” ще стартира в 20 часа същата вечер и ще бъде атракцията на състезанието.