Ас на ЦСКА аут за вечното дерби

Костадин Стоянов, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Бившият национал Костадин Стоянов няма да може да играе за ЦСКА във вечното дерби с Левски. Треньорският щаб на “червените” до последно се надяваше, че ще може да разчита на него, но лекарите обявиха, че няма шанс за това. SPORTNI.BG

Бранителят е с проблеми в левия крак, заради които претърпя операция в началото на септември. Той все още се придвижва с обезопасителна шина.
Тя ще бъде свалена след една седмица и се очаква малко след това Стоянов да започне поне минимално да се натоварва. Шансовете да се възстанови до 20 октомври, когато е и дербито, клонят към нулата.

От щаба на “червените” са категорични, че ако възстановяването му върви добре, ще го ползват едва за последните четири мача от есенния дял на шампионата.

Костадин Стоянов не е играл от края на ноември миналата година. След това той не е попадал в сметките на наставниците на ЦСкА заради наказание за допинг, счупена костица в крака, проблеми с глезена и сега с поредната травма.

В щаба на Левски единственият, който е под въпрос за вечното дерби е бранителят Димитър Везалов. Все пак в щаба на “сините” се надяват, че той ще е възстановен за този двубой.