Отиде си Серги Йоцов!

След кратко боледуване на 86-годишна възраст ни напусна легендата Серги Йоцов – бивш футболист и един от най-известните треньори у нас. БЛИЦ вчера ви информира, че прочутият специалист е получил удар и лежи на легло в софийска болница. При инцидент у дома си на 5 септември Бате Серги е счупил крак и едната си ръка. Открива го внукът му Борислав, паднал в коридора на апартамента в безпомощно състояние. Закарват го във Военна болница, където лежи две седмици. На 19 септември го изписват от ВМА и семейството го записва в столичен хоспис. Йоцов обаче не успява да пребори болестта и издъхва.

Роден е на 1 юни 1926 г. Бил е футболист на Торпедо (София) и Септември. Откривател е на куп родни футболни величия като Димитър Якимов, Аспарух Никодимов и други.

Завършва ВИФ, специалност “Футбол”. Специализира се в работа с деца и юноши в школата на ЦСКА от 1964 до 1972 г., после е треньор на Сливен, “Ботев” (Пловдив) през 1975 г., ЦСКА, с който става шампион през 1976 г., Пирин (Благоевград) и Балкан (Ботевград).

Заслужил треньор от 1980 г. През лятото на 1985 г. след разформироването на ЦСКА Септемврийско знаме и “Левски-Спартак”, поема Средец. Асистент на “Армията” му е Димитър Пенев. В отбора тъкмо стартират към големия футбол младите Ицо Стоичков, Любо Пенев, Емил Костадинов. През последните години беше председател на Сдружението за подпомагане на футболните ветерани.

БЛИЦ припомня, че това е поредната лоша новина, шокирала българската спортна общественост. На 24 август след кратко боледуване на 83 години почина друга легендата на ЦСКА и любимец на хиляди българи – Крум Янев-Палакмана. Два дни по-рано пък от този свят си отиде и Стоян Коцев-Кано.

Серги Йоцов и Крум Янев бяха доста привързани един към друг. Именно Бате Серги беше единственият от ЦСКА, който до последно се интересуваше за състоянието на Янев.

Екипът на агенция БЛИЦ изказва най-искрени съболезнования на близките, роднините и семейството на Серги Йоцов!

3_26.jpg

Още по темата