Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

„Левски се издъни срещу Локо Сф 1:1” , пише във водещия си материал „7 дни спорт”.
Левски се издъни срещу Локомотив София в драматичен двубой, който завърши наравно 1:1. Базил де Карвальо вкара дежурния си гол за сините в 32-ата минута, но този път не успя да донесе победата. В герой за Жепейците се превърна юношата на Левски Антонио Павлов, който се разписа в 91-ата минута. Още в края на първото полувреме Владимир Гаджев от Левски бе изгонен заради удар без топка срещу капитана на Локомотив Кристиан Добрев. Иначе зрителите на стадиона в Овча купел станаха свидетели на хубав футбол, като двата отбора удариха и по една греда. Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев не дочака последния съдийски сигнал на Александър Костадинов и напусна трибуните на стадион “Славия”. Шефът изчака играчите на сините в тяхната съблекалня и им чете конско след издънката. След това Тонев нахлу в съдийската стая, но какво се е случило след това, не се знае. Пред журналистите изпълнителният директор отрече да е влизал в съдийската стая, като допълни, че Гаджев ще бъде глобен за червения си картон.
Тотнъм пречука Юнайтед 3:2
Лондонският Тотнъм хвърли бомбата в 6-ия кръг на Висшата лига, като удари с 3:2 претендента за титлата Манчестър Юнайтед насред “Олд Трафорд”. Головете за Шпорите вкараха Ян Вертонген във 2-ата мин, Гарет Бейл в 32-ата мин и Клинт Демпси в 52-ата мин, a за Червените дяволи се разписаха Нани в 51-ата мин и Шинджи Кагава в 53-ата. Победата бе първа за Тотнъм като гост над Юнайтед от 1989 година насам. Манчестър Юнайтед допусна втора загуба в първенството, след като се препъна на старта при гостуването на Евертън с 0:1.
Трима в болница на рали Сливен
Три катастрофи прекъснаха рали Сливен, кръг от Intercontinental Rally Challenge. В най-тежкия инцидент вчера турският екипаж Ейтан Халфон/ Седат Бодстанджъ (Форд фиеста R2) излетя от пътя по време на третия етап. Автомобилът им е бил разрязан, за да бъдат измъкнати, а състезанието бе прекратено за 40 минути. Двамата са били откарани в болницата в Котел, а след това са преместени в болница в Сливен. Директорът на състезанието Тодор Чанев потвърди, че и двамата са в стабилно състояние. Малко по-късно друг турски екипаж – Нербил Ебил/Гюрол Онур, се разби, но и двамата се измъкнаха без драскотина. Късно в петък, по време на първия специален етап, също имаше тежка катастрофа. Георги Лазаров и Динко Георгиев (Ситроен Саксо) се забиха в дърво. Лазаров бе приет в болницата в Сливен с комоцио.
Лудогорец разкости Локо Пд
Лудогорец се изкачи еднолично на върха в “А” група, след като разгроми Локомотив Пд с 5:2 на собствения му стадион. Разградчани най-накрая успяха да бият черно-белите за първенството, след като през миналата година паднаха именно на Лаута. Попаденията за шампионите реализираха Емил Гъргоров на два пъти, Марселиньо, Франк Гела и Бургсорг. За домакините се разписаха Кирил Котев и Рангел Абушев.
Лудогорец беше по-добрият отбор през целия мач и заслужено си тръгна с трите точки. Шампионите откриха в 37-ата минута след много красиво заучено изпълнение от фаул между Генчев, Гъргоров и Марселиньо, като последният вкара. Само 4 минути по-късно Франк Гела удвои аванса на гостите. В началото на второто полувреме домакините тръгнаха по-смело напред и в 59-ата Кирил Котев намали на 1:2. В 67-ата минута гостите се възползваха от последователни грешки на защитата и вратаря и Гъргоров вкара трети гол за зелените. 4 минути по-късно Бадема заби втория си гол в двубоя за 1:4. При попадението домакините скочиха на помощник-съдията Крум Стоилов и искаха засада. До края на мача паднаха още 2 гола. Първо Рангел Абушев направи 2:4 в 82-ата минута, а крайният резултат оформи резервата Митчел Бургзорг в добавеното време.
Литекс разби Славия с 5:0
Литекс излезе на 3-о място в класирането на “А” група след бой над Славия. Оранжевите се разправиха с белите и ги натупаха с 5:0 на собствения си стадион в Ловеч. През цялата среща домакините бяха по-добри, а Славия нямаше нито едно по-сериозно положение за гол. За успеха на два пъти се разписа Армандо Ваюши, а по веднъж точни бяха Георги Миланов, Александър Цветков и Исмаил Иса.
През първото полувреме Литекс изцяло доминираше на терена, а белите нямаха нито едно чисто положение. Все пак до почивката голове не паднаха. Втората част започна с масирани атаки на Литекс и малко след началото му най-накрая домакините откриха. В 46-ата минута съдията Радан Мирянов отсъди дузпа, а Георги Миланов застана зад топката и реализира за 1:0. Вторият гол за Литекс дойде след хубав пробив по левия фланг на Ваюши, който с техничен удар покачи на 2:0. Отново албанецът се разписа за 3:0, след като засече с глава центриране на Георги Миланов в 69-ата. Само 3 минути по-късно Александър Цветков се оказа най-съобразителен близо до вратата на Славия и заби за 4:0 след подаване на национала Миланов. Съкрушителното 5:0 оформи в 85-ата минута Иса.
Венци Стефанов си тръгва при 3:0
Президентът на Славия Венци Стефанов не изгледа докрай загубата на неговия отбор от Литекс. Босът на белите пристигна на стадиона доста преди началото на двубоя и веднага се поздрави със собственика на ловчанлии Гриша Ганчев. Двамата бизнесмени дори гледаха двубоя заедно и демонстрираха добрите си отношения. Около 15 минути преди края на мача обаче Венци Стефанов напусна бесен. Тогава резултатът беше 3:0 за домакините. По време на двубоя резервните скамейки на отборите останаха в намален състав. През първата част беше изгонен помощникът на Христо Стоичков – Петко Петков. След почивката и Мартин Кушев беше пратен на трибуните. Наставникът на белите реагира много бурно при отсъдената дузпа за Литекс в началото на втората част и едва бе усмирен от помощниците си. Наложи се дори полиция да извежда младия треньор.
Ботев Пд се измъкна в Гоце Делчев
Пирин ГД загуби нелепо срещу Ботев Пд, след като бе по-добрият отбор и създаде повече чисти голови ситуации пред противниковата врата, но в крайна сметка инкасира поражение с 0:1 в даденото от съдията Христо Ристосков продължение. Голът за победителите, който се оказа единствен в мача, отбеляза Бобан Грънчаров в 91-ата минута, когато се възползва от суматоха в наказателното поле на Пирин и с анемичен удар прати топката във вратата. Двата тима изнесоха добър двубой за удоволствие на над 3000 фенове, сред които и солидна агитка на Ботев, които подкрепяха неуморно своите любимци. И двете агитки не спряха от началото до последния съдийски сигнал, като във 2-ата минута Станислав Костов отблизо би над вратата. В 25-ата Артур Ояма излезе сам срещу Абдиков, който обаче спаси. В 30-ата минута Веселин Марчев бе съборен в наказателното поле на Ботев и съдията Ристосков отсъди дузпа, която Румен Лапантов пропусна да реализира, след като ударът му мина близо до лявата греда. До края на мача имаше още едно положение за дузпа в 65-ата минута, когато Борислав Хазуров се откъсна в наказателното поле и бе съборен, но съдията Ристосков не посочи бялата точка. Вратарят на Ботев Ернестас Шеткус спаси вратата си от попадения след удари на Веселин Марчев, Васил Панайотов и Драги Коцев.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Локо (Сф) бутна Левски от върха
С гол в 91-вата минута Локо (Сф) направи 1:1 на Левски и свали тима на Илиан Илиев от върха в класирането. Попадението бе на юношата на сините Антонио Павлов, докато голът за Левски вкара Базил де Карвальо в 37-ата минута. Владимир Гаджев получи червен картон в края на първото полувреме и така закопа своите. След мача, който се игра на стадион „Славия”, от лагера на Левски скочиха на главния съдия Александър Костадинов. От гафа на „сините” се възползва шампионът Лудогорец, който помете с 5:2 Локо (Пд) на „Лаута”.
Тотнъм би Юнайтед с 3:2 в луд двубой
Тотнъм победи с 3:2 Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд” в щур мач от Висшата лига на Англия, Фертонген и Бейл дадоха предимство на „шпорите” за 2:0 до почивката, но след това Нани намали на 1:2. Демпси покачи на 3:1 за Тотнъм, но веднага след това Кагава вкара второ попадение за „червените дяволи”. Рууни и Карик изпуснаха да донесат равенството за Юнайтед, след като удариха греди.
Грешникът гори за дербито с ЦСКА?
Левски вероятно ще остане без основния си халф Владимир Гаджев за дербито с ЦСКА от 9-ия кръг на „А” група. Сблъсъкът е на 20 октомври, а националът евентуално ще го пропусне заради наказание. Гаджев със сигурност е аут за дербито с Литекс на „Герена” в следващия кръг, след като си изкара червен картон в мача с Локо (Сф). Халфът изрита без топка капитана на столичните „железничари” Кристиян Добрев и беше изгонен директно от рефера Александър Костадинов. Според правилника на БфС за нарушението Владимир Гаджев трябва да бъде санкциониран според член 22, алинея 1, подточка .,Г” с лишаване от състезателни права за 2 или 3 срещи в зависимост от решението на ДК дали действията на Гаджев са при „игрова обстановка” или „извън игрова обстановка”.
Ето и извадка от дисциплинарния правилник на БфС:
***
Член 22. /1/ За допуснати нарушения, санкционирани с червен картон, по доклад или видеозапис, на състезателите се налагат следните наказания – лишаване от състезателни права и глоба в левове:
г/ Удар или опит за удар с ръка или с крак (ритане) на друг състезател:
• Игрова обстановка – 2 срещи и 200 лева глоба.
• Извънигрова обстановка – 3 срещи и 300 лева глоба.
• Спряна игра – 3 срещи и 800 лева глоба.
• Извънигрово време – 4 срещи и 1000 лева глоба.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Локо Сф шокира Левски
Собственикът на Левски Тодор Батков избухна след равенството на сините с Локо Сф. “Момчетата от Локомотив си спечелиха премиите от Разград. Скандално съдийство, но продължаваме напред. Първенството не е свършило. Очевидно и ние тръгваме да играем по същия начин”, изстреля гневно Батков. Иво Тонев призна, че е влизал в съдийската стая след мача. “Казах на реферите, че са объркани”, обясни той.
Сините загубиха първите си две точки в първенството, след като техният юноша Антонио Павлов вкара в продължението на двубоя за 1:1. В края на първото полувреме Владимир Гаджев бе изгонен за удар без топка и ще изпусне предстоящия мач с Литекс, а най-вероятно и вечното дерби с ЦСКА.
Локомотив София стигна дo 1:1 срещу Левски и свали сините от върха. В груб и драматичен двубой червено-черните изравниха в добавеното време чрез Антонио Павлов. Така железничарите прекъснаха серията от 9 поредни победи на сините в А група.
В състава на Локомотив София като титуляри започнаха трима бивши футболисти на Левски – Димитър Телкийски, Даниел Пеев и Георги Христов. За сините за първи път този сезон в игра се появи Нуно Пинто. Той действаше като ляв бек. Двата тима направиха интересно първо полувреме. Символичните гости започнаха малко по-агресивно, а Локо не достигаше до смислена атака. Противно на случващото се обаче именно червено-черните първи излязоха до ситуация за откриване на резултата. В 13-ата минута Пламен Илиев реши да лъже в наказателното поле, но подари топката на Георги Христов. Нападателят обаче, вместо да вкара, нацели десния страничен стълб. След тази ситуация железничарите си повярваха и изравниха играта. Левски отвърна с две чисти положения на Карвальо, но голмайсторът ги пропусна. Локомотив започна да действа по-грубо и до 25-ата минута натрупа 3 жълти картона. При поредната балтия Кристовао Рамос не издържа и отвърна на Кристиян Добрев, за което беше официално предупреден. Левски продължи да атакува предимно по крилата, където много активни бяха Рамос и Райков. В 32-ата минута Марсиньо намери отлично Райков на дясното крило, той центрира по тревата към Карвальо, който вкара. Това бе 7 гол за сенегалския нападател в седмия му мач за Левски в А група. До момента в шампионата той не се е разписал само срещу Ботев Пловдив.
Малко по-късно след самостоятелен пробив отляво Кристовао Рамос влезе в наказателното поле и с диагонален удар нацели напречната греда. След това Локо поиска дузпа за игра с ръка на Мулдер, но Александър Костадинов не отсъди такава.
В края на полувремето при една контраатака на Левски Кристиян Добрев фаулира грубо Владимир Гаджев. Съдийски сигнал обаче не последва, а бесният Гаджев ритна без топка съперника. Александър Костадинов не се поколеба и изгони халфа на сините. На полувремето на път към тунела Кристиян Добрев, на когото му бе спестен червен картон, си размени остри реплики с администратора на Левски Райко Якимов.
На почивката Илиан Илиев веднага реагира и замени офанзивния халф Марсиньо с дефанзивния Даниел Димов. Още в началото на втората част Нуно Пинто сбърка и Локо организира контраатака, която обаче бе спряна от Станислав Ангелов. Малко след това най-силният в редиците на сините Кристовао Рамос проби и стреля от малък ъгъл, но Галев изби. В 55-ата минута Васил Велев стреля извън наказателното поле, а топката срещна гредата. Локомотив тръгна в атака, а треньорът Антон Велков смени Светослав Петров и Кристиян Добрев и вкара на тяхно място двама централни нападатели – Димитър Илиев и Антонио Павлов. Левски обаче се бе затворил много добре и не оставяше празни пространства. Червено-черните не успяха да измислят нищо интересно. В края на двубоя двата тима отново се хванаха за гушите след фаул срещу Станислав Ангелов. В добавеното време на срещата обаче Локомотив стигна до равенството. Вратарят на червено-черните Валентин Галев се включи при изпълнението на ъглов удар, игра с глава, а при последвалото меле Антони Павлов добута топката в мрежата -1:1.