Михаел Балак се оттегли от футбола

Михаел Балак, снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият капитан на Германия и на Байерн Мюнхен Михаел Балак обяви, че слага край на футболната си кариера на 36-годишна възраст, съобщават европейските медии,SPORTNI.BG

Полузащитникът, който е представял четири различни отбора в Шампионската лига и е изиграл 98 мача за Бундестима, реши да прекрати кариерата си, след като по-рано тази година бе освободен от Байер Леверкузен.
Балак оповести решението си чрез изявление на адвоката му, в което той благодари на всеки, който го е подкрепял докато беше активен футболист.

“На 36 години мога да се обърна назад и да видя едно дълго и прекрасно време в професионалния футбол, за което дори не съм мечтал като дете.

За мен беше привилегия да работя с треньори от световна класа и с фантастични играчи. Сега гледам напред към нова глава от моя живот”, казва Балак.

“Със сигурност ще ми липсва да играя пред 80 хиляди зрители или да отбележа попадение. Изминалите месеци без активен футбол ми показаха, че е време да се оттегля”, сподели той пред “Кикер”.

Балак, който е определян от мнозина като един от най-добрите германски халфове за всички времена, се оттегля от футбола, без да е спечелил голямо международно отличие, след като губи два финала в ШЛ.