Предстоят 8 мача от група “А” до група “D” в турнира Шампионска лига (ОБЗОР

София. Предстоят 8 мача в групите от „А” до „D” в турнира Шампионска лига. В първите две срещи Динамо (Киев) посреща съименика си от Загреб, а Порто в домакин на ПСЖ. В двубоите от група „B” лидерът Шалке е домакин на Монпелие, а вторият Арсенал посреща Олимпиакос на стадион „Емирейтс”. В единствения двубой от група „С”, койтозапочва от 19:00 часа. Италианският вицешампион Милан гостува на руския Зенит, а три часа по-късно Андерлехт посреща лидера Малага. Последните два мача са от група “D”. Третият Манчестър Сити е домакин на втория в класирането Борусия (Дортмунд), а аутсайдерът Аякс посреща лидера в групата Реал (Мадрид). Всички срещи без Зенит – Милан започват в 21:45 часа:focus-sport

ГРУПА “А”

Киев и Загреб искат победи за Динамо
Днес от 21:45 часа Динамо (Киев) е домакин на аутсайдера в група “А” Динамо (Загреб) в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига.
Украинският отбор направи страхотна селекция преди началото на сезона, като привлече Тайе Тайво от Милан, Нико Кранчар от Тотнъм, Мигел Велосо от Дженоа и Рубен Микаел от Виляреал с цел силно представяне в евротурнирите, но загуби първия си мач от ПСЖ. Последва още една тежка загуба от големия съперник в Украйна Шахтьор (Донецк) и старши треньорът Юри Семин бе отстранен. Неговото място зае легендата Олег Блохин, за когото това ще е първи мач начело на отбора в Европа.
В първия си двубой в групата Динамо (Загреб) отстъпи на Порто у дома с 0:2. Старши треньорът Анте Чачич може да разчита на всички свои футболисти и не крие амбициите си отборът му да открадне поне точка в Киев.

Порто посреща ПСЖ днес
Днес от 21:45 часа на стадион “Ещадио до Драгао” в мач от 2-и кръг на турнира Шампионска лига един срещу друг се изправят Порто и Пари Сен Жермен. Домакините от Португалия стартираха с победа с 2:0 над Динамо в Загреб участието си в група “А”. Старши треньорът Витор Перейра отново може да разчита на Силвестре Варела, както и на Роландо, който изтърпя вече своето наказание от един мач. Един от основните козове на наставника в сблъсъка ще бъде бившият играч на Олимпик Марсилия Лучо Гонсалес, който има и два гола в шест мача срещу ПСЖ във френския шампионат. Парижани също стартираха с победа своето участие в Шампионската лига с 4:1 над Динамо (Киев). В състава се завръщат Есекиел Лавеци и Жереми Менез и наставникът Карло Анчелоти няма никакви кадрови проблеми преди двубоя. Единствената въпросителна пред италианския специалист е на кои трима да заложи в атака, като ще трябва да избира измежду Ибрахимович, Пасторе, Менез и Лавеци.

ПСЖ победи Динамо Киев с 4:1 и оглави класирането в група „А”
На стадион “Парк де Пренс” френският ПСЖ победи с 4:1 Динамо (Киев) в мач от група “А” на турнира “Шампионска лига”. Головете за французите вкараха Ибрахимович от дузпа в 19-ата минута, Тиаго Силва в 29-ата, Алекс в 32-ата и Пасторе в 91-ата минута.
За украинците почетното попадение реализира Велосо в 87-ата минута.
От 5 изиграни мача между двата тима до момента 3 са победите за ПСЖ, 1 мач завършва с равен резултат и 1 е победата за Динамо (Киев).
ПСЖ се завръща в груповата фаза на турнира след 8-годишна пауза. Двата тима са играли заедно в групите още веднъж, през сезон 1994/95. Тогава ПСЖ побеждава с 2:1 като гост и с 1:0 у дома.
След днешния си успех французите оглавиха класирането в групата с 3 точки и голова разлика 4:1.

Порто победи с 2:0 Динамо Загреб
На стадион “Максимир” в Загреб Динамо загуби от Порто с 0:2 в мач от група “А” на турнира Шампионска лига. Головете за гостите вкараха Гонзалес в 41-ата и Дефоур в 92-ата минута.
До момента двата тима са играли 5 мача помежду си, като балансът е вече е на страната на португалците 1 равен, 2 победи за Динамо и 3 за Порто, при голова разлика 5:9.
След днешния си успех Порто остава втори в групата с 3 точки и по-лоша голова разлика от ПСЖ.

Динамо Загреб – Порто постави антирекорд
Снощният двубой от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига между Динамо (Загреб) и Порто (0:2) влезе в историята на турнира като третата най-слабо посетена среща в тази надпревара. Точно 4683 зрители присъстваха на стадион “Максимир” в хърватската столица, а по-малко фенове е имало единствено на мачовете Фейенорд – Кошице (2662) и Олборг – Порто (3950).

Анчелоти след 4:1 над Динамо Киев: ПСЖ не е сред фаворитите за спечелване на трофея
Френският Пари Сен Жермен не е сред фаворитите за спечелване на трофея в Шампионската лига въпреки изразителната победа с 4:1 на старта срещу Динамо Киев, заяви старши треньорът на френския отбор Карло Анчелоти.
“Ние не сме сред фаворитите в Шампионската лига. Трябва да останем съсредоточени върху основната ни цел и тя е преминаването на груповата фаза. Направихме добър старт на кампанията, но това са само три точки, а до края остават още цели пет мача. Подобрението се забеляза още в мачовете срещу Лил и Тулуза, а тази вечер видях още по-добри взаимодействия между офанзивните футболисти. Жереми Менес беше ключов играч днес, защото отвори много пространства за Ибрахимович и Пасторе. Тримата полузащитници Блес Матюиди, Клемен Шантом и Марко Верати също свършиха фантастична работа на терена. Днес спечелихме повече от победа, защото играхме прекрасен футбол”, каза Анчелоти след последния съдийски сигнал на мача вчера.
Столичният тим не е печелил титлата във Франция от 1994 година насам и никога не е ставал европейски клубен шампион.

Златан Ибрахимович вкара гол в турнира с екипа на шести различен отбор
Златан Ибрахимович постави рекорд в турнира на Шампионската лига с попадението си от дузпа за успеха на ПСЖ с 4:1 над Динамо (Киев). Шведският нападател стана първият футболист, който отбелязва голове в надпреварата с екипа на шест различни отбора. Той се е разписал в полза на Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан и ПСЖ.

Kласиране
ПСЖ (Франция) 1 1 0 0 4:1 3
Порто (Португалия) 1 1 0 0 2:0 3
Динамо (Загреб, Хърватия) 1 0 0 1 0:2 0
Динамо (Киев, Украйна) 1 0 0 1 1:4 0

Резултати/Програма на мачовете от група “А”
18 септември, 21:45 часа
Динамо (Загреб) – Порто 0:2
ПСЖ – Динамо (Киев) 4:1
3 октомври, 21:45 часа
Динамо (Киев) – Динамо (Загреб)
Порто – ПСЖ
24 октомври, 21:45 часа
Порто – Динамо (Киев)
Динамо (Загреб) – ПСЖ
6 ноември, 21:45 часа
Динамо (Киев) – Порто
ПСЖ – Динамо (Загреб)
21 ноември, 21:45 часа
Порто – Динамо (Загреб)
Динамо (Киев) – ПСЖ
4 декември, 21:45 часа
Динамо (Загреб) – Динамо (Киев)
ПСЖ – Порто

ГРУПА “В”

Преди Шалке – Монпелие
Днес от 21:45 часа ще се играе мачът от група “B” на турнира Шампионска лига между Шалке и Монпелие. При последното си участие в Шампионската лига до този момент, Шалке 04 спечели и трите си домакински срещи в груповата фаза. “Кралскосините” спечелиха гостуването на Олимпиакос с 1:2 в първия мач от груповата фаза тази година. Отборът за първи път в историята ще играе срещу Монпелие. Все пак тимът е спечелил всичките си три домакинства на френски отбори в историята, а за Монпелие това ще бъде първа среща с германски представител от 1999 година насам.
В момента Шалке заема четвъртото място в Първа Бундеслига, като в последния мач срещу Фортуна, няколко от основните играчи получиха почивка. Доста по-сериозна е ситуацията при френският шампион, който от началото на сезона в Първа лига има три допуснати загуби и се намира на едва 13-ото място във временното класиране.
Неубедителния старт в първенството и загубата с 1:2 срещу Арсенал в Шампионската лига, накараха някои от феновете да поискат оставката на треньора Рене Жирар, чието бъдеще ще стане ясно след края на двубоя срещу Шалке.

Преди Арсенал – Олимпиакос
Днес от 21:45 часа ще се играе мачът от 2-и кръг в груповата фаза на турнира Шампионска лига между английския Арсенал и гръцкия Олимпиакос. Двата отбора попадат в една група за трети път в последните четири години, а до момента са си поделили по две домакински победи. На стадион “Емирейтс” Арсенал триумфира с 2:1 и 2:0 и сега “артилеристите” отново са считани за фаворит. Те спечелиха с 2:1 гостуването си на Монпелие в първия кръг и нова победа ще ги доближи до първото място в крайното класиране. Арсен Венгер няма да може да използва получилия контузия в двубоя с Челси Абу Диаби, а също така и на Томаш Росицки и Бакари Саня. Олимпиакос започна турнира с домакинска загуба от Шалке с 1:2 и ново поражение ще доведе отбора до битка за място в Лига Европа. Треньорът Леонардо Жардим няма да може да използва в тази среща Василис Торосидис.

Олимпиакос без Джебур срещу Арсенал
Отборът на Олимпиакос ще бъде лишен от своя водещ голмайстор – Рафик Джебур, при гостуването си на Арсенал в мача от втория кръг на Шампионската лига.
28-годишният алжирски нападател получи контузия на бедрото при победата с 1:0 в събота в мач от гръцкото първенство срещу Атромитос, но се надяваше да се възстанови за мача срещу английския отбор. В крайна сметка обаче той не отпътува за Лондон.

Арсенал победи с 2:1 Монпелие като гост
На стадион “Ла Мосон” Арсенал победи като гост с 2:1 Монпелие в мач от група “Б” на турнира Шампионска лига. Белханда откри резултата за домакините от дузпа в 9-ата минута. Това бе 50-и гол за Монпелие в евротурнирите. С попаденията на Подолски в 16-ата и Жервиньо в 18-ата минута лондончани стигнаха до обрат в резултата. Английският тим участва за 15-и пореден път в груповата фаза на турнира. Двата отбора не бяха играли един срещу друг в историята до момента.

Олимпиакос – Шалке 1:2
На стадион “Георгиос Караискакис” в Гърция немският Шалке победи с 2:1 гръцкия Олимпиакос в мач от “Б” група на турнира Шампионска лига. Головете за тима от Гелзенкирхен вкараха Хьоведес в 41-ата и Хунтелаар в 59-ата минута. За домакините точен бе Абдоун в 58-ата минута.
Двата тима не бяха играли един срещу друг до момента. Мачът за Шалке бе под номер 150 в евротурнирите.

Класиране
1. Шалке 04 (Германия) 1 1 0 0 2:1 3
2. Арсенал (Англия) 1 1 0 0 2:1 3
3. Монпелие (Франция) 1 0 0 1 1:2 0
4. Олимпиакос (Гърция) 1 0 0 1 1:2 0

Резултати/Програма на мачовете от група “B”
18 септември, 21:45 часа
Монпелие – Арсенал 1:2
Олимпиакос – Шалке 04 1:2
3 октомври, 21:45 часа
Шалке 04 – Монпелие
Арсенал – Олимпиакос
24 октомври, 21:45 часа
Арсенал – Шалке 04
Монпелие – Олимпиакос
6 ноември, 21:45 часа
Шалке 04 – Арсенал
Олимпиакос – Монпелие
21 ноември, 21:45 часа
Арсенал – Монпелие
Шалке 04 – Олимпиакос
4 декември, 21:45 часа
Монпелие – Шалке 04
Олимпиакос – Арсенал

ГРУПА “С”

Милан с трима вратари и без Пато срещу Зенит
Старши треньорът на Милан Масимилиано Алегри определи групата от футболисти, на които ще разчита за предстоящото гостуване на Зенит Санкт Петербург от група „С“ на Шампионската лига. Алегри продължава да не може да разчита на бразилския нападател Алешандре Пато, който все още е контузен и няма дори минута от началото на сезона.
Дефанзивният халф Матьо Фламини вече е възстановен и попадна в групата, но едва ли ще започне като титуляр срещу руския шампион.
Впечатление прави, че сред 22-мата избраници има трима вратари в лицето на Абиати, Амелиа и Габриел. Непосредствено преди мача обаче от състава ще отпаднат трима футболисти, като със сигурност един от тях ще е вратар.
Ето и групата на Милан: Абиати, Амелиа, Габриел, Абате, Антонини, Бонера, Де Шилио, Мексес, Йепес, Сапата, Амброзини, Боатенг, Констант, Де Йонг, Емануелсон, Фламини, Монтоливо, Ночерино, Боян, Ел Шаарави, Пацини, Робиньо.
Срещата Зенит – Милан е от 19:00 часа днес. В първия си мач “росонерите” направиха 0:0 у дома с Андерлехт, докато руският шампион загуби с 0:3 при визитата си на Малага.

Малага гостува на Андерлехт като лидер в група “С”
Андерлехт и Малага започнаха с победи участието си в група “С” на Шампионската Лига. Шампионите на Белгия спечелиха точка при гостуването си на Милан след 0:0, докато Малага победи Зенит с убедителното 3:0 в дебютния си мач в груповата фаза на турнира. И двата тима ще се опитат да спечелят предстоящия двубой помежду си днес от 21:45 часа, за да си осигурят още по-добра позиция в борбата за класиране за 1/8-финалите.
От началото на сезона Андерлехт има само една загуба в 15 официални мача и заема второ място в първенството на Белгия с 19 точки, изоставайки на две от лидера Брюж. Малага също се представя отлично в испанската Примера дивисион, където след шест изиграни кръга е на трета позиция с 14 точки и без загубен мач.
Домакините от Андерлехт ще се опитат да спечелят първата си домакинска среща в групите на Шампионската Лига от девет години насам, след като в предишните девет двубоя на стадион “Констант Ванден Щок” записаха две равенства и седем загуби. В исторически план Андерлехт има осем успеха в последните си 11 мача с испански тимове.
Добра новина за треньора Джон ван ден Бром е завръщането в състава на нападателя Милан Йованович, който бе наказан за гостуването на Милан. Той най-вероятно ще започне в атакатa на тима заедно с Мбокани и Кану, а в халфовата линия ще действат Билия, Куяте и Клещан. В защита ще започнат Жиле, Василевски, Нуйтинк и Дешахт, а на вратата ще е Силвио Прото.
Ръководството на Малага може да се надява на добър резултат при гостуването в Брюксел, след като в предишните си европейски участия отборът записа пет победи, две равенства и само една загуба в мачовете си като гост. Испанците са се срещали само един път с белгийски тим, надигравайки Гент с общ резултат 4:1 във вече несъществуващия турнир Интертото през сезон 2002/03 година.
От състава на испанците за мача с Андерлехт ще отсъстват Жулио Баптища, Диего Буонаноте и Жереми Тулалан, като и тримата страдат от контузии. Наставникът на гостите Мануел Пелегрини най-вероятно ще заложи на почти същия състав, който победи Зенит в първия кръг на груповата фаза. На вратата ще е Кабайеро, а пред него в защита ще са Гамес, Демикелис, Велигтон и Монреал. В полузащитата би трябвало да започнат Портийо, Камачо и Елисеу, а в нападението ще играят Хоакин, Иско и Савиола.
Домакините ще се опитат да прекъснат серията си от девет домакинска мача без победа в групите на лигата, докато гостите от Испания ще търсят втори успех, който ще ги приближи до мечтаното класиране за следващата фаза.

Малага победи с 3:0 Зенит, Милан и Андерлехт завършиха 0:0
На стадион “Ла Росаледа” Малага победи с 2:0 Зенит в мач от група “С” на турнира Шампионска лига. Головете за испанския тим вкараха Иско в 3-ата и 76-ата минута и Савиола в 13-ата минута. Домакините посрещат шампиона на Русия за първи път в своята история. След успеха Малага е лидер в класирането с 3 точки, втори са Милан и Андерлехт, които завършиха другия мач от групата при резултат 0:0.

Алегри: Не играхме слабо срещу Андерлехт, те не ни вкараха гол
Треньорът на Милан Масимилиано Алегри не пожела да коментира слабата игра на Милан при нулевото равенство срещу Андерлехт в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Воденият от него отбор навлезе в серия от три поредни домакински мача без успех, след като загуби последователно с по 0:1 от Сампдория и Аталанта в италианското първенство.
„Не получихме гол, а това е важна стъпка напред. През първата част допуснахме голямо количество технически грешки. През втората част играхме с повече кураж, но това не беше достатъчно. Трябва да продължим да се трудим“, каза треньорът пред италианските медии след мача.

Спалети: Не мога да си обясня защо загубихме, но вероятно ни липсва характер
Треньорът на Зенит Лучано Спалети бе разочарован след загубата с 0:3 от Малага на старта на груповата фаза в Шампионската лига. Италианецът смята, че на тимът му му липсва нужният характер, за да играе на ниво в този турнир.
“Не мога да си обясня какво се случи с моя отбор в първите двадесет минути. Явно ни липсва характер, за да играем постоянно на ниво в Шампионската лига. Просто в този мач нещо не ни стигна. Отборът ни не е в най-добра форма, но ние допуснахме голове в първите 20 минути, така че не може да обвиняваме умората. Футболистите, които играха в мача с Терек, не бяха в най-добра кондиция. Имахме проблеми с отбраната, като трима основни играчи останаха в Санкт Петербург, а Лукович се почувства зле и трябваше да го сменя принудително”, заяви Спалети на пресконференцията след мача.

Джон ван ден Бром: Много добре бяхме проучили Милан
Наставникът на Андерлехт Джон ван ден Бром заяви, че предварителното проучване на силните и слабите страни на Милан е помогнало на тима да запази равенство 0:0 като гост в мач от груповата фаза на турнира Шампионска лига.
“Проблемът на Милан не е мой проблем. Изпратих хора да гледат последните им три мача и всички се върнаха с едни и същи заключения. “Росонерите” имат добър отбор с добри играчи, но освен това дават много шансове на съперника и откриват празни пространства пред него. Ние се възползвахме от тези пространства, когато това беше възможно. Ето за това искам да поздравя отбора. Изградихме тактиката си на базата на това, което видяхме от Милан”.

Класиране
1. Малага (Испания) 1 1 0 0 3:0 3
2. Андерлехт (Белгия) 1 0 1 0 0:0 1
3. Милан (Италия) 1 0 1 0 0:0 1
4. Зенит (Русия) 1 0 0 1 0:3 0

Резултати/Програма на мачовете от група “С”
18 септември, 21:45 часа
Малага – Зенит 3:0
Милан – Андерлехт 0:0
3 октомври, 19:00 часа
Зенит – Милан
21:45 часа
Андерлехт – Малага
24 октомври, 19:00 часа
Зенит – Андрлехт
21:45 часа
Малага – Милан
6 ноември, 21:45 часа
Андерлехт – Зенит
Милан – Малага
21 ноември, 19:00 часа
Зенит – Малага
21:45 часа
Андерлехт – Милан
4 декември, 21:45 часа
Малага – Андерлехт
Милан – Зенит

ГРУПА “D”

Аякс и Реал Мадрид ще играят един срещу друг в групите за трета поредна година
Аякс и Реал (Мадрид) се изправят един срещу друг в груповата фаза на Шампионската лига за трета поредна година. Статистиката от четирите срещи до момента е четири загуби за холандския тим и голова разлика 0:12.
Аякс ще търси реванш за загубите, но треньорът на тима Франк де Бур няма да може да разчита на Тулани Сереро, Колбейн Сигторсон и Ейонг Ено, които най-вероятно ще пропуснат цялата групова фаза.
Дни преди дербито с Барселона в Примера дивисион, Реал ще се надява да продължи победната серия, започнала от двубоя с Манчестър Сити в Шампионската лига, спечелен с 3:2.
Жозе Муриньо бе на трибуните по време на срещата от последния кръг на холандското първенство между Аякс и Твенте, спечелена от домакините с 1:0, и има отлична представа за състоянието на съперника. Португалецът няма проблеми с контузени футболисти като готов за игра е и Микаел Есиен.
Двубоят между Аякс и Реал (Мадрид) от група “D” е днес от 21.45.

Манчестър Сити посреща Борусия Дортмунд с рекорд от 17 домакински срещи без загуба в евротурнирите
Днес от 21:45 часа Манчестър Сити посреща Борусия (Дортмунд) в мач от втори кръг на група “D” на Шампионската лига с впечатляващ рекорд от 17 домакински срещи без допусната загуба в евротурнирите.
Английският тим започна участието си в тазгодишното издание на надпреварата със загуба в Мадрид от Реал с 2:3, докато шампионът на Германия победи Аякс с 1:0.
Поради контузии в мача за англисйкия шампион няма да вземат участие Майкон, Джак Родуел и Майк Ричардс, а въпреки че вкара гол на Фулъм през уикенда, Един Джеко по всяка вероятност ще остане резерва. Вместо него се очаква в предни позиции да действат Серхио Агуеро и Карлос Тевес.
В състава на Борусия няма контузени футболисти, а основният реализатор на тима Роберт Левандовски получи почивка при победата с 5:0 над Борусия (Мьохенгладбах). Германският тим е загубил последните си три гостувания на Острова, но все пак в историческата за тима 1997 година, Борусия победи Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” по пътя към шампионската си титла.

Манчини: Време е Сити да спечели трофея
Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини се надява неговият тим да се измъкне от “групата на смъртта” в Шампионската лига. Драматичната загуба на “гражданите” на “Сантиаго Бернабеу” и победата на Борусия (Дортмунд) задължават Сити да победи германския тим вкъщи днес вечер.
“Втора поредна година сме в най-тежката група”, заяви италианският спец на пресконференцията преди срещата. “Както през годините подобрихме играта си в Премиър лийг, така се нуждаем от скок и в Шампионската лига. Проблемът е, че тук нямаме много мачове – още пет срещи, а се нуждаем от бърз прогрес”, заяви Манчини на пресконференцията преди мача.
“Нужно е да допускаме по-малко голове и точки, а не както срещу Реал Мадрид. Шампионската лига е труден турнир, но футболът е същият. Не се променя – играе се 11 срещу 11. Проблемът е, че винаги играеш срещу най-добрия отбор от дадена страна. Мисля, че дойде времето и вече можем да спечелим Шампионската лига”, каза Манчини.

Реал Мадрид победи Манчестър Сити с 3:2 с гол на Роналдо в последната минута
На стадион “Сантяго Бернабеу” испанският шампион Реал Мадрид победи английския първенец Манчестър Сити с 3:2 в мач от т.нар. “група на смъртта” в турнира Шампионска лига. Англичаните поведоха с гол на Един Джеко в 69-ата минута, но домакините изравниха с попадението на Марсело в 76-ата минута. От статично положение възпитаниците на Роберто Манчини успяха да вкарат втори гол като гост, дело на Коларов в 85-ата минута. В следващата атака обаче френският нападател на Реал Карим Бензема изравни, а след четири пропуска и поредно спасяване на английския вратар Джо Харт в последната минута голмайсторът на испанския тим Кристиано Роналдо вкара победния гол за тима си. Успехът е юбилеен за Реал Мадрид в турнира. Отборът вече има 100 победи в Шампионска лига.

Борусия Дортмунд постигна първа победа като домакин на холандци в евротурнирите
На стадион “Сигнал Идуна Парк” в Дортмунд немският шампион Борусия победи холандския Аякс с 1:0 в мач от група “D” на турнира Шампионска лига с гол на Левандовски в 87-ата минута.
До момента в историята на съперничеството на двата тима холандците бяха постигнали две победи от 2 мача при голова разлика 3:0, но допуснаха днешната загуба и остават последни в класирането в групата след първите два мача. Борусия постигна първа победа като домакин на холандски отбор в евротурнирите и е втори с равен брой точки – по 3 с лидера Реал Мадрид.

Моуриньо: Това вече си е моят отбор
Жозе Моуриньо спря критиките към собствените си играчи след успеха с 3:2 над Манчестър Сити на старта на Група “D” в Шампионската лига след двата късни гола на Карим Бензема и Кристиано Роналдо, които донесоха три точки на испанския шампион.
„ДНК-то на моя отбор се върна”, възкликна Моуриньо пред „ITV” след срещата. „Дори да бяхме загубили, щях да съм горд с моя отбор. Но не може да губим мачове като срещу Севиля и Хетафе. Моето щастие не се дължи само на трите точки, а и защото ДНК-то на моя отбор се върна. Това си е моят отбор. Играчите ми доказаха, че когато искат – могат. Ако искат да са професионалисти на най-високо ниво и да уважават историята на Реал Мадрид, във всеки мач, не само срещу Сити и Барселона, трябва да го доказват отново и отново. Ако съм треньор на някой малък отбор, мога да си позволя да губя повече мачове. Но аз съм треньор на Реал Мадрид и не мога да приема това. Играхме по-добре от Сити. Играехме за победа от първата минута и я заслужихме.”

Роналдо: Беше вълнуващ мач за феновете, радвам се за гола
Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе щастлив след победния си гол при успеха с 3:2 над Манчестър Сити в първия мач от „Групата на смъртта” в Шампионската лига.
„Радвам се на головете си. Мачът беше много важен и ние тепърва започваме битката”, каза Роналдо за испанската „TVE1” след двубоя с английския шампион.
„Беше вълнуващ мач за феновете. Ние играхме много добре. През първото полувреме създадохме, но и изпуснахме положения, а през второто и ние, и Манчестър Сити играхме амбициозно. Вярвахме, че можем да победим и го направихме. Отборът ни се справи отлично като колектив”, коментира след мача Роналдо.

Манчини: Играхме прекалено дефанзивно след втория си гол и загубихме
Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини смята, че основната причина отборът да загуби от Реал Мадрид с 2:3 в първия мач от група “D” на Шампионската лига е прекалено дефанзивната тактика на тима му. Домакините доминираха на „Сантяго Бернабеу”, но според италианеца ако защитната линия на Сити е била изтеглена по-напред, резултатът нямаше да е такъв.
„Много сме разочаровани, защото, когато водиш с 2:1 пет минути преди края на „Бернабеу”, мислиш, че не трябва да губиш, но това е футболът. Не сме загубили концентрация, просто се прибрахме прекалено близо до вратата си. Това ни беше единствената грешка. Целият тим се върна много назад, но този урок ще ни помогне да бъдем по-силни в бъдеще”, каза Манчини пред “Sky Sports” след двубоя.
47-годишният специалист добави, че двама играчи на Сити са се контузили по време на мача. “Нямахме късмет, защото загубихме двама играчи заради контузии – Насри и Майкон. Това се превърна в проблем, защото исках да пусна Агуеро и да атакуваме повече, но изгубих тази смяна.”

Серхио Агуеро: Реал не ме иска достатъчно силно
Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро призна пред испанските медии, че иска да играе в Реал (Мадрид), но от клуба не са предложили оферта, въпреки че усилено се говори, че лично треньорът Жозе Моуриньо иска да го има в състава си.
“Играя в Сити, защото изглежда интересът на Реал към мен не е толкова голям. Ако ме искаха толкова, щях да съм при тях. Нямах друга възможност и останах в Сити. Искам да опровергая информацията, която се появи в английската преса, че не бих играл в Реал, защото съм бил част от Атлетико Мадрид. Това не е вярно. Не съм в Реал, защото не ме искат достатъчно“, заяви аржентинецът след загубата на Сити с 2:3 от Реал в Мадрид в мача от “групата на смъртта” в турнира Шампионска лига.

Юрген Клоп: Получи се много вълнуващ и интензивен мач с Аякс
Наставникът на германския шампион Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп бе доволен от победата с 1:0 над холандския Аякс в първа среща от Група “D” на Шампионската лига.
“Получи се много вълнуващ и интензивен мач. Ние се защитавахме добре през всичките 90 минути и в същото време създадохме доста голови положения”, сподели Клоп след мача.
“Отборът продължава да се развива и да подобрява играта си. Все още има неща, които можем да правим по-добре, но засега сме доволни и ще продължаваме да работим”, допълни 45-годишният специалист

25 холандци са арестувани в Дортмунд
Часове преди мача от Група „D” между германския шампион Борусия (Дортмунд) и холандския първенец Аякс германската полиция арестува агресивни футболни фенове.
В центъра на Дортмунд са били арестувани 25 холандски привърженици, за да бъдат предотвратени по-сериозни сблъсъци и евентуално наказание на клубовете.

1.Реал (Мадрид, Испания) 1 1 0 0 3:2 3
2. Борусия (Дортмунд, Германия) 1 1 0 0 1 0 3
3. Манчестър Сити (Англия) 1 00 1 2:3 0
4. Аякс (Холандия) 1 00 1 0:1 0

Резултати/Програма на мачовете от група “D”
18 септември, 21:45 часа
Борусия (Дортмунд) – Аякс 1:0
Реал (Мадрид) – Манчестър Сити 3:2
3 октомври, 21:45 часа
Манчестър Сити – Борусия (Дортмунд)
Аякс – Реал (Мадрид)
24 октомври, 21:45 часа
Аякс – Манчестър Сити
Борусия (Дортмунд) – Реал (Мадрид)
6 ноември, 21:45 часа
Манчестър Сити – Аякс
Реал (Мадрид) – Борусия (Дортмунд)
21 ноември, 21:45 часа
Аякс – Борусия (Дортмунд)
Манчестър Сити – Реал (Мадрид)
4 декември, 21:45 часа
Борусия (Дортмунд) – Манчестър Сити
Реал (Мадрид) – Аякс

Програма на мачовете от група “А” до група “D”:

ГРУПА “А”
3 октомври, 21:45 часа
Динамо (Киев) – Динамо (Загреб)
Порто – ПСЖ

ГРУПА “В”
Шалке 04 – Монпелие
Арсенал – Олимпиакос

ГРУПА “С”
19:00 часа
Зенит – Милан
21:45 часа
Андерлехт – Малага

ГРУПА “D”
3 октомври, 21:45 часа
Манчестър Сити – Борусия (Дортмунд)
Аякс – Реал (Мадрид)

ОСМИНАФИНАЛИ
12-20 февруари
5-13 март

ЧЕТВЪРТФИНАЛИ
2-3 април
9-10 април

ПОЛУФИНАЛИ
23-24 април
30 април -1 май

ФИНАЛ
25 май 2013 г., Лондон, ст. “Уембли”