БНТ придоби правата за излъчване на “Турнира на шампионките”

БНТ придоби правата и ще излъчва мачовете от “Турнира на шампионките” по тенис. Надпреварата в зала Арена Армеец започва на 30-ти октомври,BNT.SPORT.BG

Билетите за “Турнира на шампионките на WTA 2012″са в продажба от края на миналата година. Най-голямото тенис събитие, провеждано досега в България, ще се състои в софийската зала “Арена Армеец” от 30 октомври до 4 ноември 2012 г.

Билетите ще се продават на цени, както следва: 8, 15 и 20 лева. Премиум билетите до корта с включен кетъринг ще бъдат на цена 200 лева. Помислено е и за най-верните привърженици на тениса на високо ниво – за тях има пакетни билети за всички дни на турнира: 40, 75 и 100 лева.

Премиум пакет до корта с включен кетъринг ще струва 1000 лева.

Двубоите от груповата фаза ще бъдат от 16.00 ч., като ще се играят по три мача на ден, полуфиналите са от 17.00 ч., а финалът на 4 ноември – от 18.00 ч.

Турнирът на шампионките е втората по значимост тенис проява в календара на WTA след Мастърс турнира на първите осем в световната ранглиста. Проявата в София е с награден фонд 750 000 долара. Право на участие в нея придобиват класираните на предни позиции в световната ранглиста състезателки с поне един спечелен турнир през 2012 г.

В страната ни, където тенисът е индивидуален спорт №1, специално за турнира ще пристигнат тенисистки от световна класа. Форматът на надпреварата е с участието на осем състезателки, разделени в две групи по четири, играещи всяка срещу всяка. Право на уайлд кард за Турнира на шампионките ще има със сигурност най-голямата ни звезда в женския тенис Цветана Пиронкова, както и една голяма световна звезда. Нейното име обаче ще стане ясно едва през октомври.