Гледаме вечното дерби срещу 2.5 милиона

Венцеслав Стефанов за пореден път ще вле­зе в ролята на пророк. Феновете на “Левски” и ЦСКА от цяла Бълга­рия ще могат да гледат вечното дерби, без да бият път до София,NOVSPORT.COM
“Стандарт” научи, че клубовете най-после са постигнали договорка за тв правата. Това е станало на последната среща, която се прове­де в БфС. Те са отстъ­пили от позицията си и ще се задоволят с едва 2,5 млн. лева за мачове­те до края на сезона.
Отделно от това ПФЛ ще се опита да им дока­ра средства за двубоите от купата.
Иначе “А” група отново ще върви по две телевизии – БНТ и ТВ7. Те държаха паке­та за срещите и през миналото първенство. Единственият въпрос, преди да бъде сключен договор, е как национал­ната медия ще изчисти парите, които има да да­ва на отборите от мина­лото първенство. Този проблем се превърна в ябълката на раздора по време на преговорите досега.  От БНТ обаче са обявили, че ще го решат, за да се сложи край на неразбориите.
Управата на ул. “Сан Стефано” -29 умува как ще стане това. В момента национална­та телевизия няма сред­ствата, защото не са за­ложени в бюджета й. А и едва ли ще й бъдат от­пуснати допълнително. Така остава вариант су­мата да бъде заложена в бюджета за следващата година и клубовете да получат парите през лятото заедно с тези от то­зи сезон.