Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
КТБ позлати волейбола, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Корпоративна търговска банка е новият генерален спонсор на федерацията по волейбол. Новината обявиха изпълнителният вицепрезидент на БФВ Петър Кънев и членът на Управителния съвет Любомир Ганев. Договорът е за период от 4 г., а централата ще получава над половин милион лева годишно.
Гонзо взе цялата власт в Локо (Пд)
Георги Иванов се завърна в Локо (Пд). Легендата на Левски ще бъде
официално назначен днес на работа в родния си клуб. Гонзо ще поеме цялата власт на „Лаута” по подобие на английските мениджъри.
До това развитие се стигна, след като по-рано през деня собственикът на Локо (Пд) Веселин Марешки освободи от треньорския пост друга „синя” легенда – Емил Велев. Кокала бе уволнен заради незадоволителни резултати в шампионата.
И Занев изгоря за мача с Дания
Любо Пенев научи поредната лоша новина вчера, след като защитникът Петър Занев отпадна за мача с Дания. Играчът на украинския Волин е получил мускулно разкъсване. Това усложнява избора на ляв бек, като за тази позиция селекционерът има само повикания на пожар Михаил Венков. С разтежения са още Емил Гъргоров и Георги Сърмов.
Смях! ЦСКА назначи Тончо, той не знае
Поредният гаф на собствениците на ЦСКА е факт. “Червените” обявиха чрез официалния си сайт, че Георги Илиев-Майкъла и Тончо Токмакчиев са част от управата на „Армията”. „Никой не е говорил с мен за подобно назначение. Аз съм в провинцията и от вас научавам какво са публикували. Засега няма такова нещо”, заяви за „Меридиан Мач” известният актьор.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Майкъла управлява ЦСКА от днес
Георги Илиев-Майкъла поема цялата власт в ЦСКА. Бившият футболист на червените бе обявен вчера за изпълнителен директор, а днес ще бъде официално представен. Бизнесменът ще съвместява длъжността с Венцислав Живков. Майкъла обаче ще има тежката дума по всички важни футболни въпроси на Армията – от заплатите на футболистите, през трансферите до стабилизирането на детско-юношеската школа.
– Предстои ни много работа. Трябва да стабилизираме първия отбор, да се изчисти от играчите, които са му в тежест. Освен свиването на бюджета искам децата отново да са на стадиона, да тренират в нормални условия. Другото много важно нещо за мен е публиката – трибуните отново да са пълни – коментира Майкъла пред „7 дни спорт”, минути след като влезе в управата.
Национален отбор, ама на кого?
Любо Пенев скри националния отбор. Няма лошо. От него искат резултати, той пък иска спокойствие. Проблемът е на БфС. От “Иван Асен” искат парите на публиката. Тя пък чака зрелища. Ама цяла седмица никой не й ги дава. Защото за националите няма какво да се напише. Освен че момчетата ядат, спят и тренират. Така интересът на фоновете отиде на кино. По цял свят футболът е индустрия. А националният тим е национална индустрия. БфС обаче е далеч от тези неща. Организира една пресконференция по време, в което 90 процента от националите играеха. Едни у нас, други по света. Тези пък, дето бяха в Правец, се заключиха в стаите си. После да не се сърдим, ако феновете се заключат вкъщи.
Пак изгониха Кокала заради Гонзо
Емил Велев вече не е треньор на Локомотив Пд. Кокала бе освободен вчера от собственика на клуба Веселин Марешки. Начело на Локото застава Георги Иванов—Гонзо. Велев отново е изгонен заради бившия №9 на Левски. След като си тръгна от Герена през 2009-а, Гонзо стана спортен директор на сините, а за треньор бе назначен Ратко Достанич. Хората от екипа на Кокала също са решили да напускат стадион „Локомотив”.
ЦСКА заложи на № 6
ЦСКА има нов шеф – Георги Илиев-Майкъла. Бившият №6 на армейците бе официално назначен в управителния съвет на клуба. Бизнесменът ще бъде изпълнителен директор и ще съвместява длъжността с Венцислав Живков. Илиев вече бе представен пред отбора и спортно-техническото ръководство.
Твърди се, че Майкъла поема цялата власт и ще има тежката дума по всички важни въпроси на Армията. Илиев ще носи отговорността за трансферната политика, за заплатите на футболистите, за назначаването и уволняването на треньорите, както и подобряването на условията в детско-юношеския футбол.
Именно изграждането на терени на Армията за децата е първото нещо, което иска да направи Майкъла като шеф в ЦСКА. Проблемът обаче е, че ремонтите на стадиона бяха спрени заради реконструкция на булевард „Драган Цанков”, откъдето се влиза за „Българска армия”.
Другата промяна в управата е свързана с популярния привърженик на червените Тончо Toкмакчиев. Шоуменът ще е член на УС, както заемаше подобна длъжност в ЦСКА по времето на Васил Божков. Последната му изява, свързана с клуба, бе при отнемането на лиценза на червените, когато поведе протест на улицата срещу управлението на Александър Томов.
Едно от първите неща, които се случиха наред с ръководните промени на Армията е, че публиката на ЦСКА ще може да гледа отбора на живо.
ЦСКА ще излъчва мачовете си директно в официалния си сайт. Това заяви търговският директор на червените Георги Павлов пред TV7.
– Естествено, че и ние ще направим всичко възможно, за да зарадваме феновете си. Ще опитаме да предаваме още следващия си мач, в който знаете кой е съперникът ни.
Мисля си, че няма да има проблем да предложим картина с добро качество на най-верните ни запалянковци – коментира Павлов.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Гонзо се завръща в Локо Пд
След 15-годишна пауза Георги Иванов-Гонзо се завръща в родния си клуб Локомотив Пловдив. Той ще замени Емил Велев, който бе освободен от треньорския пост заради незадоволителни резултати. Гонзо ще вземе цялата власт на “Лаута” и ще бъде и спортно-технически директор. Днес той ще бъде представен на медиите и запалянковците, а по-късно ще направи и дебют начело на черно-белите. Иванов ще изведе тима в контрола срещу Черноморец от 16:00 часа. Помощник на Иванов ще бъде Ивайло Петров – Пифа. Легендата на Левски за втори път наследява Емил Велев. Именно Гонзо уволни Кокала от „Герена” през лятото на 2009 година, а сега ще го смени и в Локо.
Вечното дерби пряко по БНТ
Вечното дерби ЦСКА -Левски ще бъде предавано пряко по телевизията, разбра “Тема Спорт”. Сблъсъкът ще бъде излъчен по БНТ 1. Двубоят е на 20 октомври (събота) от 16:00 часа на националния стадион. До решението се е стигнало след намеса на високо държавно ниво. Днес ще стане ясно как ще се процедира с излъчването на останалите срещи от шампионата, като се очаква положителна развръзк