Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Глупостта ни спря срещу Дания, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Националният ни отбор плати тежък данък на българската глупост! Нашите завършиха 1:1 в световна квалификация с Дания, а гостите трябва да издигнат паметник на Иван Бандаловски. Бранителят на ЦСКА си изкара идиотски червен картон точно когато нашите диктуваха мача и водеха с 1:0. Попадението вкара Димитър Рангелов още в 7-ата минута. В 27-ата Бандата влезе по брутален начин в краката на Крон Дели и бе изгонен. Закономерно гостите натиснаха и в 44-ата минута Никлас Бендтнер изравни, след като бе оставен от Иван Иванов и Николай Михайлов сам на голлинията.
Все пак нашите успяха с геройска игра през втората част да удържат точката.
Левски пада от Бойко и бие съдия
Премиерът на страната Бойко Борисов и неговият Витоша Бистрица вчера станаха шампиони на Югозападна България при ветераните, след като победиха Левски с 2:1. Капитанът на Бистрица Бойко Борисов се отчете с гол и асистенция, а почетното попадение за Левски бе дело на Емил Велев-Кокала от дузпа. Двубоят обаче ще се запомни със ситуацията в началото на второто полувреме, когато бе отсъдена дузпа за Тигрите. Бившият национал Предраг Пажин фаулира играч на Витоша, а след това удари главния рефер Таско Тасков, тъй като не бе доволен от отсъждането му. Арбитърът не се поколеба и показа директен червен картон на сърбина.
30 000 направиха празник от мача с Дания
Националният стадион „Васил Левски” се напълни почти до краен предел за световната квалификация между България и Дания снощи. На светинята имаше близо 30 хиляди души, които драха гърла за Лъвовете на Любо Пенев.
Празни места можеха да се видят само в секторите Б и Г, където по традиция са агитките на Левски и ЦСКА. Сектор В беше запълнен до краен предел и буквално се пукаше по шефовете. Именно от там идваше и най-много шум. Иначе куп VIP-ове, футболни ръководители и футболни легенди уважиха третата ни стъпка по пътя към Мондиал 2014 в Бразилия. Цялото ръководство на БФС беше на трибуните начело с президента Борислав Михайлов. Освен него беше и вицето му Атанас Фурнаджиев. Нямаше го само Михаил Касабов, който беше делегат на световната квалификация между Естония и Унгария. Своите места във VIP-а на „Васил Левски” заеха собствениците на Лудогорец Кирил и Георги Домусчиеви, които минават за едни от най-големите фенове на националния отбор и почти не пропускат мач на момчетата на Любо Пенев. Нямаше го там обаче човека, който ги ядоса най-много през седмицата – собственика на Левски Тодор Батков. За сметка на това изпълнителният директор на Левски Иво Тонев също беше на стадиона и стискаше палци за трикольорите. Освен него почти всички други шефове на родните клубове бяха на стадиона и подкрепяха нашите. Появи се и Емил Велев, който преди дни беше уволнен от Локомотив Пд. Той беше заел челно място в ложите и стискаше палци. Можеха да бъдат забелязани още различни мениджъри и футболни треньори, както и бившият международен рефер и съдия №1 на България Антон Генов. Сред мениджърите се открояваше група италианци. Това обаче не бяха разузнавачи на скуадра адзура, а представители на няколко клуба от Апенините. Както е известно, Рома се интересува от Станислав Манолев, Удинезе – от Иван Бандаловски, а Георги Миланов влезе в полезрението дори на великия Ювентус. Делегацията на датчаните наброяваше близо 20-ина души, които съвсем спокойно заеха местата си в ложите около 15 минути преди началото на двубоя. За разлика от тях помощник-треньорът на Дания Ебе Санд подкрепяше активно своя началник Мортен Олсен по време на квалификацията с България снощи от странно място. Бившият нападател не седна на пейката до опитния спец, а гледаше от трибуните. Санд постоянно беше в контакт със скамейката на гостите и не пропускаше да следи разположението на играчите си по терена и да информира Мортен Олсен.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Чехия се отпуши след 411 минути
Чехия се поизмъчи, но успя да надвие Малта с 3:1 в Пилзен и да си вдигне настроението преди сблъсъка с България. На почивката резултатът обаче бе 1:1, а от трибуните се понесоха освирквания. Десният бек Теодор Гебреселасие откри в 34-ата минута, като това бе първо попадение на Чехия от Евро 2012. От последния гол на тима на Билек бяха минали 411 минути – предишният бе за 1:0 над Полша на еврофиналите. Малтиецът Брифа обаче попари домакините почти веднага, след като се възползва от нелепа грешка на Михал Кадлец. Предишното попадение на малтийците в световни квалификации бе през 2005-а при 1:1 срещу България.
Това посъбуди домакините и те бързо наложиха волята си след паузата. Първо Томас Пекхарт най-накрая вкара първия гол за репрезентацията в 17-ия си мач, след като засече пас на Петер Ирачек. Четвърт час no-късно Ян Резек успокои феновете с ново попадение, като се възползва от пас на Ярослав Плашил. В добавеното време Майкъл Мифсуд от гостите пропусна дузпа.
Датчаните се питат: Кой е по-лош – Божинов или Бендтнер?
Датското издание sporten.tv2.dk направи интересно сравнение между нападателите на червения динамит и България – Никлас Бендтнер и Валери Божинов. Материалът е озаглавен „Битката на лошите момчета: Бендтнер срещу Божинов”, а двамата футболисти са сравнявани по четири показателя – извън терена, кариера, скандали, личност. Целта е да се определи кой от двамата е по-лошото момче.
БфС отърва санкция, оправиха таблото на “ВАсил Левски”
БфС отърва сериозна глоба в последния момент преди мача с Дания. Централата ни я грозеше санкция заради информационното табло на националния стадион, което гръмна и нe работеше при официалните тренировки на нашите и Червения динамит. Бързата работа на техниците от поддръжката на “Васил Левски” обаче спаси БфС. Таблото започна да дава фира още по време на мачовете с Италия и Армения. Вината тук обаче не е на Боби Михайлов и компания, а на Национална спортна база, която стопанисва съоръжението, за което по принцип винаги иска баснословен наем.