Датчаните подават жалба за расизъм, Мтилига нищо не знае

Датският футболен съюз ще подаде жалба във ФИФА срещу поведението на българските запалянковци по време на световната квалификация по футбол в София, пише местната пресаSPORT.BNT.BG

Двубоят от група “Б” завърши 1:1 на Националния стадион “Васил Левски” снощи. Гостите са недоволни от освиркванията на националния химн на страната в началото на срещата, както и от расистките подвиквания от трибуните към чернокожия Патрик Мтилига, който влезе като резерва след почивката.

Самият Мтилига призна, че не е чул оправените към него обиди

“Разбрах за това след мача. Като цяло публиката се държа приемливо. Аз лично не съм чул да ме обиждат от трибуните. Но за нещастие това е станало. Разбрах, че по този неприятен случай ще бъде направено необходимото. Ще видим какво ще стане”, коментира левият защитник.

Резервата Йорес Окоре, който също е чернокож, пък заяви, че е чул расистките скандирания от българските фенове.

“Да чух ги, но предпочетох да ги игнорирам. Трябва да си много глупав, за да реагираш. Те го правиха за известно време, а след това спряха. Поведението на феновете беше разочароващо. Това се случва в такива страни, в които не живеят чернокожи и хората още не могат да преодолеят предразсъдъците си“, коментира Окоре.