Пресата в Дания: Играхме слабо, съдията ни спаси в София

Датската преса днес отдели сериозно внимание на момента, в който българският бранител Иван Бандаловски получи директен червен картон в световната квалификация, играна в петък вечер в София. Медиите в страната пишат, че „червения динамит” не се е представил на ниво срещу „лъвовете” и е взел точката след 1:1 на стадион „Васил Левски” най-вече благодарение на френския рефер Тони Шапрон. SPORT.BNT.BG

Дания е на предпоследно място в група „В” на световното първенство и пропусна златна възможност да се бори за място на върха в надпреварата от квалификации за финалите в Бразилия. В София отборът завърши 1:1 срещу България, която поведе в резултата, но бе жестоко наказана от френския рефер Тони Шапрон. След само 26 минути игра той оцени фаул, извършен от Иван Бандаловски, като за директен червен картон и изгони бранителя на българите.  След гола на Никлас Бендтнер, през останалата част от мача Дания не успя да създаде шанс за гол. Най-близко бе Кристиан Ериксен, който с шут от границата на наказателното поле не успя да уплаши вратаря на българите Николай Михайлов и последният парира удара му със страхотен рефлекс“, пише сайтът politiken.dk.

Коментаторът на портала jyllands-posten.dk Троелс Хенриксен пък излезе днес с материал, озаглавен “Дания не е френски спасителен пояс”, чиято основна цел бе да разкритикува слабата игра на датския национален отбор не само срещу България, но и в световните квалификации до момента.

Дания направи лош мач срещу България и завърши 1:1 в София. За малко се размина с поражение. Отборът Мортен Олсен е далеч от финалите в Бразилия след първите 3 мача от тази група. И вчера беше още по-далеч и от точката срещу България. Но един плешив френски съдия се постара да бъде забелязан. Със спорното изгонване на Иван Бандаловски Тони Шапрон даде възможност на Дания да играе един час с човек повече. По този начин отборът стигна до 1:1. Впечатлението за лошото представяне не е забравено, но тимът бе спасен.

Датчаните създадоха около 30-40 атаки, но само Бендтнер вкара, а Кристиан Ериксен удари напречната греда. Томас Кристенсен бе избран от Мортен Олсен да играе до Уилям Квист. Очевидна грешка! Двамата не могат да си взаимодействат в центъра на терена. С Кристенсен, Квист и Ериксен в халфовата линия датската игра бе напълно статична. Изгонването от страна на френския съдия на защитника Иван Бандаловски промени всичко. В отчетената 100% в полза на Дания ситуация, националният стадион “Васил Левски” буквално се взриви
“, пише Хенриксе.