Селекционерът на Чехия се закани: Ще бием България

Чехите ще се борят за първото място в групата

Билек е оптимист за мача с нашите

В лагера на Чехия бяха довол­ни да чуят, че България и Дания са завършили наравно 1:1. ‘Това е перфектен резултат за нас”, зарадва се селекционерът на че­хите Михал Билек. В страната определят нашата група за ед­на от най-трудните, а българи­те като “опасен отбор”,GOL.BG
“Италия изглежда като фаво­рит, но за всяка точка се рабо­ти здраво”, заяви вратарят Петер Чех, който спаси дузпа за Чехия в последната минута на победата с 3:1 над Малта. Стражът ще изиграе мач №98 в кариерата си срещу България, като гони рекордьора за Чехия Карел Поборски, който е със 180. В този мач момчетата на Ми­хал Билек прекъснаха дългата се­рия от над 400 минути, в които не бяха вкарвали гол.
“Ако победим България във вторник, ще имаме точно такъв старт на кампанията, какъвто сме си представяли”, за­яви Билек. Това ще означава 7 точки от първите 3 мача, като освен успеха над Малта те нап­равиха 0:0 като гости на Дания през септември.
“Докато имаме шанс за първо­то място, ще играем за него”, за­яви защитникът Томаш Сивок. В приповдигнато настроение за мача с България ще бъде напада­телят Пекхарт. Защото срещу Малта играчът на Нюрнберг най- сетне успя да вкара първия си гол с националната фланелка след 17 участия с нея. В петък първия си гол за Чехия вкара и защитникът на Вердер Теодор Гебре Селасие.
Прави впечатление, че в се­гашния състав на Чехия липсва играч, който да е натрупал со­лиден голов актив с национал­ния отбор. Барош и Росицки ги няма, така най-резултатен от повиканите е 30-годишният опорен халф Ярослав Плашил от Бордо, който е със 78 мача и 6 гола за Чехия.