2 000 българи ще разтресат Прага с мощния си рев

Между 1500 и 2000 български фенове се чакат довечера на стадион “Дженерали Арена” (бивш “Летна”) за световната квалификация с Чехия. Интересът към билетите е огромен от седмици, а Българският футболен съюз разпродаде вече квотата от 1500 бройки. Повечето запалянковци са наши сънародници, живеещи из Европа, но има и доста голяма група от България. В чешката столица има и солидна родна колония от студенти и българи, работещи в страната.
Билети за гостуващата агитка ще се продават и довечера на специална каса на стадиона. Хора от футболния ни съюз пътуват с мисия да осигурят място за всеки българин на трибуните. Те ще съдействат на сънародници, които търсят билети в последния миг.SPORT,BNT.BG
Още от понеделник вечерта из бирариите на Прага се чуваха разговори на български с тема футбол. Чака се днес агитката да се събере на някой от площадите в центъра на столицата. Вероятно българските знамена ще са най-многобройни около забележителностите на Прага като Кулата с часовника, както и, разбира се, около стотиците бирарии.
Агитката, разбира се, няма да е най-голяма в историята. Близо 6 000 (а според домакините са били 8 хиляди) гостуващите фенове на “Уембли”, които направиха шоу в бяло, зелено и червено преди 2 години, когато Англия ни победи с 4:0.