Окончателно: Влади Гаджев ще играе във Вечното дерби

Бившият капитан на Левски Владимир Гаджев ще може да вземе участие в дербито между ЦСКА и Левски в събота от 16:00 часа, след като на днешното си заседание Дисциплинарната комисия към БФС реши да не наказва допълнително халфа на „сините”.

 

В края на първото полувреме в срещата срещу Локомотив (Сф), която завърши 1:1, Гаджев си изпроси глупав червен картон за удар без топка срещу Кристиян Добрев, а съдията показа директен картон на №45 в Левски.SPORTA.BG

 

На днешното си заседание обаче Дисциплинарната комисия към БФС определи наказание от 1 мач за Владимир Гаджев, както и парична глоба от 500 лева за национала, който игра и в двете световни квалификации на България срещу Дания (1:1) и Чехия (0:0).

 

Това означава, че халфът вече е изтърпял наказанието си, след като той не игра при победата в последния 8-и кръг на Левски с 2:1 срещу Литекс на “Герена”.

 

Заседанието на Дисциплинарната комисия продължи около 3 часа, като Гаджев беше наказан по видеозаписи, представени от ръководството на Левски. В крайна сметка заседаващите сметнаха, че няма удар и нарушението на полузащитника заслужава наказание от 1 двубой.

 

“Не става дума нито за ритане, нито за настъпване, както твърдеше главният съдия. Най-точното определение е груба игра”, сподели относно наказанието шефът на комисията Юри Кучев.

 

Така Илиан Илиев ще има една въпросителна по-малко за Вечното дерби, след като Левски има доста тежки проблеми в защита, а Димитър Везалов със сигурност пропуска срещата заради операцията, която претърпя днес.

 

Така големият отсъстващ във Вечното дерби остава Мишел Платини, който продължава да не може да бъде картотекиран и все още няма официален двубой за ЦСКА.