Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии: focus-sport
„Син” агент псува Майкъла Строителят е лъжец и неграмотник, изригна Жейнов на „Армията, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Махленски скандал разтърси ЦСКА часове преди съботното дерби с Левски. В основата му бяха мениджърът Николай Жейнов и изпълнителният директор на „червените” Георги Илиев. Двама та се скараха на „Армията” заради Спас Делев. „Лъжец, аз съм докарал пари тук, ти не знам какво си докарал – строителни работници. Или вар и киреч?”, изригна Жейнов. Майкъла контрира, че парите, които агентът иска за Делев, са твърде много – 15 хиляди евро заплата и 50 хиляди евро комисионна за Жейнов. „Строителят е некомпетентен. То бива неграмотност, но чак пък толкова. Да вземе да почете малко”, каза още Жейнов.
Той е известен с близостта си до Левски.
Боби Михайлов: Трябва да стигнем поне до бараж, продължава на първа страница футболният ежедневник. Президентът на БФС Борислав Михайлов постави отлична оценка на националния отбор след първите четири мача от квалификациите за Мондиал 2014. Той сподели мнение, че отборът е в отлична позиция да атакува най-малко класиране за бараж за финалите на Мондиал 2014 в Бразилия.
„Като гледаме класирането в групата, сме на позиция за бараж. Групата е много равностойна, важното е да не губим мачовете си”, каза Борислав Михайлов на летище София при завръщането на отбора от Чехия.
Михайлов отдаде заслуженото на селекционера Любослав Пенев и на всички играчи за възхода на националния отбор.
„Затова работим. Имаме млад отбор с млад треньор. Нека те заедно вървят напред”, каза още Михайлов.
Шефът на родната футболна централа се надява в бъдеще националите да изнесат още по-силни игри. Този път шансовете за успех изглеждат реални, въпреки че предстоят още много мачове. Следващите срещи са домакинство на Малта и гостуване на Дания, след което до голяма степен ще се изясни ситуацията.
Чех: Равенството не е трагедия Вратарят на Чехия Петър Чех бе един от малкото играчи на съперника, който гледаше трезво на нулевото равенство с България, заявявайки че с оглед на създадените положения „хиксът” не е чак толкова лош резултат. „Съперникът владееше топката повече от нас, а играта ни не се получи. Бяхме прекалено нервни, а съперникът ни бе много мотивиран. Опитахме се да натиснем в последните минути, но просто не можахме да стигнем до вратата им. Изобщо не ги пресирахме. За тях това е отличен резултат след равенството с Дания.
Ние пък не трябва да правим трагедия от този резултат, тъй като с оглед на положенията им можеше да не вземем дори точка. Съперникът ни не ни оставяше свободни пространства и се справи отлично в дефанзивен план”, каза вратарят на Челси.

Позор! Пуснаха Гаджев срещу ЦСКА Халфът на Левски наказан само за един мач, ще играе в дербито, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. БФС си направи нова гавра с ЦСКА! Хората на Боби Михайлов пуснаха Владимир Гаджев да играе в дербито. Късно снощи Дисципа реши да накаже халфа на Левски само за един мач, след като получи директен червен картон срещу Локомотив Сф за удар без топка. За такова нещо минималното наказание по правилник е два мача. Явно обаче в БФС разглеждат случая само като „груба игра”, с което Гаджев на практика мина между капките.
Играчът вече изтърпя санкцията си срещу Литекс миналия кръг и така ще е на линия за мача с ЦСКА в събота.
За капак БФС отново няма намерение да картотекира Мишел Платини и ще налее още масло в огъня на войната, която води срещу ЦСКА. Георги Илиев заяви вчера, че се е срещнал с шефа на Съюза Боби Михайлов, но не очаква бразилецът да играе срещу Левски.
Псувни на Армията заради ДелевГолям цирк се разигра вчера на Армията преди тренировката на червените. Изпадналият в немилост на Герена футболен агент Николай Жейнов нападна шефа на ЦСКА Георги Илиев заради своя клиент Спас Делев. Бързакът от село Ключ очевидно няма да се връща на този етап в отбора и вероятно ще остане безработен до Нова година.
Причината за махленската свада на Армията бе именно пропадащият трансфер на Делев. Още по обяд изпълнителният директор Георги Илиев заяви, че чака Спас в ЦСКА.
– Питайте Спас Делев дали иска да играе в ЦСКА? Неговото място е тук, но той няма право да играе до Нова година заради неуредици с турския клуб. ЦСКА може без Спас Делев, но той има нужда от това да се завърне в дома си, където достигна до едно добро ниво. Имало е разговори с него, но не конкретно с мен.
Оставил съм въпроса за утре (б.а. – днес). Момчето е заобиколено от лоши съветници и мениджъри, които му мътят главата – коментира Майкъла по въпроса за Делев.
Няколко часа по-късно Жейнов цъфна на Армията, бесен от изказването на червения шеф. Словесната престрелка с Майкъла продължи около минута-две, след което директорът се прибра в съблекалнята. Жейнов пък даде своята версия по случая. По думите му ЦСКА все още не е отправил конкретна оферта за играча. Иначе условията на Делев и агента му са ясни. 50 000 евро на ръка за Спас, който идва като свободен агент и по 15 000 евро месечна заплата. Те обаче никак не се връзват с финансовата политиката, която започва да налага Майкъла в ЦСКА. Илиев не иска и да чуе за подобни суми, а накрая дори обвини Жейнов, че иска да прибере 50-те хиляди евро в джоба си като комисиона.
– Ако ЦСКА наистина искаше Делев, щеше да го вземе. В закона на ФИФА има вратичка, но аз не смятам да им отварям очите. Можеха да използват тази възможност, но пак казвам, всичко е до желание. Водили сме разговори, но до момента няма конкретна оферта. Делев спокойно може да подпише с ЦСКА, но електронният му сертификат (б.а. – жълтата карта) ще пристигне след отварянето на следващия трансферен прозорец на 1 януари 2013 г. – контрира Жейнов.
Мениджърът разкри още, че Делев е разтрогнал с Мерсин по вина клуба и в момента води дело за 1,2 млн. евро.
БФС не разреши на Платини да играе футбол ЦСКА отписа най-добрия си нападател за предстоящото дерби с Левски. На Армията не се надяват, че Мишел Платини ще получи картотека до петък. Това е третият опит, който червените правят, за да уредят правата на бразилеца. В началото на тази седмица от клуба пуснаха нова документация по случая, а изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла бе на среща с шефа на футболния съюз Боби Михайлов. От нея явно обаче няма да има никакъв ефект, коментират на Армията.
– Няма индикации, че Платини може да играе в дербито. Говорих с Борислав Михайлов, той много коректно ми обясни всичко. Не съм юрист, но не е правилно един футболист да няма право да практикува професията си. На този етап той не може да бъде картотекиран – призна вчера Майкъла на Армията.
Както е известно, Платини няма право да играе заради казуса „Абел Анисе”. Жалбата на Черноморец доведе до забрана за картотекирането на нови играчи.

Помилваха Гаджев за дербито, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Левски получи приятелско потупване по рамото от БФС в навечерието на вечното дерби. 10 дни след като извърши нарушението си срещу Локомотив София, халфът на сините Владимир Гаджев получи отключване на правата си късно снощи.
СТК се аргументира с това, че орачът не е правил опит и респективно не е извършил нищо не редно, освен фаул срещу съперника си Кристиян Добрев.
Така треньорът на Левски за утре ще тренира състава си за си за мача с ЦСКА с вариант Гаджев. Освен че вече търпя 1 мач наказание, националът ще плати на БФС глоба от 500 лева.
Борислав Михайлов: Не мечтаем, трябва да я караме кротко Президентът на БфС Борислав Михайлов бе в отлично настроение след равенството 0:0 срещу Чехия 6 Прага. “Нека се радваме на тежката точка,
срещу много сериозен отбор. Добър мач за нашия състав. Щастлив съм с този отбор и с начина, по който играе и радва хората. Играхме в чужбина
пред 1300 българи. Момчетата и треньорът заслужават това, което показа публиката”, посочи Михайлов. Той обаче призова тимът да остане
здраво стъпил на земята и да не се главозамайва. “Не трябва да бъдем максималисти. Не трябва да мечтаем за класиране. Играхме с три отбора, които бяха на отминалото европейско първенство, и не загубихме. Кой е очаквал това? Браво на момчетата и техния треньор. Сега трябва да я караме по-скромно, и мач за мач, както казваме. Щастлив съм, че момчетата радват хората и заслужиха подкрепата. Горд съм с този отбор”, подчерта доволно Михайлов.
Той посочи и промените в отбора, които са довели до такова израстване. Треньорът е различен, имаше и промени 8 самия отбор, има най-различни фактори за променения облик на тима. Всички работим за това националите да изглеждат добре. Имаме млад отбор, с млад треньор, трябва заедно да вървят напред”, завърши шефът.
В момента сме четвърти между вторите отбори България заема четвърто място в класирането само между вторите отбори от Зона Европа в световните квалификации. Ако успеем да запазим тази си позиция до края, ще отидем на бараж. Това подреждане обаче се прави по специафичен начин. Причината е, че една от групите (в случая I, в която са Испания и Франция) е с пет отбора. Затова в класирането на вторите отбори не се включват двубоите на дадена страна срещу последния тим в съответната група. Ние до момента обаче не сме играли с Малта и затова можем да разчитаме на пълните си точки, спечелени до момента.
Деветият в класирането между вторите отбори няма да се класира на бараж.