Боримиров: Любо Пенев ни измъкна от посредствеността

Трябва да сме максималисти и да изискваме повече от себе си”, добави Дани

Бившият национал на България Даниел Боримиров сподели, че селекционера Любослав Пенев е измъкнал отбора от посредствеността. SPORT.BG

„Началото на квалификациите бе обещаващо, но е важно да продължим по-същия начин. Момчетата трябва във всеки мач да надграждат. Трябва да сме максималисти и да изискваме повече от себе си. Само с целенасочена работа ще се върви нагоре”.

“Когато знаеш къде допускаш грешки и съумееш да ги изчистиш, ще се развиваш положително. Виждам, че Любо разбира това и го прави по най-добрия начин. Той успя да измъкне отбора от посредствеността”.

“Надявам се да продължаваме да се издигаме към повърхността, защото ни предстои много дълъг път, който е свързан с много работа. Дано момчетата не се възгордеят от постигнатото. Резултатите трябва да ги мотивира още повече, а и ги задължава да работят по същия начин“, каза бившият национал.

Той добави, че глупавият червен картон на Бандаловски срещу Дания е попречил на отбора да се откъсне пред Чехия, която е трета. „Не мисля, че нашите бяха изморени в Прага. Имахме шанс да победим в Прага, но отново късмета не бе на наша страна”.

“Чехите имаха допълнително преимущество, тъй като мача бе на техен терен. Факторът публика си оказа сериозно влияние. Важно е, че успяхме да останем пред тях, защото през февруари има директен мач между Дания и Чехия”.

“Смятам, че ако Бандаловски не бе получил такъв глупав червен картон срещу Дания можеше сега да имаме осем точки. Щяхме да имаме добра преднина пред чехите. Но все пак е хубаво, че успяхме да прибавим един пункт предвид лошия развой на мача“, каза бронзовият медалист от САЩ 94. Той добави, че не трябва да се мисли още за класиране.

„Дано игрите са убедили публиката да се върне на стадиона и да подкрепя отбора. Но не трябва да мислим за квотите. Апетита идва с яденето. Нека да печелим, пък накрая ще видим докъде ще стигнем“, завърши Боримиров.