Барса би драматично в зрелище с девет гола

Играчите на Барселона, снимка: ЕПА/БГНЕС

Борещият се за оцеляване Ла Коруня и кандидат-шампионът Барселона направиха един от най-запомнящите се мачове в Европа този сезон. Зрелище, драма и много голове съпътстваха мача на “Риасор”. SPORTNI.BG

Домакините загубиха с 4:5 в двубоя, в който имаше всичко – хеттрик на Меси, греди, червен картон, автогол, много други попадения и интрига до последно.
Нищо не предвещаваше такъв развой на мача с оглед на бурното му начало. Още до 17-ата минута каталунците вече водеха с 3:0 и се очакваше разгром за Ла Коруня.

Още в третата минута Жорди Алба беше изведен зад защитата от Сеск Фабрегас и с прецизен шут под плонжа на вратаря Арансубия откри резултата.

Само пет минути след това младокът Кристиан Тейо направи 2:0. Той получи перфектен пас от Лео Меси, залъга с прекрасен финт трима защитници и намери мрежата зад Арансубия за втори път.

В 18-ата минута всичко изглеждаше решено. Меси с перфектен изстрел от границите на наказателното поле направи 3:0 и всичко отиваше към разгром.

Домакините все пак живнаха и направиха няколко атаки. При една от тях в 26-ата минута получиха незаслужено дузпа.

Хавиер Масчерано извърши нарушение извън наказателното поле, но реферът даде най-тежкото наказание. Португалското крило Пици беше безпощаден и намали на 1:3.

Това попадение доведе до импулс в играта на галисийците и те съвсем върнаха интригата в 37-ата минута. Тогава Алехандро Брагантинос стреля от границите на наказателното поле след лошо изчистена топка, а Виктор Валдес си плесна топката във вратата за 2:3.

Още преди почивката обаче Меси реши да покаже, че сам може да реши този мач. Перфектна асистенция с пета на Фабрегас изведе аржентинеца на стрелкова позиция и с пореден силен шут той преодоля Арансубия за 4:2 в 43-ата минута.

Това обаче далеч не беше всичко в този мач. Почти веднага след подновяването на играта Пици изпълни перфектно пряк свободен удар и прати топката в сглобата на вратата на Валдес за 3:4.

В 48-ата минута нещата станаха на пръв поглед страшни за Барса. Хавиер Масчерано получи втори жълт картон за удар в лицето на играч на Ла Коруня и каталунците трябваше да доиграят мача в намален състав.

Това обаче не ги притесни особено. Те държаха инициативата, а Меси тресна греда след пряк свободен удар. Аржентинецът явно обаче не се беше отказал от преследването на хеттрика си и го оформи в 77-ата минута.

Тогава той направи перфектна солова акция с невероятно поемане на топката, извъртане на 180 градуса, преодоляване на трима защитници и неспасяем удар в долния ляв ъгъл на Арансубия за 5:3.

За да е напрегнат мачът до края обаче нямаше как да не влезе още едно попадение във вратата на Барса. Това стана само две минути, след като всички смятаха, че мачът е решен.

Тогава Жорди Алба си вкара автогол, след като искаше да предотврати топката да мине зад гърба му и с перфектен прехвърлящ удар не остави шансове на Виктор Валдес.

До края домакините опитаха да вкарат гол за невероятното 5:5, но експерименталната защита на каталунците и Валдес се справиха.

Така “блаугранас” вече имат 22 точки, с осем повече от основния си конкурент за титлата Реал Мадрид, който все още е едва четвърти.