Предстои 3-и кръг от груповата фаза

Снимка: AFP

Днес ще се изиграят 8 мача от трети кръг в груповата фаза на турнира Шампионска лига. От 19:00 часа започва ранният мач от днешната програма. На стадион “Лужники” в Москва Спартак е домакин на португалския Бенфика в двубой от група ”G”. Всички останали двубои от групите от „Е” до „H” са от 21:45 часа. В група “Е” датският шампион Нордселанд посреща италианския Ювентус. В другия двубой от потока Шахтьор Донецк има тежко домакинство на европейския клубен шампион Челси. В група “F” в Минск ще играят БАТЕ Борисов и испанския Валенсия, а Лил е домакин на немския Байерн Мюнхен на стадион “Гранд Стад Лил Метропол”. В мач от група “G” испанският вицешампион Барселона ще играе срещу шотландския Селтик на своя стадион „Камп Ноу”. В последните два мача за днес турският Галатасарай посреща Клуж в Истанбул, а Спортинг (Брага) ще гостува на Манчестър Юнайтед на негостоприемния стадион “Олд Трафорд”:

ГРУПА “А”

ПСЖ няма да води фенове в Загреб
Ръководството на ПСЖ реши да не провежда организация за феновете на отбора за гостуването на Динамо в Загреб от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Срещата е на 24 октомври.
Освен това билети за срещата няма да бъдат пускани в продажба. Желанието на клуба е да предпази живота на своите поддръжници.
Хърватски запалянковци обявиха, че атакуват всеки един фен на парижани, който срещнат преди и след мача.

Порто победи ПСЖ с 1:0
На стадион “Естадио до Драгао” Порто победи ПСЖ с 1:0 с гол на Родригес в 83-ата минута в мач от „А” група на турнира Шампионска лига. Двата тима играха един срещу друг в груповата фаза и през 2004 г., като парижани спечелиха домакинството си с 2:0, а в Порто мачът завърши 0:0. Порто участва в групите за 17-и път, а ПСЖ – за пети.

Динамо Киев победи с 2:0 Динамо Загреб
На стадион “Олимпийски” в Украйна Динамо (Киев) победи с 2:0 Динамо (Загреб) в мач от „А” група на турнира Шампионска лига. Гол за тима от Киев вкара Гусев в 3-ата минута, а Пиварич си отбеляза автогол в 33-ата за 2:0.
В мачовете между двата тима от евротурнирите това бе трета победа за вицешампиона на Украйна и негов първи успех от сезон 2009/10 насам, когато печели с 3:1 срещу Рубин (Казан).

Резултати/Програма на мачовете от група “А”
18 септември, 21:45 часа
Динамо (Загреб) – Порто 0:2
ПСЖ – Динамо (Киев) 4:1
3 октомври, 21:45 часа
Динамо (Киев) – Динамо (Загреб) 2:0
Порто – ПСЖ 1:0
24 октомври, 21:45 часа
Порто – Динамо (Киев)
Динамо (Загреб) – ПСЖ
6 ноември, 21:45 часа
Динамо (Киев) – Порто
ПСЖ – Динамо (Загреб)
21 ноември, 21:45 часа
Порто – Динамо (Загреб)
Динамо (Киев) – ПСЖ
4 декември, 21:45 часа
Динамо (Загреб) – Динамо (Киев)
ПСЖ – Порто

Kласиране
1. Порто (Португалия) 2 2 0 0 3:0 6
2. ПСЖ (Франция) 2 1 0 1 4:2 3
3. Динамо (Киев, Украйна) 2 1 0 1 3:4 3
4. Динамо (Загреб, Хърватия) 2 0 0 2 0:4 0

ГРУПА “В”

Арсенал без Окслейд-Чембърлейн срещу Шалке
Английският национал Алекс Окслейд-Чембърлейн ще пропусне мача на Арсенал от Шампионската лига срещу Шалке. Двубоят е на 24 октомври (сряда).
Окслейд-Чембърлейн получи контузия в мача с Норич от 8-ия кръг на Висшата лига на Англия. След двубоя мениджърът на Арсенал Арсен Вангер заяви, че футболистът със сигурност пропуска заради травмата двубоят с Шалке.
Окслейд-Чембърлейн се появи в игра срещу Норич през второто полувреме на мача с Норич, но малко след това бе принудително заменен от Аршавин.
Арсенал победи с 3:1 Олимпиакос
На стадион “Емирейтс Стейдиъм ” в Лондон Арсенал победи Олимпиакос с 3:1 в мач от „B” група на турнира Шампионска лига. В 42-ата минута Жервиньо откри резултата в полза на домакините, но Митроглу изравни в продължението на първото полувреме. С головете на Подолски в 56-ата и на Рамси в 94-ата минута лондончани успяха да спечелят 3 точки. Това бе втора победа за възпитаниците на Арсен Венгер над днешния им съперник – през 2011 г. лондончани победиха гостите си с 2:1 и допуснаха поражение на гръцка земя с 1:3.
Арсенал, който завърши на трето място във Висшата лига през миналия сезон, участва в турнира за 15-и пореден път, като от тях 12 пъти тимът се е класирал за фазата на директните елиминации. Участието на Олимпиакос в най-комерсиалния футболен турнир е 14-о.

Шалке 04 – Монпелие 2:2
На стадион “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен Шалке 04 и Монпелие завършиха при резултат 2:2 в мач от „B” група на турнира Шампионска лига. Гостите поведоха с гол на Аит Фана в 13-ата минута, а Дракслер изравни в 26-ата. През втората част те си размениха по още един гол, като за немския тим от дузпа бе точен Хунтелаар в 53-ата минута, а Камара оформи крайния резултат, изравнявайки в последните секунди.

Резултати/Програма на мачовете от група “B”
18 септември, 21:45 часа
Монпелие – Арсенал 1:2
Олимпиакос – Шалке 04 1:2
3 октомври, 21:45 часа
Шалке 04 – Монпелие 2:2
Арсенал – Олимпиакос 3:1
24 октомври, 21:45 часа
Арсенал – Шалке 04
Монпелие – Олимпиакос
6 ноември, 21:45 часа
Шалке 04 – Арсенал
Олимпиакос – Монпелие
21 ноември, 21:45 часа
Арсенал – Монпелие
Шалке 04 – Олимпиакос
4 декември, 21:45 часа
Монпелие – Шалке 04
Олимпиакос – Арсенал

Класиране
1. Арсенал (Англия) 2 2 0 0 5:2 6
2.Шалке 04 (Германия) 2 1 1 0 4:3 4
3. Монпелие (Франция) 2 0 1 1 3:5 1
4. Олимпиакос (Гърция) 2 0 0 2 2:5 0

ГРУПА “С”

Изпълнителният директор на Андерлехт: Ако се класираме за плейофите, ще си боядисам косата във виолетов цвят
Изпълнителният директор на белгийския Андерлехт, Херман ван Холсбек заяви, че ако отборът успее да преодолее груповата фаза на Шампионската лига, ще си боядиса косата във виолетово, какъвто е един от цветовете на екипите тима. Отборът е в група „C” със съставите на Малага, Милан и Зенит. След два изиграни мача Андерлехт е на третото място. За плейофите се класират първите два тима в групата.
Ван Холсбек заяви, че евентуално излизане от групата би било историческо събитие за Андерлехт.
В третия кръг от груповата фаза, идната седмица Андерлехт гостува на руския Зенит, като двубоят е на 24 октомври (сряда).

Малага победи Андерлехт с 3:0 и остава лидер в група C
На стадион “Стад Констант Ванден Сток” в Брюксел Малага победи с 3:0 като гост Андерлехт в мач от група „С” на турнира Шампионска лига. Елисеу вкара два гола за испанския тим в първата минута на продължението на първата част и в 64-ата минута, а още един гол добави Хуакин. След успеха Малага остава лидер в групата с пълен актив от 6 точки.

Зенит вкара 3 гола, но загуби с 2:3 от Милан
На стадион “Петровский” в Санкт Петербург италианският вицешампион Милан победи с 3:2 домакина Зенит в мач от група “C” на турнира Шампионска лига. Головете за гостите вкараха Емануелсон в 13-ата и Ел Шаарави в 16-ата минута, a за Зенит точни бяха новото попълнение Хълк в продължението на първото полувреме и Широков в 49-ата минута. 15 минути преди края на мача руският защитник Хубокан си отбеляза автогол и подари победата на италианския тим.
Това бе първа домакинска загуба за Зенит от 17 мача пред собствена публика в евротурнирите и първа победа на Милан като гост от ноември 2010 година насам. Италианците имат 4 точки след победата и равенството с Андерлехт в първия мач, а руският шампион загуби втори пореден двубой в групата.

Алегри: Абиати ни спаси
Треньорът на италианския вицешампион Милан Масимилиано Алегри се зарадва на първата победа на тима като гост в евротурнирите от две години насам и отличи вратаря Кристиян Абиати за успеха с 3:2 над Зенит в Санкт Петербург.
“Това е важна победа, но съм убеден, че тази група ще се реши чак в последните мачове. Трябва да поздравя играчите, че продължиха да търсят победата през целия мач”, каза Алегри след мача в Русия.
Стефан Ел Шаарави вкара гол след солов рейд, но стражът Абиати бе този, който на няколко пъти спаси мрежата на Милан от сигурни попадения.
„Абиати направи някои страхотни спасявания и през първото, и през второто полувреме. Той е отличен вратар, който направи страхотни неща за моите две години в Милан. Всеки прави грешки, но грешките на вратарите изпъкват повече от всички други”, обясни треньорът.
Преди дербито с Интер той е изпълнен с оптимизъм. „Трябва да допускаме по-малко голове от статични положения. Влизаме в дербито с Интер след добра победа, но знаем, че в този мач нищо няма значение и ще дадем всичко от себе си за успеха.”

Спалети: Ние успяхме да изравним за 2:2, но после сами допринесохме за собствената си загуба
Лучано Спалети е уверен, че Зенит все още може да се класира за елиминационната фаза в Шампионската лига въпреки двете поредни загуби от Малага и Милан в Група “E”.
Зенит загуби с 2:3 от „росонерите”, в който Милан загуби два гола аванс, но с автогол на домакините успя да спечели с 3:2. Спалети похвали вратаря Кристиян Абиати за силния мач, който изнесе.
„Тази вечер Абиати беше страхотен, изби два или три удара от голлинията. Когато изоставаш в резултата е трудно да наваксаш. Ние успяхме да изравним за 2:2, но после сами допринесохме за собствената си загуба. Аз винаги виждам потенциала в моите играчи, но те трябва да го покажат на терена”, каза разочарованият Спалети, който е водил Удинезе и Рома.
„Заслужавахме повече от тази загуба. Все пак нищо не е загубено, моите играчи не трябва да мислят така. Да, сега е трудно, но можем да продължим напред”, остава оптимист треньорът на Зенит.

Резултати/Програма на мачовете от група “С”
18 септември, 21:45 часа
Малага – Зенит 3:0
Милан – Андерлехт 0:0
3 октомври, 19:00 часа
Зенит – Милан 2:3
21:45 часа
Андерлехт – Малага 0:3
24 октомври, 19:00 часа
Зенит – Андрлехт
21:45 часа
Малага – Милан
6 ноември, 21:45 часа
Андерлехт – Зенит
Милан – Малага
21 ноември, 19:00 часа
Зенит – Малага
21:45 часа
Андерлехт – Милан
4 декември, 21:45 часа
Малага – Андерлехт
Милан – Зенит

Класиране
1. Малага (Испания) 2 2 0 0 6:0 6
2. Милан (Италия) 2 1 1 0 3:2 4
3.Андерлехт (Белгия) 2 0 1 1 0:3 1
4. Зенит (Русия) 2 0 0 2 2:6 0

ГРУПА “D”

Манчестър Сити срещу Аякс без Давид Силва
Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини потвърди, че Давид Силва няма да може да вземе участие в мача с Аякс от Шампионска лига, която ще се играе в Амстердам.
Срещата е в сряда, 24 октомври от 21:45 часа.
Халфът получи контузия в световната квалификация между Испания и Франция (1:1) във вторник.
Манчини разкри, че Силва отпада от сметките му за мачовете с Уест Бромич в събота и с Аякс. За първата среща аут са още Хави Гарсия и Джак Родуел.
“Надявам се той да бъде готов за мача със Суонзи на 27 октомври”, заяви италианският специалист.

Джеко иска да играе срещу Манчестър Сити
Футболистът на Манчестър Сити Един Джеко иска да започне като титуляр изключително важния мач за тима срещу Аякс в Шампионската лига.
Джеко е в отлична форма, която демонстрира с двата си късни гола срещу Уест Хам в събота, с които донесе успеха на „гражданите“ с 2:1.
„Всеки иска да започне, но ще видим. Мениджърът избира отбора, но той знае, че съм на линия, винаги, когато има нужда от мен. Но аз искам да играя“, заяви футболистът.
„Има още няколко дни до този двубой. Важно е да го спечелим, това е важен мач“, добави Един Джеко.
Манчестър Сити се намира на трето място в групата с 1 точка, след Реал Мадрид и Борусия Дортмунд. Аякс е на последната позиция без точки до този момент.

Реал сьс защитата от мача със Селта и срещу Борусия Дортмунд
Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо ще запази защитата от мача срещу Селта и за предстоящото гостуване на Борусия Дортмунд.
Четворката в отбраната отново ще бъде изградена от Серхио Рамос, Варан, Пепе и Майкъл Есиен.
Ако Кедира се възстанови навреме за мача с германския шампион, той ще започне като титуляр до Чаби Алонсо и ще заеме мястото на Лука Модрич.

Английският и немският шампион не се победиха в “групата на смъртта”
На стадион “Етихад Стейдиъм” Манчестър Сити и Борусия (Дортмунд) завършиха при резултат 1:1 в мач от група „D” на турнира Шампионска лига. И двата тима имаха голови положения през първата част, но Серхио Агуеро за англичаните в 34-ата и Давид Силва в 44-ата минута и Суботич и Гьотце минути по-късно за немския тим направиха пропуски пред двете врати.
Резултатът бе открит в 61-ата минута, когато Марко Ройс вкара гол в полза на немския шампион. В 88-ата минута резервата Балотели изравни с гол от дузпа, след като Суботич сгреши в наказателното поле на немския тим.

Реал Мадрид победи с 4:1 Аякс
На стадион “Амстердам Арена” Реал (Мадрид) победи с 4:1 като гост Аякс в мач от група „D” на турнира Шампионска лига. Хеттрик за испанския шампион реализира Кристиано Роналдо в 41-ата, 79-ата и 81-ата минута, а още едно попадение добави Бензема. Почетния гол за домакините реализира Мойсандер в 56-ата минута.
Испанският тим има положителен баланс в турнира срещу днешния си съперник, като от 7 мача до момента печели 5. Под ръководството на Жозе Моуриньо Реал държи рекорд от осем победи, четири равенства и 1 загуба в гостувания от Шампионската лига. Аякс има само една победа за последните си 8 домакинства срещу тимове от Ла Лига.

Резултати/Програма на мачовете от група “D”
18 септември, 21:45 часа
Борусия (Дортмунд) – Аякс 1:0
Реал (Мадрид) – Манчестър Сити 3:2
3 октомври, 21:45 часа
Манчестър Сити – Борусия (Дортмунд) 1:1
Аякс – Реал (Мадрид) 1:4
24 октомври, 21:45 часа
Аякс – Манчестър Сити
Борусия (Дортмунд) – Реал (Мадрид)
6 ноември, 21:45 часа
Манчестър Сити – Аякс
Реал (Мадрид) – Борусия (Дортмунд)
21 ноември, 21:45 часа
Аякс – Борусия (Дортмунд)
Манчестър Сити – Реал (Мадрид)
4 декември, 21:45 часа
Борусия (Дортмунд) – Манчестър Сити
Реал (Мадрид) – Аякс

Класиране
1.Реал (Мадрид, Испания) 2 2 0 0 4:3 6
2. Борусия (Дортмунд, Германия) 2 1 1 0 2:1 4
3. Манчестър Сити (Англия) 2 0 1 1 3:4 1
4. Аякс (Холандия) 2 0 0 2 1:5 0

ГРУПА “Е”

Ювентус посреща датския шампион Нордселанд като фаворит
Шампионът на Италия Ювентус излиза днес в мач от група “E” на турнира Шампионска лига срещу този на Дания Нордселанд. След последното равенство на “Ювентус Стейдиъм” срещу Шахтьор почитателите на торинския гранд очакват един убедителен и логичен успех.
Нордселанд продължава да бъде загадка за повечето зрители на Шампионската лига, докато “бианконерите” все още са считани за фаворит в своята група заедно с Челси. През миналия уикенд Ювентус победи Наполи в Серия “А”, дори и без наказания си треньор Антионио Конте.

Челси гостува на Шахтьор Донецк днес
Челси гостува днес на украинския Шахтьор в Донецк. В момента лондонският тим е лидер в класирането както в английското първенство, така и своята група “Е” на Шампионската лига. Шахтьор е втори в групата. В последния кръг на турнира, преди паузата за световните квалификации, съставът на Мирча Луческу стигна до престижно равенство като гост на Ювентус.
Днесшният сблъсък на “Донбас Арена” ще бъде първият за Челси срещу тим от Украйна, докато за домакините това ще бъде четвъртия случай в последните пет сезона, в които се изправят срещу отбор от Острова.
Статистиката за предстоящия сблъсък пък показва някои доста любопитни факти – Шахтьор е спечелил три от последните си четири домакинства на английски отбори, докато Челси е загубил само две от последните си 11 гостувания в груповата фаза на надпреварата.
Интересното е и това, че Челси няма загуба на своя “Стамфорд Бридж” цели 27 мача от групите, като за последно отборът загуби през 2003 година от Бешикташ, воден от Мирча Луческу.

Буфон ще играе за Ювентус срещу Нордселанд
Капитанът на италианския шампион Ювентус Джанлуиджи Буфон се завръща в групата на тима за предстоящото гостуване на датския Нордселанд. Двубоят от Група „Е” на Шампионската лига е днес вечер от 21:45 часа на стадион „Паркен” в Копенхаген.
34-годишният страж се контузи на лагера на Скуадра Адзура по време на паузата за световните квалификации, като не взе участие при домакинския успех над Наполи (2:0) през уикенда. Буфон се оплакваше от мускулен проблем в областта на бедрото, но вече е напълно готов да се завърне на терена.
Междувременно двама от футболистите на Антонио Конте отпаднаха за двубоя с датчаните. Швейцарският бранител Щефан Лихтщайнер и ганайският халф Квадво Асамоа няма да играят заради контузии.
Ювентус все още няма победа в Група “E” на Шампионската лига, след като в първите си два мача записа равенства като гост на европейския клубен шампион Челси (2:2) и срещу украинския гранд Шахтьор Донецк (1:1).

Треньорът на Шахтьор: Имахме три пъти повече положения от Ювентус
Треньорът на Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу бе недоволен от равенството на отбора му срещу Ювентус, съобщава официалният сайт на УЕФА. В мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига, група „Е” Ювентус и Шахтьор завършиха в Торино 1:1.
След мача Луческу заяви, че тимът на Ювентус с нищо не го е изненадал и той е успял да подготви играчите си точно за двубоя, който се е получил. Румънският специалист заяви, че Шахтьор е контролирал мача през по-голямата част от срещата, като играчите му са имали поне три пъти повече положения за гол от съперника.
Луческу анализира, че е искал от футболистите си да накарат играчите на съперника да тичат повече без топка и така се е получило. Наставникът на Шахтьор похвали възпитаниците си за увереността, която са демонстрирали.

Помощник-треньорът на Ювентус разкритикува феновете на отбора
Помощник-треньорът на Ювентус Масимо Карера разкритикува феновете на отбора след домакинското равенство с Шахтьор (Донецк), съобщава официалният сайт на УЕФА. В мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига, група „Е” Ювентус и Шахтьор завършиха в Торино 1:1. След двубоя Керера заяви, че феновете на Ювентус са създали прекалено странна атмосфера на стадиона, неподкрепяйки тима.
Карера заяви, че резултатът от двубоя е справедлив. Той анализира, че през първото полувреме повечето положения са били за Ювентус, докато след почивката ситуацията коренно се е променила и по-активният тим е бил този на Шахтьор. Карера каза още, че въпреки чме отборът му е трябвало да изиграе пет мача за последните 16 дни, смените, които е направил не са били продиктувани от това, да се даде възможност на някой от играчите да почине повече, а от тактически съображения.

Мениджърът на Челси: Петер Чех ни спаси
Мениджърът на Челси Роберто ди Матео заяви след победата на отбора му над датския Нордселанд с 4:0 в мач от втория кръг в група „Е” на Шампионската лига в Копенхаген, че с основна заслуга за успеха е вратарят на Челси Петер Чех, съобщава Sky Sports. Специалистът каза, че отборът му е започнал на прекалено бавни обороти двубоя, като е видял положителни неща в играта на тима си чак през втората част. Ди Матео специално отбеляза, че с отличната си намеса при резултат 1:0 Чех и успял да спести на тима си доста сериозни проблеми. Според мениджъра на Челси, именно това е бил и ключовият момент в двубоя.

***

Челси победи с 4:0 Нордселанд
На стадион “Паркен” в Копенхаген Челси постигна първата си победа с 4:0 като гост на Нордселанд в мач от втори кръг в Група „Е” на турнира Шампионска лига. Два гола за лондончани вкара Мата в 33-ата и 82-ата минута, а по още един добавиха Луис в 79-ата и Рамирес в 89-ата.
Датският тим загуби последните си 7 мача в Европа. Носителят на трофея Челси няма загуба в последните си 8 мача в турнира, като печели второ гостуване. “Сините” нямат загуба от датски отбори до момента.

Ювентус завърши 1:1 с Шахтьор Донецк в Торино
На стадион “Ювентус Стейдиъм” в Торино Ювентус и Шахтьор (Донецк) завършиха при резултат 1:1 мача от втори кръг в Група „Е” на турнира Шампионска лига. С гол на Тейшейра в 23-ата минута гостите поведоха в резултата, но Бонучи изравни две минути по-късно.
Ювентус подобри европейски рекорд на Рейнджърс. Италианците станаха единственият отбор с осем поредни равенства в евротурнирите.
Ювентус обаче няма загуба в последните си 12 мача в Европа и спечели и трите си последни срещи срещу отбори от Украйна. Последната победа на Шахтьор в турнира беше в Италия – 3:2 над Рома на 1/8-финалите преди два сезона.

Резултати/Програма на мачовете от група “E”
19 септември, 21:45 часа
Шахтьор (Донецк) – Норселанд 2:0
Челси – Ювентус 2:2
2 октомври, 21:45 часа
Ювентус – Шахтьор (Донецк) 1:1
Нордселанд – Челси 0:4
23 октомври, 21:45 часа
Нордселанд – Ювентус
Шахтьор (Донецк) – Челси
7 ноември, 21:45 часа
Ювентус – Нордселанд
Челси – Шахтьор (Донецк)
20 ноември, 21:45 часа
Нордселанд – Шахтьор (Донецк)
Ювентус – Челси
5 декември, 21:45 часа
Шахтьор (Донецк) – Ювентус
Челси – Нордселанд

Класиране
1. Челси (Англия) 2 1 1 0 6:2 4
2. Шахтьор (Донецк, Украйна) 2 1 1 0 3:1 4
3.Ювентус (Италия) 2 0 2 0 3:3 2
4. Нордселанд (Дания) 2 0 0 2 0:6 0

ГРУПА “F”

БАТЕ Борисов посреща Валенсия като лидер в шеста група
БАТЕ Борисов посреща Валенсия като лидер в група “F” на Шампионската лига. Тимът от Беларус спечели първите си два мача като гост на Лил и като домакин на Байерн (Мюнхен). Особено впечатляваща бе победата над баварския гранд с 3:1, която откри пред БАТЕ възможността да се класира за осминафиналите при третото си участие в турнира.
Играчите на треньора Виктор Гончаренко наскоро прекъснаха серията си от 18 поредни мача без загуба във всички турнири, след като на 13 октомври допуснаха поражение като домакин на Торпедо Жодино с 0:1.
Въпреки това в последните си 10 мача “синьо-жълтите” имат осем победи. Отборът е на път да спечели седмата си поредна титла от първенството на Беларус, като след 25 изиграни кръга има осем точки преднина на върха в класирането. В исторически план тимът на БАТЕ е изиграл шест мача срещу испански клубове, като е допуснал загуби във всеки един от тях.
В последните два кръга от испанската Примера Дивисион играчите на Маурисио Пелегрино първо загубиха дербито с Леванте с 0:1, но през изминалия уикенд спечелиха домакинството си на Атлетик (Билбао) с 3:2. В последните си девет официални мача Валенсия няма равенство, при пет победи и четири загуби.
В последните два сезона Валенсия се представя слабо при гостуванията си в най-авторитетния европейски клубен турнир, като е в серия от седем мача без победа извън Испания.
Очаква се съставът на домакините да остане непроменен в сравнение с този, който победи Байерн. Играчът, на когото ще се разчита отново да отбележи в противниковата врата, е Витали Родионов, който има шест гола в тазгодишното издание на турнира, включвайки и мачовете от квалификациите. Друг основен играч на БАТЕ е вратарят Андрей Горбунов, който не е допускал гол в 17 от последните си 31 мача.
За гостите от Валенсия в игра ще се завърне Адил Рами, който бе наказан за мача с Лил. Халфът Евер Банега влезе като резерва в съботния мач с Атлетик (Билбао), но все още не е готов да започне като титуляр.
Твърдо аут за двубоя са Пабло Пиати и Серхио Каналес, като и двамата лекуват контузии. От началото на сезона най-резултатни за тима на Маурисио Пелегрино са Роберто Солдадо и Жонас, като и двамата имат по три попадения на своята сметка. С толкова може да се похвали и алжирският полузащитник Софиане Фегхули.
Мачът между БАТЕ и Валенсия е днес от 21:45 часа.

Преди Лил – Байерн Мюнхен
Отборите на Лил и Байерн (Мюнхен) излизат един срещу друг в среща от група “F” на Шампионската лига днес. След като в предишния кръг баварският гранд допусна сензационно поражение от БАТЕ Борисов с 1:3, а французите бяха надиграни от Валенсия с 0:2, в момента лидер в класирането е беларуският отбор, който има пълен актив от 6 точки. Втора и трета позиция с по 3 точки делят Байерн и Валенсия, а Лил заема последно място с нулев актив.
Срещата на открития през изминалото лято стадион „Гранд Метропол” е изключително важна и за двата отбора. Домакините трябва да постигнат задължителна победа, ако искат да запазят шансове за класиране в следващата фаза. Отборът, воден от Руди Гарсия, е записал в последните осем официални мача една единствена победа.
Представянето на Лил като домакин в Шампионската лига също не е особено убедително, като последната победа на французите у дома в мач от груповата фаза на турнира е от 2006 година, а общият им баланс е три победи в 14 двубоя.
В Бундеслигата от осем мача Байерн има осем победи. Баварците са убедителен лидер с актив от 24 точки и изглеждат абсолютен фаворит за шампионската титла през този сезон. Баварците обаче също не са сред най-убедителните гости в Шампионската лига, като в последните си шест мача извън Мюнхен са допуснали четири загуби, едно равенство и една победа.
До момента двата тима не са се срещали помежду си, като в исторически план Байерн има 15 победи в 29 мача срещу съперници от Франция, а Лил може да се похвали с един успех от 5 мача с немски клубове.
Единствените проблеми за Руди Гарсия са наказанието на Матьо Дебюши, който получи червен картон в мача с Валенсия, както и контузиите на Идриса Гай и Рио Мавуба. В отсъствието на тримата се очаква на вратата да започне Леандро, пред него в защита ще са Бериа, Баша, Шеджу и Динье, в халфовата линия ще действат Педрети и Балмон, а атаката на отбора най-вероятно ще бъде водена от Калу, Мартин, Пайе и Ру.
Гостите от Мюнхен би трябвало да излязат с възможно най-добрия си състав в преследване на успеха. През уикенда в игра се завърна Давид Алаба, но той надали ще започне като титуляр в предстоящия двубой. Така защитата на баварците би трябвало да бъде традиционна – Лам, Боатенг, Данте и Бадщубер. В халфовата линия най-вероятно ще си партнират Хави Мартинес, Бастиан Швайнщайгер и Тони Кроос, но е възможно на мястото на Мартинес да започне и Луис Густаво. Нападението ще бъде водено от Марио Манджукич, а по крилата ще действат Томас Мюлер и Франк Рибери.

Треньорът на БАТЕ Борисов: Днес бе щастливата ни вечер
Треньорът на БАТЕ Борисов Виктор Гончаренко заяви след победата на отбора му над Байерн, че е горд с играчите си, съобщава официалният сайт на УЕФА. В мач от втория кръг в груповата фаза на Шампионската лига, група „F”, в Минск БАТЕ Борисов победи с 3:1 Байерн.
След двубоя Гончаренко заяви, че това е една от най-щастливите вечери в историята на клуба. Наставникът на БАТЕ Борисов допълни, че се опитва да не изпада в еуфория от успеха. Той коментира, че се гордее с характера, който са демонстрирали футболистите му. Гончаренко отказа за отличи когото и да било от състезателите си, заявявайки, че в основата на успеха е бил отборният дух. Специалистът призна, че играчите му са направили доста грешки в средата на терена, но са успели да ги компенсират с играта си на контраатака.
Виктор Гончаренко заяви, че и в най-смелите си мечта не е очаквал отборът му да реализира три гола във вратата на Байерн, който започна сезона перфектно.

Треньорът на Байерн: Вратарят на БАТЕ Борисов бе фантастичен
Треньорът на Байерн Юп Хайнкес не спести суперлативи за вратаря на БАТЕ Борисов Андрей Горбунов след двубоя между двата тима в Минск, съобщава офицалният сайт на УЕФА. БАТЕ Борисов победи Байерн с 3:1 в мач от втория кръг в група „F” на Шампионската лига.
Хайнкес коментира, че не е бил изненадан от играта на БАТЕ Борисов, като определи съперника като „организиран отбор, който строго спазва тактическата дисциплина, най-вече в отбрана”. Хайнкес анализира, че нападателите на Байерн са направили прекалено много пропуски пред вратата на съперника, за което тимът му е бил наказан. Според Хайнкес, най-добре за тоталното превъзходство на Байерн в мача говори факта, че най-добрият на терена е бил вратарят на БАТЕ Борисов, който се е представил фантастично, по думите му. Треньорът на Байерн добави, че отборът му не е имал и късмет в срещата, визирайки удара на Рибери, който срещна гредата на вратата на тима от Беларус.

Вратарят на Байерн: Всички сме в шок след загубата от БАТЕ Борисов
Вратарят на Байерн и националния отбор на Германия по футбол Мануел Нойер заяви след загубата на отбора си от БАТЕ Борисов с 1:3 в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига, че всички в отбора са в шок от случилото се, съобщава sport1.de. Според Нойер, основната причина за загубата е, че футболистите на Байерн са пропуснали положенията си пред вратата на съперника, който е играл прекалено отбранително. Вратарят коментира, че въпреки загубата, положението на Байерн в групата остава добро.

Треньорът на Валенсия: Успехът в този мач бе много важен за нас
Треньорът на Валенсия Маурисио Пелегрино заяви след победата на отбора си над френския Лил, че успехът в този мач е бил много важен за тима му, съобщава Football Espana. В мач от група „F” на Шампионската лига Валенсия победи на своя стадион „Местая” Лил с 2:0. След двубоя треньорът на Валенсия разясни, че това е бил първи домакински мач за тима му в групите на Шампионската лига и е било много важно този двубой да бъде спечелен. Специалистът добави, че се получил равностоен сблъсък с класен съперник. Треньорът на Валенсия отбеляза, че отборът му подобрява с всеки следващ изигран мач формата си, което го радва.

***

БАТЕ Борисов победи с 3:1 Байерн
На стадион “Динамо” в Минск белоруският шампион Бате Борисов победи с 3:1 Байерн Мюнхен в мач от втори кръг в Група „F” на турнира Шампионска лига. Първите два гола за домакините вкараха Павлов в 23-ата и Родионов в 78-ата минута. В последните секунди Рибери бе точен за „баварците”
В 94-ата минута Бресан от тима на домакините оформи крайния резултат. БАТЕ няма загуба в последните си 8 мача в турнира.

Валенсия победи Лил с 2:0
На стадион “Местая” испанският Валенсия победи френския Лил с 2:0 в мача от втори кръг в Група „F” на турнира Шампионска лига. Головете за домакините вкараха Макдеид в 31-ата и Жонас в 75-ата минута. Това е мач № 100 за домакините в евротурнирите, като испанският тим има 46 победи и 25 загуби. Лил спечели само един от последните си 10 мача в Шампионската лига.

Резултати/Програма на мачовете от група “F”
19 септември, 21:45 часа
Лил – БАТЕ (Борисов) 1:3
Байерн – Валенсия 2:0
2 октомври, 21:45 часа
Валенсия – Лил 2:0
БАТЕ (Борисов) – Байерн 3:1
23 октомври, 21:45 часа
БАТЕ (Борисов) – Валенсия
Лил – Байерн
7 ноември, 21:45 часа
Валенсия – БАТЕ (Борисов)
Байерн – Лил
20 ноември, 21:45 часа
БАТЕ (Борисов) – Лил
Валенсия – Байерн
5 декември, 21:45 часа
Лил – Валенсия
Байерн – БАТЕ (Борисов)

Класиране
1. БАТЕ (Борисов, Беларус) 2 2 0 0 6:2 6
2. Байерн (Германия) 2 1 0 1 3:3 3
3. Валенсия (Испания) 2 1 0 1 2:2 3
4. Лил (Франция) 2 0 0 2 1:5 0

ГРУПА “G”

Барселона посреща Селтик на “Камп Ноу”
Без четирима основни футболисти Барселона посреща Селтик в мач от група “G” на Шампионската лига днес. От състава на каталунците ще отсъстват контузените Карлес Пуйол, Даниел Алвеш и Жерар Пике и наказаният Серхио Бускетс. Пике вече е възстановен, но липсата на достатъчно пълноценни тренировки най-вероятно отново ще го остави извън титулярите.
Именно проблемите на Барселона в защита дават минимална надежда на шотландците. Селтик постигна историческа първа победа като гост в Шампионската лига в предишният кръг, надигравайки Спартак Москва с 3:2 и изненадващо е на втора позиция в класирането с четири точки, две по-малко от лидера Барселона.
Петима футболисти на “детелините” са с леки травми, но мениджърът Нийл Ленън очаква всички те да са готови за сблъсъка на “Ноу Камп”.
Селтик все още няма победа в Испания като в 13 мача е записал десет загуби и три равенства, но две от тези равенства са именно срещу Барселона.
Общо двата отбора са се изправяли един срещу друг осем пъти като Барса има четири победи, Селтик една.
Историята на сблъсъците помежду им датира от сезон 1963-1964 година, когато в турнира за купата на Панаирните градове Барселона печели на Камп Ноу с 3:1, а двубоят в Глазгоу завършва 0:0.

Спартак и Бенфика очакват последен шанс за класиране във фазата на елиминациите
Мачът между Спартак Москва и Бенфика от група “G” на Шампионска лига на стадион „Лужники” в Москва се явява решителен за участието им в следващата фаза на турнира. Двата отбора заемат последните две места в групата като португалците имат една точка, а руснаците са без спечелена такава.
Изненадваща загуба от Селтик с 2:3 на „Лужники” в предишният кръг на надпреварата предизвика криза в Спартак. Последваха две поражения в руското първенство и така бъдещето на мениджъра Унай Емери е под въпрос. На пресконференцията преди двубоя с Бенфика, испанският специалист подмина въпроса дали ще си подаде оставката при нова загуба.
Емери има сериозен проблем с вратарският пост , тъй като Андрий Дикан и Сергей Песяков са контузени. Така в двубоя с Бенфика ще пази третият вратар Артьом Ребров. Под въпрос е и Емануел Еменике.
Бенфика пристигна в Москва без контузените Пабло Аймар, Нолито и Карлош Мартинш. Николас Гайтан не е готов за двубоя, но ще играе.
Спартак и Бенфика никога досега не са играли помежду си.
Мачът е днес от 19:00 часа.

Третият вратар на Спартак (Москва) Артьом Ребров ще пази вратата срещу Бенфика
Третият вратар на Спартак (Москва) Артьом Ребров ще пази в мача от Шампионската лига по футбол с Бенфика, който ще се играе днес, 23 октомври, на стадион “Лужники” в руската столица. Вторият вратар на спартаковци Сергей Пясков не може да играе срещу португалския отбор, защото получи контузия в мача от 12-тия кръг на руското първенство с Анжи (Махачкала). Първият вратар на московския отбор – украинецът Андрей Дикан, продължава да лекува контузия на рамото.
“Аз и преди съм казвал, че ние имаме трима вратари от висока класа и във всеки момент всеки може да замести другия. Ребров е отличен вратар и аз му имам пълно доверие”, каза наставникът на Спартак Унай Емери.
В мача с Бенфика няма да вземе участие аржентинският защитник Хуан Инсауралде, а участието на нигерийския нападател Емануел Еменике, който вкара два гола на Селтик, е под въпрос. “Въпросът за участието на Еменике засега остава открит, ние ще решим след вечерната тренирвка”, каза Емери.

Пике е под въпрос за мача със Селтик
Защитникът на Барселона Жерард Пике вероятно ще пропусне двубоя от Шампионска лига срещу Селтик. Испанският национал продължава да изпитва болки в крака и не взе участие в последната тренировка на отбора.
Ситуацията за каталунците е сложна и заради контузията на капитана Карлес Пуйол, който още не е готов да се завърне в игра, съобщава вестник “Мундо Депортиво”.

Бенфика без Пабло Аймар, Карлуш Мартинш и Нолито в Москва
Бенфика тръгва за Москва за предстоящия двубой от Шампионската лига срещу Спартак без трима основни играчи. Полузащитниците Пабло Аймар, Карлуш Мартинш и Нолито страдат от различни травми и останаха извън групата от 20 играчи, определена от треньора Жорже Жезуш.
Завръщането на възстановения Николас Гайтан и участвалите за своите национални отбори Есекиел Гарай, Енцо Перес, Макси Перейра е добрата новина за Жезус преди гостуването на „Лужники”.
Спартак (Москва) и Бенфика се изправят един срещу друг на 23 октомври в среща от група G на най-силния клубен турнир. И двата тима ще търсят задължителна победа, тъй като в момента са на незавидни позиции. Португалците са на трето място с една точка, а руснаците са последни с нула. Лидер е Барселона с шест точки, следван от Селтик с четири.

Треньорът на Барселона: Алексис Санчес показва сериозно израстване
Треньорът на Барселона Тито Виланова похвали играта на Алексис Санчес в мача срещу Бенфика. В двубой от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига, група „G”, Барселона победи като гост Бенфика с 2:0. Наставникът на Барселона отбеляза след двубоя, че отдавна отборът му не е стигал до успех на терена на Бенфика. Виланова обърна внимание на представянето в мача на Алексис Санчес, който, според думите му, показвал сериозно израстване с всеки следващ мач. Специалистът анализира, че в началото на сезона сериозно развитие е показал Сеск Фабрегас, а сега явно идва моментът на Санчес.
Треньорът на Барселона обърна внимание и на контузията на Карлес Пуйол. Виланова призна, че отсъствието на бранителя ще създаде сериозни проблеми за Барселона, като върху Машчерано ще падне по-сериозна отговорност в предстоящите мачове. Треньорът на Барселона добави, че с оглед на ситуацията преди двубоя с Реал (Мадрид) в края на седмицата, Машчерано няма как да получи почивка и за този уикиенд, въпреки че има изиграни вече 14 мача поред от началото на сезона. Под въпрос за мача с Реал е и Жерар Пике, като най-вероятно в игра ще се появи Марк Бартра.

Барселона без Пуьол за месец и половина
Защитникът на Барселона Карлес Пуьол ще бъде извън терена най-малко месец и половина, съобщава sport.es. Футболистът получи контузия в мача от втория кръг на груповата фаза на Шампинската лига срещу португалския Бенфика (2:0).
Според информацията, футболистът е преминал обстойни медицински прегледи, които са установили, че Пуйол има сериозна контузия на ръката, като не е било установено счупване. След допълнителни тестове ще стане ясно дали ще се наложи и операция.

Мениджърът на Селтик: Момчетата ме направиха най-гордият наставник в Европа
Мениджърът на шотландския Селтик Нил Ленън заяви след победата на тима си над Спартак (Москва) с 3:2, че играчите му са го направили най-щастливият наставник в Европа, съобщава официалният сайт на УЕФА. В мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига, група „G”, Селтик победи като гост Спартак (Москва) с 3:2. Ленън коментира, че футболистите му са показали страхотен дух и характер в тежки моменти. Специалистът бе категоричен, че отборът му е заслужавал повече успеха. Ленън специално отличи изявите на Гари Хупър.Мениджърът на Селтик отбеляза, че мачът е исторически за клуба, тъй като отборът е стигнал до първата си победа като гост в Шампионската лига.
Треньорът на Спартак Унай Емери бе крайно недоволен от играта в отбрана на тима си. Испанският специалист уточни, че проблемите не са само в защитниците, а в целия тим. Наставникът допълни, че играчите му са губели владеенето на топката прекалено лесно. Емери добави, че изгонването на Инсауралде също е оказало влияние.

Треньорът на Валенсия: Успехът в този мач бе много важен за нас
Треньорът на Валенсия Маурисио Пелегрино заяви след победата на отбора си над френския Лил, че успехът в този мач е бил много важен за тима му, съобщава Football Espana. В мач от група „F” на Шампионската лига Валенсия победи на своя стадион „Местая” Лил с 2:0. След двубоя треньорът на Валенсия разясни, че това е бил първи домакински мач за тима му в групите на Шампионската лига и е било много важно този двубой да бъде спечелен. Специалистът добави, че се получил равностоен сблъсък с класен съперник. Треньорът на Валенсия отбеляза, че отборът му подобрява с всеки следващ изигран мач формата си, което го радва.

***

Барселона с „Пирова победа” с 2:0 срещу Бенфика, изгуби Пуйол за Ел Класико
На стадион “Да Луж” в Лисабон Барселона победи Бенфика с 2:0 и е лидер в Група „G” на турнира Шампионска лига. Каталунците обаче загубиха своя капитан Карлес Пуйол за дерби то с Реал Мадрид в неделя. При единоборство с халфовете на съперника Пуйол счупи ръката си и ще отсъства поне месец от терените.
Първия гол за каталунците в мача вкара Алексис Санчес в 6-ата минута, а в 55-ата Фабрегас бе точен за 2:0.
Това бяха първите два гола за испанския вицешампион при гостуванията му в Лисабон.
От 6 мача между двата тима в евротурнирите една победа имат домакините, 2 са равенствата, а вече 3 са успехите за каталунците.
Барселона няма загуба в последните си 6 визити в Португалия, като в 5 от тях не допусна попадение.

Спартак Москва загуби от Селтик с 2:3
Шотландският Селтик победи с 3:2 като гост Спартак Москва в мач от втори кръг на група „G” в турнира Шампионска лига. Гол за гостите на стадион „Лужники” вкара Хуупър в 12-ата минута, а Еменике изравни в 41-ата и даде преднина на Спартак за 2:1 6 минути по-късно.Съотборникът му Комбаров обаче си вкара автогол в 71-ата минута за 2:2. В последните секунди на двубоя Самарас донесе победата на гостите.

Резултати/Програма на мачовете от група “G”
19 септември, 21:45 часа
Барселона – Спартак (Москва) 3:2
Селтик – Валенсия 0:0
2 октомври, 19:00 часа
Спартак (Москва) – Селтик 2:3
21:45 часа
Бенфика – Барселона 0:2
23 октомври, 19:00 часа
Спартак (Москва) – Бенфика
21:45 часа
Барселона – Селтик
7 ноември, 21:45 часа
Бенфика – Спартак (Москва)
Селтик – Барселона
20 ноември, 19:00 часа
Спартак (Москва) – Барселона
21:45 часа
Бенфика – Селтик
5 декември, 21:45 часа
Барселона – Бенфика
Селтик – Спартак (Москва)

Класиране
1. Барселона (Испания) 2 2 0 0 5:2 6
2. Селтик (Шотландия) 2 1 1 0 3:2 4
3. Бенфика (Португалия) 2 0 1 1 0:2 1
4. Спартак (Москва) 2 0 0 2 4:6 0

ГРУПА “H”

Преди Галатасарай – Клуж
Галатасарай все още няма спечелена точка в група “Н” на Шампионската лига. В миналия кръг пък турският гранд допусна загуба на своя стадион от Брага. Двубоят срещу Клуж днес се явява отлична възможност за Галатасарай да завоюва първите си три точки. Със сигурност извън сметките на треньора е Томаш Уйфалуши, който е трайно контузен.
По-сериозният проблем обаче пред Терим е, че трима основни футболисти Бурак Йълмъз, Хакан Балта и Селчук Инан са под въпрос за важния мач. Стадион “Али Сами Йен” в Истанбул остава един от най-негостоприемните стадиони в Европа и домакините ще търсят трите точки.
Отборът на Йоан Андоне от своя страна се представя чудесно при гостуванията. В предварителните кръгове шампионът на Румъния победи като гост Слован Либерец и Базел.
В първия кръг в група “Н” Клуж с две контраатаки стигна до победата с 2:0 в Брага. Няма съмнение, че Йоан Андоне ще заложи за пореден път на затворена игра и ще разчита на бързи контраатаки и при гостуването на Галатасарай. Наставникът няма никакви проблеми с контузени или наказани играчи и ще хвърли всичко най-добро в балканското дерби.
Мачът е от 21:45 часа.

Манчестър Юнайтед посреща Спортинг Брага на “Олд Трафорд”
Манчестър Юнайтед ще гони трета поредна победа в двубоя от “H” група на Шампионската лига срещу Спортинг (Брага). Домакините са фаворити на “Олд Трафорд” срещу португалския отбор, но Брага разполага с изключително балансиран състав, който трудно допуска голове.
Доказателство за това е последния мач в Истанбул, когато отборът, воден от Жозе Песейро, спечели с 2:0 срещу Галатасарай и по този начин вече в седем мача поред не допуска загуба навън в европейските клубни турнири. Явно е, че изненадващата загуба у дома от Клуж в първия кръг не повлия на Брага и сега тимът ще се опита да вземе поне точка на “Олд Трафорд”.
Жозе Песейро няма никакви кадрови проблеми и ще може да избира измежду всичките си налични футболисти. За разлика от него обаче сър Алекс Фъргюсън не може да разчита на контузените защитници Крис Смолинг, Неманя Видич и Фил Джоунс.
Мениджърът на Юнайтед заяви, че ще остави извън групата още и Рио Фърдинанд и Патрис Евра и по този начин отбраната на “червените дяволи” ще изглежда по доста странен начин срещу Брага. Скоулс също най-вероятно ще бъде оставен да почива, но пък Ашли Йънг се завръща в състава.
Двубоят от Шампионската лига е във вторник от 21:45 часа.

Трима титуляри отпаднаха от състава на Юнайтед за мача с Брага
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън няма да разчита на трима от основните си играчи за домакинството срещу португалския Спортинг (Брага) от Група „H” на Шампионската лига. Мачът е днес вечер от 21:45 часа на „Олд Трафорд” в Манчестър.
Японският национал Шинджи Кагава, Том Клевърли и ветеранът Райън Гигс получават почивка от сър Алекс Фъргюсън, след като играха при домакинската победа срещу Сток Сити (3:2) през уикенда.
В същото време се очаква завръщането в игра на опитния бранител Рио Фърдинанд, който изглади отношенията си с шотландския мениджър. В събота Фърдинанд отказа да носи тениска против расизма и си навлече гнева на Фъргюсън. Въпреки това двамата са се срещнали в неделя и са се разбрали по един от най-актуалните въпроси във Великобритания в този момент.
Друг от централните бранители на „червените” Крис Смолинг обаче все още лекува контузия и няма да играе срещу Спортинг (Брага). Партньор на Фърдинанд в центъра на защитата за сблъсъка с португалците ще бъде Джони Евънс.

Брага с кадрови проблеми преди мача с Манчестър Юнайтед
Проблеми в отбраната изпитват в Брага преди гостуването на Манчестър Юнайтед от Шампионската лига.
“Червените” приемат португалските “артилеристи” във вторник. Срещата е от 21:45 часа.
Левият защитник на Брага Исмайли получи контузия в лявото бедро в последния мач от купата на Португалия срещу Лейшоеш и бе принудително заменен от Рубен Аморим в началото на второто полувреме. Исмайли е под въпрос и това дали ще участва ще бъде решено в последния момент.
Другият проблем е централният бранител Дъглао. Той пропусна въпросната последна среща за Купата и при него шанса да играе на “Олд Трафорд” дори е по-малък.

Ако си решим проблемите в защита, ще спечелим турнира
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви пред Daily Mirror, че една от основните цели пред тима му този сезон е спечелването на Шампионската лига. Шотландският специалист коментира, че турнирът е специален тази година, тъй като финалният мач ще е на „Уембли”. Фъргюсън каза, че това е допълнителен стимул за отбора му да спечели надпреварата. Според мениджъра на Манчестър Юнайтед, ако тимът успее да реши проблемите си в защита, отборът има всички шансове да играе финал в турнира този сезон.
Мениджърът на Манчестър Юнайтед: Пред вратата ни почти нямаше опасности
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън похвали футболистите си за представянето им срещу румънския Клуж, съобщава BBC. В мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига, група „H” Манчестър Юнайтед победи като гост Клуж с 2:1. След двубоя мениджърът на Манчестър Юнайтед коментира, че успехът на тима му е напълно заслужен. Шотландският специалист отбеляза, че домакините почти не са имали положения за гол, но е можело да измъкнат точката. Сър Алекс Фъргюсън заяви, че е останал доволен от представянето на всичките си футболисти, като специално отбеляза намесата на вратаря Давид де Хеа в края на мача, с която стражът е помогнал за спечелването на трите точки.

Треньорът на Галатасарай: След първия гол за Спортинг (Брага) всичко рухна
Треньорът на турския Галатасарай Фатих Терим бе крайно разочарован от представянето на тима си срещу португалския Спортинг (Брага), съобщава официалният сайт на УЕФА. В мач от група „H” на Шампионската лига Спортинг победи като гост Галатасарай с 2:0.
След двубоя наставникът на Галатасарай заяви, че до първия гол на Спортинг отборът му е имал пълен контрол върху играта. Терим каза, че футболистите на гостите са успели да стигнат до гол още при първото си положение. Специалистът заяви, че всичко в тактиката на отбора му е рухнало след първото попадение в мача и до края играчите му така и не са успели да променят нищо.
Треньорът на Спортинг, Рубен Аморим каза, че двубоят се е развил изцяло по сценария на неговия тим. Той каза, че в първия си мач от Шампионската лига срещу румънския Клуж (0:2) футболистите му са отправили 35 удара към вратата на съперника, но попадение така и не е влязло. Сега ситуацията се е развила точно обратното.

***

Брага победи Галатасарай с 2:0 като гост
На стадион “Тюрктелеком Арена” в Истанбул Галатасарай загуби от Спортинг (Брага) с 0:2 в мач от втори кръг в Група „Н” на турнира Шампионска лига. Головете за португалския тим вкараха Микаел в 27-ата и Алан в 94-ата минута. Двата тима не бяха играли помежду си до момента.
Галатасарай има само две победи в последните си 12 мача в Шампионската лига. Спортинг (Брага) няма загуба в последните си 7 гостувания в Европа.

Клуж – Манчестър Юнайтед 1:2
На стадион “Д-р Константин Ръдулеску” Клуж загуби от Манчестър Юнайтед с 1:2 в мача от втори кръг в Група „Н” на турнира Шампионска лига. Домакините поведоха с гол на Капетанос в 19-ата минута, а Ван Перси вкара своите 10-и и 11-и гол в последните си 17 мача в турнира в 29-ата и 49-ата минута, за да донесе трите точки за гостите. Двата тима не бяха играли един срещу друг до момента.

Резултати/Програма на мачовете от група “H”
19 септември, 21:45 часа
Манчестър Юнайтед – Галатасарай 1:0
Спортинг (Брага) – ЧФР Клуж 0:2
2 октомври, 21:45 часа
ЧФР Клуж – Манчестър Юнайтед 1:2
Галатасарай – Спортинг (Брага) 0:2
23 октомври, 21:45 часа
Галатасарай – ЧФР Клуж
Манчестър Юнайтед – Спортинг (Брага)
7 ноември, 21:45 часа
ЧФР Клуж – Галатасарай
Спортинг (Брага) – Манчестър Юнайтед
20 ноември, 21:45 часа
Галатасарай – Манчестър Юнайтед
ЧФР Клуж – Спортинг (Брага)
5 декември, 21:45 часа
Манчестър Юнайтед – ЧФР Клуж
Спортинг (Брага) – Галатасарай

Класиране
1. Манчестър Юнайтед (Англия) 2 2 0 0 3:1 6
2. ЧФР Клуж (Румъния) 2 1 0 1 3:2 3
3. Спортинг (Брага, Португалия) 2 1 0 1 2:2 3
4.Галатасарай (Румъния) 2 0 0 2 0:3 0

Съдийски назначения за мачовете тази седмица

23 ОКТОМВРИ (ВТОРНИК), 21:45 часа
ГРУПА “Е”
Нордселанд – Ювентус
Копенхаген, “Паркен”
Съдия: Дениз Айтекин (Германия)

Шахтьор (Донецк) – Челси
Донецк, “Донбас Арена”
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

ГРУПА “F”
БАТЕ Борисов – Валенсия
Минск, “Динамо”
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Лил – Байерн
Лил, “Гранд Стад Лил Метропол”
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

ГРУПА “G”
19:00 часа
Спартак (Москва) – Бенфика
Москва, “Лужники”
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

21:45 часа
Барселона – Селтик
Барселона, “Камп Ноу”
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

ГРУПА “H”
Галатасарай – ЧФР Клуж
Истанбул, “Тюрктелеком Арена”
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)

Манчестър Юнайтед – Спортинг (Брага)
Манчестър, “Олд Трафорд”
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

24 ОКТОМВРИ (СРЯДА),21:45 часа
ГРУПА “А”
Порто – Динамо (Киев)
Порто, “До Драгао”
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Динамо (Загреб) – ПСЖ
Загреб, “Максимир”
Съдия: Фърат Айдънус (Турция)

ГРУПА “В”
Арсенал – Шалке 04
Лондон, “Емирейтс Стейдиъм”
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Монпелие – Олимпиакос
Монпелие, “Ла Мосон”
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

ГРУПА “С”
19:00 часа
Зенит – Андерлехт
Санкт Петербург, “Петровски”
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)

Малага – Милан
Малага, “Ла Росаледа”
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

ГРУПА “D”
Аякс – Манчестър Сити
Амстердам, “Амстердам Арена”
Съдия: Свейн Одвар Моен (Норвегия)

Борусия (Дортмунд) – Реал (Мадрид)
Дортмунд, “Сигнал Идуна Парк”
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

Програма на мачовете от турнира на 23 ноември:

19:00 часа
Спартак Москва – Бенфика
21:45 часа
Барселона – Селтик
Бате Борисов – Валенсия
Нордселанд – Ювентус
Галатасарай – Клуж
Лил – Байерн Мюнхен
Манчестър Юнайтед – Брага
Шахтьор Донецк – Челси

ОСМИНАФИНАЛИ
12-20 февруари
5-13 март

ЧЕТВЪРТФИНАЛИ
2-3 април
9-10 април

ПОЛУФИНАЛИ
23-24 април
30 април -1 май

ФИНАЛ
25 май 2013 г., Лондон, ст. “Уембли”