Борусия (Д) – Реал Мадрид е гвоздеят в програмата на ШЛ днес

Днес ще се изиграят и останалите 8 мача от груповата фаза на Шампионската лига,SPORT.BNT.BG

В Група „А” Порто и Динамо Киев излизат в директна битка за лидерството в групата. На “Драгао” драконите сразиха могъщите финансово ПСЖ и отново ще излязат за победа. В другия мач от групата Динамо Загреб е домакин на Пари Сен Жермен.Хърватите ще търсят първи точки, но срещу далеч по-класния тим на парижани ще им е трудно.

В група „B” Арсенал посреща немския Шалке 04 с две точки аванс пред тима от Гелзенкирхен и с апетит да оглави групата.  В другия двубой  френският шампион Монпелие посреща гръцкия Олимпиакос.

В група „С” от 19:00 часа на стадион „Петровски” в Санкт Петербург ще започне ранният от днешната програма, в който руският Зенит е домакин на белгийския Андерлехт. Мултимилионната селекция на Лучано Спалети е задължена да гони първи три точки в настоящата кампания, ако желае да играе на 1/8.  В другия двубой закъсалият тим на Милан гостува на лидера Малага.

В група “D”  или “групата на шампионите” Манчестър Сити ще се опита да спечели първа победа в груповата фаза срещу холандския Аякс в Амстердам, а испанският шампион Реал Мадрид е гост на немския Борусия Дортмунд. Зрелището е гарантирано.

Автор:Петър Манолов