Националките до 19 години биха след 3 години

снимка: viasport.bg

 

Българският национален отбор по футбол за жени до 19 години записа първата си победа след повече от 3 години. Тимът на Емил Кърцелски се наложи с 3:1 над Естония в мач от квалификациите за европейско първенство, които се играха в Каварна,БЛИЦ
Евдокия Попадийнова откри резултата още в 5-ата минута след асистенция на Кьосева. По този начин Попадийнова си поднесе прекрасен подакър за утрешния 16-и рожден ден. 20 минути по-късно Николета Бойчева удвои.
Три минути след почивката Силя Горошко си вкара автогол и даде класически аванс на българските националки. В 62-ата минута Мерили Тоом се отчете с почетно попадение за естонките.
Това беше първа победа за българския национален отбор за жени до 19 г. от 24 септември 2009 г., когато се наложи с 1:0 над Северна Ирландия. След това в тази възрастова група родните националки записаха 8 поредни загуби с голова разлика 1:33.
С победата в Каварна тимът на Емил Кърцелски зае трето място в квалификационната група, след като преди това бяха записани загуби с 0:6 от Финландия и 0:7 от Испания. Финландия е на първо място с 9 точки, три повече от Испания. Естонските са последни без спечелен актив.
Както е известно, вчера националният отбор за девойки до 17 години постигна първата победа в своята история, след като победи Молдова с 1:0.