Пирин (ГД) удари Берое насред Стара Загора

Със загуба у дома дебютира на поста старши-треньор на Берое Петър Хубчев. Пирин (Гоце Делчев) хитро спечели трите точки в Стара Загора, вкарвайки три гола. Любомир Гуцев откри за гостите в 31-ата минута, Веселин Марчев покачи девет минути по-късно. Две попадение на Педро Еуженио в 43-ата и продължението на първото полувреме върнаха беройци в мача в края на първото полувреме. Васил Панайотов обаче направи резултата 3:2 в полза на Пирин в 72-ата минута,NOVSPORT.COM

Novsport.com проследи на живо мача от стадиона в Стара Загора, благодарение на Берое Онлайн!

Беройци започнаха доста лежерно срещата, а през първото полувреме не бяха особено концентрирани нито във фаза атака, нито докато се отбраняваха.

Във втората минута при центриране от корнер Стефан Велев прати топката към Веселин Пенев. Защитникът на Берое засече с глава, но топката мина над напречната греда на вратата на Абди Абдиков.

В 10-ата минута Владимир Зафиров засече с глава след ново центриране в наказателното поле, но топката мина на 2-3 метра над вратата.

Девет минути по-късно най-активния за беройци през целия мач Педро Еуженио стреля от 12-13 метра, но Абди Абдиков успява да боксира.

В 25-ата минута Стефан Велев навлезе в наказателното поле, пред него имаше защитник и затова националът подаде към Родолфо, който от 14-15 метра пробва удар към вратата след като финтира бранител на Пирин, но топката е насочена слабо в ръцете на Абдиков.

Педро Еуженио намери добре успоредно на голлинията на границата на малкия пеналт Антонио Ливраменто в 26-ата минута, но Гуцев се намеси чудесно и успя да предотврати удар на португалецът.

При контаатаката Веселин Марчев стреля от воле от 11 метра след грешка на Зафиров, но ударът на играча на Гоце Делчев не намери рамката на вратата.

Гостите откриха резултата в 31-ата минута. Петър Лазаров центрира добре право на главата на Любомир Гуцев, който насочи топката в левия ъгъл на вратата и се разписа за 1:0.

В 33-ата минута Давид Каядо пое кълбото край тъчлинията, навлезе няколко метра и стреля, топката рикошира в Гуцев, който се изпречи на пътя й и падна на земята. Остана съмнение, че при блокирането Гуцев е играл с ръка.

Четири минути по-късно Стефан Велев стреля добре от далеч на мокрия терен, топката летеше към долния десен ъгъл на вратата на Абдиков, но той с последни усилия успя да я изчисти в корнер.

Изненадващо за мнозина Пирин се добра и до втори гол в 40-ата минута. При хитро отиграване се стигна до извеждащ пас зад защитата на Берое. Кирил Акалски излезе напред да пресрещне Веселин Марчев, който обаче технично прехвърли стража на Берое и се разписа за 2:0.

Беройци вдигнаха оборотите и два гола на Педро Еуженио доведоха до 2:2.

Първо в 43-ата минута португалецът се разписа от пряк свободен удар като прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:2.

След това в продължението на първата част Еуженио отбеляза изключително красив гол от границата на наказателното поле встрани на вратата.

След почивката и двата отбора не създадоха кой знае колко опасности. Беройци бяха по-активни, но гостите организираха опани контри.

В 49-ата минута при центриране на Родолфо към Иво Иванов към далечната греда. Иванов засече, но топката мина покрай вратата.

Каядо подаде с глава към Родолфо в 53-ата минута. Бразилецът обаче се подхлъзна на мокрия терен, като се опита да отправи и удар, но бе неточен.

В 57-ата минута Родолфо видя добре включилия се от дясно Ливраменто и му подаде топката. Португалецът овладява на гърди и стреля, но Абдиков се намеси добре и спаси.

В 72-ата минута Стефан Спасов спести втори жълт картон за Веселин Марчев, който фаулира грубо Педро Еуженио по десния фланг на атаката на Берое.

При бързата контраатака играчите на Пирин се организираха много добре за многото празни пространства, които им бяха оставили беройци. Васил Панайотов получи и добре прати топката в мрежата за 2:3.

В 81-ата минута при добро центриране на Педро Еуженио в наказателното поле, Абдиков успя да овладее.

Три минути преди края на редовното време Мартин Райнов овладя добре в дъгата пред наказателното поле и бе фаулиран. Реферът отсъди пряк свободен удар. Зад топката застана Педро Еуженио, но топката попадна право в ръцете на Абдиков.

В следващия кръг на 4 ноември 2012, неделя от 14:30 часа Берое гостува на Локомотив в София. Срещата ще се играе на стадиона в кв. Надежда. В сряда пък Берое приема под Аязмото от 18 часа Академик (София) в първи мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България.

 

Берое

БЕРОЕ

2 : 3

Краен

ПИРИН-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Пирин-Гоце Делчев

27 октомври 2012 18:01, Стадион: “Берое”, Стара Загора,
Гл.съдия: Стефан Спасов, Перник

Гол  0 : 1   5. Любомир Гуцев  31′
Гол  0 : 2   10. Веселин Марчев  40′
Гол  1 : 2   77. Педро Еуженио  43′
Гол  2 : 2   77. Педро Еуженио  45+1′
Гол  2 : 3   21. Васил Панайотов  72′
Берое
12. Кирил Акалски
77. Педро Еуженио Гол Гол
3. Владимир Зафиров (к)
6. Иво Иванов
28. Веселин Пенев
8. Алберто Лоузейро Смяна за състезател излизащ от игра
16. Стефан Велев
88. Давид Каядо
10. Антонио Ливраменто Смяна за състезател излизащ от игра
11. Родолфо Контузия или получаване на медицинска помощ Смяна за състезател излизащ от игра
7. Георги Андонов
Резерви:
33. Теодор Скорчев
15. Георги Динков
14. Игнат Дишлиев
25. Мирослав Енчев
19. Мартин Райнов Смяна за състезател влизащ в игра
9. Иван Горанов Смяна за състезател влизащ в игра
22. Жоао Франциско де Салеш Смяна за състезател влизащ в игра
Старши треньор:
Петър Хубчев
Пирин-Гоце Делчев
83. Абди Абдиков
6. Атанас Фиданин Жълт картон
5. Любомир Гуцев Гол
3. Димитър Пиргов Жълт картон
4. Атанас Дреновички
18. Румен Лапантов
8. Петър Лазаров (к) Смяна за състезател излизащ от игра
20. Драги Коцев Смяна за състезател излизащ от игра
10. Веселин Марчев Гол
21. Васил Панайотов Гол
9. Борислав Хазуров Смяна за състезател излизащ от игра
Резерви:
88. Ангел Юсеф
7. Албин Одза Смяна за състезател влизащ в игра
11. Виктор Шишков
22. Антон Киров Смяна за състезател влизащ в игра
23. Илиян Марчев
28. Георги Петров Смяна за състезател влизащ в игра
30. Иван Стоянов
Старши треньор:
Тенчо Тенев

Събития

90+3′ Край на мача КРАЙ НА МАЧА!
90+2′ Смяна за състезател излизащ от игра Петър Лазаров излиза
90+2′ Смяна за състезател влизащ в игра последна смяна в отбора на Пирин. Георги Петров заменя Петър Лазаров
90′ 3 минути добавено време
89′ Смяна за състезател влизащ в игра Антон Киров влиза
89′ Смяна за състезател излизащ от игра Смяна в отбора на Пирин. Драги Коцев е замен
87′ Удар Мартин Райнов овладаяда добре в дъгата пред наказателното поле и в фаулиран. Реферът отсъжда пряк свободен удар. Зад топката застава Педро Еуженио, но топката попада право в ръцете на Абдиков
86′ Жълт картон Жълт картон за Димитър Пиргов (Пирин) за груб фаул.
83′ Удар Удар на Одза от 22-23 метра, но топката минава в ляво от вратата на Акалски
81′ Центриране Добро центриране на Педро Еуженио в наказателното поле, Абдиков успява да овладее.
76′ Смяна за състезател излизащ от игра Алберто Лоузейро излиза
76′ Смяна за състезател влизащ в игра Последна смяна и за Берое. Мартин Райнов влиза
76′ Смяна за състезател излизащ от игра Хазуров излиза
76′ Смяна за състезател влизащ в игра Смяна при гостите. Албин Одзи заема мястото на Борислав Хазуров
72′ Гол Трети гол за Пирин. Бърза контраатака за гостите през много празни пространства в защита. Топката попада във Васил Панайтов, който бележи за 2:3.
70′ Смяна за състезател излизащ от игра Антонио Ливраменто излиза
70′ Смяна за състезател влизащ в игра Втора смяна в отбора на Берое. Жоао Франциско де Салеш влиза
63′ Смяна за състезател влизащ в игра Иван Горанов влиза
63′ Смяна за състезател излизащ от игра Родолфо излиза
62′ Контузия или получаване на медицинска помощ Родолфо е изнесен на носилка
57′ Удар Родолфо вижда добре включилия се от дясно Ливраменто и му подава топката. Португалецът овладява на гърди и стреля, но Абдиков се намесва добре и лови
53′ Удар Каядо подава с глава към Родолфо, който хлъзгайки се на мокрия терен се опитва да отправи удар, но е неточен
49′ Центриране Центриране на Родолфо към Иво Иванов към далечната греда. Иванов засича, но топката минава покрай вратата
46′ Начало на мача Начало на второто полувреме. Без смени в двата отбора.
45+2′ Край на мача Край на първото полувреме!
45+1′ Гол Берое изравнява! Изключително красив гол за домакините от границата на наказателното поле встрани. Педро Еуженио бележи за 2:2.
45′ 2 минути добавено време
43′ Гол Гол за Берое. Педро Еуженио бележи от пряк свободен удар, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:2.
40′ Гол Втори Гол за Пирин. Извеждащ пас зад защитата на Берое. Кирил Акалски излиза напред да пресрещне Веселин Марчев, който технично прехвърля вратаря и бележи за 0:2
37′ Bнимание Стефан Велев стреля добре от далеч на мокрия терен, топката лети към долния десен ъгъл на вратата на Абдиков, но той с последни усилия успява да я изчисти в корнер.
33′ Давид Каядо поема топката край тъчлинията, навлиза няколко метра и стреля, топката рикошира в Гуцев, който се изпречва на пътя й и пада на земята. Остава съмнение, че при блокирането Гуцев е играл с ръка.
31′ Гол Гол за Пирин! Петър Лазаров центрира добре право на главата на Любомир Гуцев, който насочва топката в левия ъгъл на вратата и бележи за 0:1.
26′ Удар Веселин Марчев стреля от воле от 11 метра след грешка на Зафиров, но ударът на играчът на Гоце Делчев не намира рамката на вратата.
26′ Центриране Еуженио намира добре успоредно на голлинията на границата на малкия пеналт Антонио Ливраменто, но Гуцев се намесва чудесно и успява да предотврати удар на португалецът.
25′ Удар Стефан Велев навлиза в наказателното поле, пред него има защитник и затова подава към Родолфо, който от 14-15 метра пробва удар към вратата след като финтира бранител на Пирин, но топката е насочена слабо в ръцете на Абдиков
21′ Жълт картон Жълт картон за Атанас Фидадин (Пирин) за груб фаул срещу Родолфо.
19′ Удар Силен удар на Педро Еуженио от 12-13 метра, но Абди Абдиков успява да боксира.
15′ Берое владее топката, но засега не стига до завършващ удар.
10′ Удар Владимир Зафиров засича с глава след ново центриране в наказателното поле, но топката минава на 2-3 метра над вратата.
2′ Удар центриране от корнер. Стефан Велев към Веселин Пенев, който засича с глава, но топката минава над напречната греда на вратата на Абди Абдиков.
1′ Начало на мача Начало на мача!