Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

„Левски се измъчи срещу Локомотив (Пловдив”, съобщава на първата си страница вестник „7 дни спорт”. Левски победи с 2:1 Локомотив (Пловдив) пред 1500 зрители на “Георги Аспарухов” и се изравни на върха в класирането с Лудогорец. Първия си гол със „синята” фланелка отбеляза Жоао Силва, който бе най-добрият за своя тим. Другото попадение за успеха отбеляза защитникът Ромейн Ели, а Нуно Пинто си отбеляза автогол. Победата на Левски обаче не дойде никак лесно, след като Локомотив също имаше своите шансове. Домакините можеха да поведат още във 2-ата минута, но Ели стреля много високо. Две минути по-късно Силва за малко да счупи напречната греда на пловдивчани с бомбен шут от над 30 метра. Все пак в 33-ата минута гол най-накрая падна. След центриране от корнер Силва стреля с глава, Господинов парира, но при добавката Ромейн Ели беше безпогрешен -1:0. В края на първата част Локомотив можеше да изравни след голяма глупост на Пламен Илиев. Той си спря лошо топката, Маламов му я взе, но преди да вкара, се подхлъзна и падна. След почивката Левски продължи да играе по-добре и вкара втори гол. Пет минути след подновяването на играта Жоао Силва отбеляза първото си попадение със синия екип. Гаджев изведе Карвальо сам срещу Господинов, той пусна към Силва и португалецът не сбърка. 10 минути по-късно Локомотив се върна в мача. След разбъркване в наказателното поле на сините Курдов отклони топката, а Пинто вкара в собствената си врата.
„Голям мач и 1:1 в Пловдив”, съобщава още изданието. Ботев (Пловдив) и ЦСКА сътвориха футболен празник в Пловдив. Двата отбора завършиха наравно 1:1 за радост на 17-те хиляди зрители на стадион “Христо Ботев”. Ботев и ЦСКА направиха много интригуващ двубой, с много положения пред двете врати и две греди на „армейците”.
Иван Цветков изведе „жълто-черните” напред в резултата в края на първото полувреме. Той се разписа от дузпа в 42-ата минута, която бе отсъдена за нарушение на Родригес срещу него. През второто полувреме ЦСКА натисна и в 80-ата минута резервата Тасио изравни резултата. Само две минути по-късно бразилецът можеше и да донесе победата на своя тим, но от няколко метра не успя да уцели вратата. Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла остана доволен от играта на отбора. Според него треньорът Стойчо Младенов е направил правилните смени, но в отбора си личи липсата на качествен офанзивен халф.
„Лудогорец с първа загуба за сезона”, пише още вестник „7 дни спорт”. Шампионът Лудогорец записа първата си загуба от началото на сезона, след като отстъпи с 0:1 при гостуването на Черноморец. Единствения гол в мача реализира Тодор Паланков, който се възползва от колективна грешка в защитата на разградчани. Още от първите минути домакините заиграха по-добре и създадоха няколко опасности пред Иван Чворович. До почивката обаче Лудогорец пропусна чрез франк Гуела и Станислав Генчев. След почивката с пропуски се отличиха Миро Иванов и Емил Гъргоров, но въпреки това Черноморец устиска крехкия си аванс.
„Димитър Бербатов вкарва с пукнато ребро” , съобщава вестник „Меридиан мач” . Димитър Бербатов не можа да донесе победата на Фулъм срещу Рединг във Висшата лига, макар да се разписа в драмата, завършила 3:3, и то с пукнато ребро. 31-годишният ни звезден нападател вкара за 3:2 в 88-ата минута, но секунди по-късно Робсън-Кану изравни за домакините. На полувремето на Митко бяха бити обезболяващи инжекции заради пукването. Бербатов трябва да си дойде другата неделя, за да присъства на финала на Турнира на шампионките в тениса в „Арена Армеец” в София.
„Спортният директор на Ботев (Пловдив): Вътрешни хора подливат вода на отбора” , пише още изданието. „Вътрешни хора подливат вода на отбора, но лично ще изчистя това нещо”, закани се на недоброжелателите си спортният директор на Ботев (Пловдив) Александър Александров след 1:1 с ЦСКА. „Добър мач. Мисля, че задоволихме всички претенции. Имаше доста спорни ситуации, както можеше да спечелим, така можеше и да загубим. ЦСКА дойде след спечеленото дерби срещу Левски с приповдигнато самочувствие. ЦСКА не е изобщо слаб отбор и смятам, че точката е заслужена”, сподели Александров за самия мач. „Продължаваме да вървим по правилна линия. Зарадвахме хората, играхме добре. Има още какво да се желае. Ние сме отбор на три месеца, има какво да работим, но това ще стане с времето”, допълни той. „Много хора не могат да се примирят с това, че на Сашо Александров му дадоха власт в Ботев и той се справя. За жалост това са интриги на хора от клуба. Аз и Ферарио Спасов носим цялата отговорност. Не съм желан от много хора, от легенди на клуба. Аз обаче съм тук, защитаваме емблемата на Ботев и вървим по нашия път”, завърши Александров.
„Треньорът на Черноморец след победата над Лудогорец: Това е сладък реванш за рязането през кръста в Разград” , съобщава още вестник „Меридиан мач” . Треньорът на Черноморец Димитър Димитров бе щастлив от успеха, но не изпадна в излишна еуфория.
„Получи се един стойностен двубой, в който ние заслужено излязохме победители. Вярвам, че от мач на мач ще показваме истинското си лице и това, което аз искам да виждам – категоричен бе специалистът. – За мен лично това бе сладък реванш срещу клуба от Разград, защото знаете, че на техен терен ни порязаха през кръста, а аз бях отстранен от стадиона с полиция незаслужено, понеже търсех справедливост. Отсъстваха няколко наши титуляри, но тези, които ги заместваха, показаха, че имат място сред нас. Радостен съм от този факт и съм оптимист за бъдещето въпреки всички трудности. Мъжеството понякога компенсира изоставането в класата, но в никакъв случай не сме спечелили само с битка. Някои чисто футболни елементи бяха в наша полза”.
„Изпълнителният директор Иво Тонев: Миньор ще бъде много мотивиран за Левски”, пише вестник „Тема спорт”. Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев намекна, че Миньор ще бъдат премирани от трети отбор в предстоящия мач в Перник в следващия кръг. Ясно е, че миньорци имат добри отношения с Лудогорец. “Към днешна дата не мисля, че трябва да говорим за селекция и освобождаване на играчи. Предстоят ни мачове с Пирин (Разлог) за купата и след това гостуване на Миньор в Перник. Убеден съм, че през тази седмица Миньор ще си получат всички пари, които имат да взимат. Ще бъдат пределно мотивирани за мача с нас. Така че ни предстои много сериозен мач. Просто съм убеден, че ще си получат дължимите суми”, каза шефът на „сините”. За двубоя с Локомотив (Пловдив) той каза: “През второто полувреме създадохме много голови положения, но за съжаление някои ги пропуснахме. От нелепа наша грешка Локомотив (Пловдив) ни отбелязаха гол, което доведе до малко напрежение в отбора, но в крайна сметка победихме. Надявам се, че Жоао Силва ще се успокои вече след първото си попадение, тъй като в него имаше нервност. Очакванията към португалеца са големи и вярвам, че това ще му помогне в следващите мачове да покаже качествата, които безспорно има. Мисля, че е прибързано да му се дават оценки. Има време, все пак е на 22 години”, каза Тонев. “След загубата от ЦСКА и играта, която беше в този мач, напрежението продължава у някои играчи. В крайна сметка затова всички са мъже и имат характери да се справят с това”, добави изпълнителният директор на Левски. За постъпката Гаджев, който можеше да бъде изгонен, той заяви: “На Гаджев характерът му е по-избухлив и понякога действа прибързано. Говорихме с треньорите за него. В крайна сметка, ако има желание и амбиция да играем голям футбол в добър европейски отбор, такива неща са недопустими и няма как да печели от такова нещо”, каза Тонев. “Честно да ви кажа, единственото, което ме интересува, е нашият отбор, а не това, което са направили опонентите ни. Изненадам съм как от Локомотив (Пловдив) имат претенции и към двата ни гола. За втория гол не мога да преценя дали е имало положение на засада. Тънка ситуация”, продължи изпълнителният директор на Левски. “Искам да благодаря на публиката за подкрепата, че дойдоха въпреки загубата от ЦСКА. Заради тях трябва до края на есенния полусезон да побеждаваме. Аз съм “за” мачовете да се излъчват и да се гледат от максимален брой привърженици. По-добре хората да виждат какво се случва, отколкото да има интерпретации. В крайна сметка, като има глоби за това, че даваме мачовете си на сайта, ще си ги платим”, завърши Иво Тонев.
„Миньор изпусна Славия на “Овча купел”, съобщава още изданието. Славия и Миньор направиха скучно нулево реми на “Овча купел”. Перничани бяха по-креативни в предни позиции, докато „белите” действаха доста лежерно и не успяха да създадат голово положение. Така столичани продължават вече четири мача без победа. За последно Славия победи Локомотив Сф (2:0). Интересно е, че възпитаниците на Мартин Кушев не са вкарали вече 394 минути. Заради това се очаква той да бъде направен спортен директор, а сегашния му пост да заеме Милен Радуканов. За момента обаче бившият наставник на ЦСКА се дърпа. Треньорът на Славия направи цели четири промени в състава си спрямо този преди седмица срещу Локомотив (Пд) (0:1). Той пусна на върха на атаката Васил Калоянов за сметка на Влади Златинов. В средата на терена за „белите” започнаха Николай Чипев и японецът Дайсуке Мацуй. На мястото на наказания Виктор Генев игра Богомил Дяков. В началото на мача възпитаниците на Мартин Кушев действаха по-напористо. Играчите на „белите” се опитваха да пресират гостите в центъра на терена. Много активен в предни позиции бе Здравко Лазаров. В 14-ата минута Пейков изби шут на Желев в ъглов удар. При последвалото центриране няколко футболисти на Славия се разминаха с топката и не успяха да я пратят в опразнената врата. Само няколко минути по-късно опасна контра на жълто-черните бе спряна от Иван Кирилов заради засада на Милен Василев. В самия край на първата част Сабри комбинира с Юруков, който го изведе на прекрасна позиция. Алжирецът стреля от непосредствена близост, но ударът му не намери целта. В ответната атака Лазаров центрира към Акийоши, който стреля с глава над вратата. На почивката Мартин Кушев усили нападателната мощ с включването на Петър Димитров. Въпреки това нищо не се промени и креативността в атаките продължи да липсва. В 55-ата минута попадение на „жълто-черните” бе отменено. Милен Василев проби и подаде остро към Том, който с плонж прати топка в мрежата. Иван Кирилов обаче не зачете гола заради спорна засада на бразилеца. В самия край на мача чуковете можеха да измъкнат победата. Георги Петков обаче показа класа и отрази удара на останалия сам срещу него Милен Василев.
„Георги Миланов съсипа Монтана”, пише още вестник „Тема спорт”. Литекс удари с 3:1 Монтана на “Огоста”. В герой на мача се превърна националът Георги Миланов, който реално сам победи домакините с хеттрика си. Ловчанлии решиха мача с два гола в рамките на 4 минути през втората част и не оставиха съмнения 8 успеха си. И трите попадения паднаха от статични положения. Наставникът на „оранжевите” Христо Стоичков трябваше отново да заложи на младока Симеон Славчев в средата на терена. Този път той зае мястото на капитана Небойша Йеленкович, който бе наказан. В предишния двубой с Ботев (Пд) Славчев играеше вместо другия вътрешен полузащитник Александър Цветков, който тогава бе санкциониран. Още с първия съдийски сигнал гостите поеха контрола върху топката и постепенно се настаниха в половината на противника. До 10-ата минута Георги Миланов на три пъти създаде напрежение пред Сендо, но или стреляше в аут, или се засуетяваше и топката му бе избивана от удобни позиции. В 15-ата минута обаче логичното се случи и Литекс поведе. Георги Миланов откри след пряк свободен удар от границата на наказателното поле и не добра намеса на вратаря на домакините. След попадението възпитаниците на Стоичков изненадващо намалиха оборотите. Постепенно монтанци се окопитиха и погледнаха към вратата на Пиргов. В 35-ата минута Иса бе изведен отлично от Славчев, но вместо да отбележи, си поведе силно топката и Сендо изби. И напълно в духа на сентенцията, когато не вкараш, ще ти вкарат, Монтана изравни. В 41-ата минута Димитър Илиев отне топката в средата на терена и пусна пас в коридор към Георги Пашов, който майсторски преодоля Илко Пиргов. Любопитното е, че Пашов е юноша на Литекс. В добавеното време на първата част след центриране от корнер Личков изчисти от голлинията удар на Иса и така запази ремито през първата част. След близо час игра Литекс отново излезе напред в резултата. Иса бе изведен сам срещу вратаря на домакините Сендо и след съприкосновение между двамата нападателят падна на терена. Съдията Ахмед Ахмед посочи бялата точка, от която Георги Миланов бе безпогрешен, вкарвайки втория си гол в мача. Нарушението обаче бе спорно. Само няколко минути по-късно ловчанлии окончателно убиха интригата в мача с трети гол на Георги Миланов. Той пак изпълни перфектно фаул от далечно разстояние и не остави шанс на Сендо. Това бе първи хеттрик за национала в „А” група и 7-и гол за него от началото на сезона. Две минути преди края и Галин Иванов можеше да запише името си сред голмайсторите, но Сендо майсторски спаси силния му и опасен шут. Така след две поредни загуби Литекс се върна на победния път и в битката за третото място